Typer av stålbygg

Typer av stålbygg  Ifølge Steel Construction Institute ble den første bruken av rustfritt stål i moderne bygning demonstrert i stålbekledning på toppen av Chrysler Building. Siden denne ambisiøse bygningens gjennomføring i New York City i 1929 har arkitekter fortsatt å utvikle stålbyggingsmetoder. I andre halvdel av 1900-tallet har stålprodusenter også utviklet mer bærekraftige formler for arkitektonisk stål.

Stål og tre Hybrid

I stål- og trehybridbygget består rammen (inkludert karm og vegger) av et åpent webdesign. Stålkroker anker til bolter i fundamentet som vanligvis er laget av betong. og ruter knyttet til stålrammen. Yttervegger i bygningen består av laken som er strukket over stål. Et alternativ til bygging med stål og tre er bygd med stål og betong.

I-stråle

Det vanligste rammebetinget for stålbygninger bruker I-Beam-konstruksjon. Hver stålbjelke ser ut som et stort brev I. En truss består av to sidevegg og to takseksjoner. Hver truss er montert eller montert og montert med kran. Bygningen er ferdig, bygningen fyller innvendig plass med isolasjon. Metallplater dekker ytterveggene for å gi et ferdig byggeskall.

Quonset Hut

En type stålkonstruksjon som brukes i landbruks-, industri- og flybygninger er Quonset Hut-bygningsdesign. Denne konstruksjonen er billigere fordi stålbygget ikke krever en stålramme. Hele skallet av bygningen er dannet av krøllete metallplater i en bue. Stålvegger anker til betongfundamentet ved hjelp av bunnplater eller troughs.

Industrirammer

Du finner tre flere typer stålrammer i industrilokaler. Tømmerrammen består av utvendige kolonnestøtter, en stiv takramme og ingen innvendige støtter. Den modulære rammen ligner rullepanel med innvendige kolonnestøtter som sprer belastningen. Enkle skrårammer har en flat takdesign der takets forkant er høyere enn takets bakkant. Du kan observere innovasjoner i stålarkitektur i to kjente arkitektoniske prestasjoner fra det 20. århundre - St. Louis Arch i Missouri og glass- og stålpyramiden på toppen av Louvre i Paris, Frankrike.

Andre artikkelen

DIY Vinyl Carports
Hvordan håndtere eller kutte Cove Molding
Hvordan bygge rom divider bokhylle
Typisk kostnad for husplan
Slik legger du flis til en laminat benkeplate
Slik spatter gelcoat
Hvordan hente polert betong
Slik installerer du granitt benkeplater
Hvordan å buff et tre etasje
Slik bruker du Dremel Vedlegg
Ideer for Vinyl Siding på huset mitt
Slik fjerner du en håndklebarke fra flis
Slik limer du ned en ny parkettgulv
Utvendige dørkomponenter
Slik installerer du et flisegulv i et kjøkken
Slik legger du ut Staggered Keramisk Tile
Hvordan Hang Rod Closet Arrangørene
Hvordan kutte hull for innfelt lys
Typer av bevegelige broer
Hvordan å pusse over trepanel