Verktøy for kutting av hjørner i tre

Verktøy for kutting av hjørner i tre  Kutting av gode hjørner kan være litt av en utfordring. Enten du kutter ut stykker for å bygge et prosjekt, eller trenger å kutte firkantede hjørner i en lås på kanten av en dør, og vite hvilket verktøy som skal brukes, er mer enn halvparten av kampen. Fra tre meisler til bordsager er det et riktig verktøy for alle bruksområder.

Verktøy for utskjæring

En kraftbegrensesag er den raskeste og enkleste måten å kutte hjørner i tre under 12 inches bred. Det kan kutte hjørner i alle vinkler raskt og rent. Miter saws er dyre, men mange utleiefirmaer leier dem om dagen.

For større hjørner, for eksempel skaperstykker, er en bordsag den raskeste og mest nøyaktige måten å gjøre kuttene dine på. Vær forsiktig når du kutter over et stykke som er bredere enn det er langt (kryssskjæring). Hold materialet mot bordet og gjerdet til enhver tid for å hindre at saga sparker brettet tilbake.

En sirkelsag er et godt alternativ til en bord- eller mitsag. Bærbar og kraftig, denne sågen kan gjøre mesteparten av arbeidet med enten gruve- eller bordsager i hendene på en dyktig bruker. Et stykke klemmet parallelt med kuttet ditt, gir et godt gjerde for nøyaktige hjørnesnitt.

For å kutte inn i hjørner eller utklipp i midten av et stykke, bruk et stikksag. Med et fremre saberblad er det designet for å få stramme kutt. Bruk en borekrone litt bredere enn bladet ditt for å bore et hull for å starte inn.

Løsningsverktøy for hengsler og maskinvare

Kuttingslister eller spor for maskinvare eller delplassering er en ferdighet som tar mye av praksis å mestre. Et godt skarpt tre meisel gjør det lettere. Bruk meiselen til å kutte hjørnene og skjemaet på din mortise før du meier inn i materialet for å gjøre sporet. Det vil bidra til å holde hjørnene dine firkantede.

Ved hjelp av en ruter og lakkføringsguide er en fin måte å kutte hengselslør på. Den fungerer perfekt for runde hjørnet hengsler. Bruk en tradisjonell tre meisel eller en fjærbelastet hjørnebeitel for å firkantene dine hjørner. Den er formet som en liten metallblokk med et L-formet blad som aktiveres med en hammer for å kutte perfekt firkantede hjørner.

Skjære dekorative hjørner

For å legge til detaljer i hjørner på skapdører og bordplater, -holdte ruteren med en kulelagerbit fungerer bra. Husk alltid å dobbeltsjekke dybden din på en skrapbit og kjør ruteren i retning med urviseren for å få de beste resultatene.

Rutere kan også monteres i et bord med et gjerde. Dette verktøyet er godt for repeterende arbeid, spesielt på småbiter. Hold hånden klar over bladet og stram ruteren forsvarlig før du kutter.

En CNC-ruteren kan gjøre utvendige og innvendige hjørnesnitt i alle vinkler, hvor som helst på et stykke materiale. CNC-rutere er kommersielle karakterer, automatiserte utklippsverktøy som er designet for å utføre intrikat arbeid nøyaktig og raskt.

Andre artikkelen

Slik bruker du lagret solvarme og konverterer direkte til elektrisitet
Tregulvproblemer
Slik installerer du en oppvaskmaskin i et nytt rom
Mobile Home Siding Ideas
Ideer til en utvendig inngang på et Ranch Style House
Hvordan lage et logghjem
Hvordan Ceiling-Monter en dusjstang
Slik legger du vinylfliser som en backsplash
Hvordan installere Trafikk Master Tre Gulv
DIY Betongform Utgivelse
Hvordan bygge på betongplater
Slik legger du 18 tommers flis
Hvor sur regn påvirker metallstrukturer
Typer av avløp for fliser når man bygger et hus
Typer av underjordiske vannrør
Palm Sander Safety
Slik legger du flytende gulv over flislagt flis
Slik installerer du Pergo Snap-Lock Flooring
Slik fjerner du en flislagt dusj
Hvordan bygge på mye med en hjemmebygger