Solar vannvarmer prosjekt

Solar vannvarmer prosjekt 

Materialer

Du trenger et stort stykke kryssfiner som er omtrent 27 kvadratmeter, et stykke plexiglas av samme størrelse, et stykke tynt plater av samme størrelse og nok 3/4 med 3 / 4-tommers treforming for å dekke kryssfinerens omkrets. For rørleggerarbeidet trenger du 62 PVC T-armaturer, 31 halv-tommers PVC-rør kuttes til kryssfinerens lengde og nok ekstra PVC-rør for å nå varmtvannsbeholderen fra solfangeren to ganger. Du vil også trenge flatt svart sprøytefarge og aluminiummetallbånd.

Bygge samleren

Først må du bygge en solfanger som inneholder VVS. Plasser metallplaten på kryssfiner slik at den helt dekker den ene siden. Ved hjelp av treformingen konstrueres en ramme rundt kryssfinerens omkrets. Spik rammen ned over metallplaten slik at den holder den på plass. Klipp en 1/2-tommers hakk nederst til venstre og øverste høyre hjørner av rammen for kaldt vanninntak og varmtvannsutløpsrør. Spray maling platen svart.

Koble T-armaturene i to omganger med 31 armaturer og legg et PVC-rør kuttet til bredden av kryssfiner mellom hvert par beslag for å danne en radiator. Dekk hele radiatoren i aluminiumsbånd, inkludert T-armaturene. Plasser radiatoren inne i solfangeren og fest den.

Fest solfangeren til ditt hjem et sted nær vanntanken, slik at den får en god sollyseksponering og er vinklet på omtrent 45 grader. Bunnen av solfangeren bør bare være litt lavere enn bunnen av vanntanken. Kjør et rør fra bunnen av vanntanken til det nederste venstre inntaket av radiatoren. Kjør et annet rør fra den øverste utløpet av radiatoren til toppen av vanntanken. Dekk solfangeren med pleksiglasset.

Mer varme

Du kan øke mengden varme rundt radiatoren ved å isolere hvert rør med en fluorescerende lyspære. Få nok pærer til å matche antall rør i radiatoren, i dette tilfellet 31. Punkt endene av dem slik at PVC-rørene kan skyves gjennom. Spray maling pærene svart. Når du monterer radiatoren, bruk pærene for å isolere PVC-rørene. Husk at hvert rør må være omtrent en tomme lengre enn pæren på hver side slik at den kan koble til T-passningen. Solar varmtvannssystemer er ganske enkle å bygge fra deler som er tilgjengelig på din lokale maskinvarebutikk. Systemet består av en varmtvannsbeholder, en solfanger og rørleggerarbeid som går fra varmtvannsbeholderen til oppsamleren (der vannet er oppvarmet) og tilbake i tanken. Systemet fungerer ved å kontinuerlig sykle kaldt vann fra bunnen av tanken gjennom solfangeren og tilbake inn i toppen av tanken slik at vannet blir konstant oppvarmet.

Andre artikkelen

Hvordan bygge en russisk badstue
Hvordan finne baderomsoppbevaring
DIY Stair Treads
Slik isolerer du en garasjedør slik at garasjen blir kjøligere om sommeren
Slik beskytter du metallverktøy
Slik fliser du en peismantel
Hvordan å ramme en bad vegg speil
Hvordan måle glassblokker
Laminat Vs. Tregulv
Hvordan lage skjemaer for betongtrapper
Hvordan kutte kurver i banestens
Slik bruker du Superglue på Lexan
Hva er blyrør blinker?
Slik beskytter du et nytt konstruert tregulv
Slik installerer du Wall Trim
Sparsommelige ideer for kjøkkenet ditt
Hvordan å rive ned en Cinder Block Building
Slik bytter du en metalldørramme i en sperreblokkvegg
Slik bytter du utvendig metallfasade på et mobilt hjem
Garasje Prosjekter