Ulike typer stiger

Ulike typer stiger  Ifølge Merriam-Webster Dictionary er en stige en 'struktur for klatring opp eller ned som består i hovedsak av to lange sidestykker forbundet med intervaller av kryssstykker som man kan gå på.' Disse delene er kjent som stiler (sidestykker) og rungs (crosspieces). Enkeltpersoner og arbeidstakere bruker stiger av flere grunner. Stiger lar deg komme opp og ned fra steder av ulike høyder. Stiger kommer i to forskjellige typer: stive stiger og tau stiger. Noen stive stiger er laget for spesielle bruksområder.

Stige stiger

Denne typen stige lener vanligvis opp mot en oppreist overflate, som en vegg. Stive stiger kommer i en rekke former. En fast stige består av to stiler forbundet med mange spor og har ingen bevegelige komponenter. En forlengelsesstige er to (eller flere) faste stiger som glir sammen når de lagres eller flyttes, og deretter skyves fra hverandre for å lengre rekkevidden av stigen. Skive system brukes ofte på forlengelsesstiger for å forlenge stigen fra bakkenivå. En trinnladder forbinder i midten for å opprette en opp ned 'V' som forblir i fast vinkel ved bruk av opphold. En trinnladder kan inkludere trinn eller trinn på en eller begge sider. Et plattformstrinn er en trinnladder som inkluderer en liten horisontal plattform på toppen av den.

Spesialstiger Stiger

Disse typer stiger ble designet for et bestemt formål. En teleskopstige fungerer på samme måte som en forlengelsesstige, men den bruker stiler laget av flere kortere konsentriske rørstykker som glir i hverandre når de lagres. Den er designet for kompakte lagringsområder hvor forlengelsesstiger ikke passer. En takstige er en stiv stige som knytter seg til toppen av et telttak med en krok som holder den på plass. Denne stigen brukes spesielt til å jobbe med disse typer tak. En krokstige brukes av nødhjelpere og har en krok på enden som kobles til vinduer. En skiveskive stige brukes på brannbiler. Det er en forlengelsesstige som er koblet til en bevegelig plattform på kjøretøyet.

Rekkestiger

Rekkestiger brukes vanligvis på steder som mangler lagring eller i områder hvor en stiv stige ikke vil virke, for eksempel buede eller buede strukturer, eller hvor stigen skal festes fra toppen i stedet for fra bakken, som for nød- eller brannrømningsruter, trehus og båter. Tau stiger kommer i forskjellige lengder, styrker og bruker ulike typer rungs. Sporene kan være laget av forskjellige materialer og være enten stive eller fleksible. Bruke en tau stiger forskjellig fra en stiv stige fordi den beveger seg (svinger frem og tilbake) mens du klatrer den. Øvelse er ofte nødvendig for å bruke en tau stige.

Andre artikkelen

Kjøkken og spisestue maling tips
Cedar Stain Colors
Slik bruker du en Craftsman Wet Vac
Hva er Cornice Trim?
Hvordan kurere logger for en logg hjemme
Slik bruker du '' Kill a Watt '' Data
Hvordan legge gulvfliser i flere rom
Slik installerer du Sticky Back Tile
Hvordan lage tilpasset støping
Kreative veggdekkende ideer
Hvordan lage jordormsenger
Styles of Porcelain Posts
Ideer for rapporter om solenergi
Slik justerer du kjøkken hengsler
Hvordan velge en erstatning bad forfengelighet
Veggbyggingsinstruksjoner
Slik blinker du en skylt med et metalltak
Ferdighetssaginstruksjoner
Slik isolerer du dobbelt murvegger
Verktøy for forming Cement