Slik fjerner du mal fra et pre-behandlet treverk

Slik fjerner du mal fra et pre-behandlet treverk 

1.

Vask opp dekk med en kraftvask som gir minst 2000 psi (pund per kvadratmeter) trykk. Dette fjerner all løs eller peeling maling. Du kan skrape den med hånden ved hjelp av en meiselskåret malingskraper, men det vil ta deg mye lenger.

2. La dekket tørke i minst 24 timer, Så gå over den igjen med skraperen. Når treet er vått, sveller det opp, selv om det er blitt forbehandlet. Etter at det er tørket, vil du merke at mer maling har blitt 'presset opp' og vil løses rundt kantene.

3. Bruk påføringsfjerner til gjenværende maling. Følg instruksjonene for en bestemt stripper --- det er mange forskjellige formler. For de fleste trenger du å pusse stripperen på, la det virker i 20 til 30 minutter, og skrape eller slange av det. De fleste paint strippere er mindre effektive hvis de brukes i full sol, så arbeid i skyggen om mulig. Dette kan ta mer enn ett program, spesielt hvis det er flere lag maling.

4.

Hammer eller skru ned alle de løse festene på dekk. Ved å kjøre en brede skraper over brettene, vil du varsle deg om stolte (stikker opp) negler eller skruer da bladet slår dem. Hvis du ikke gjør det, kan du rive dyre ark med sandpapir om et sekund.

5.

Slipp dekk med belte eller palmsender for å fjerne de siste flippene maling. Unngå å bruke en roterende sander hvis du kommer til å flekke dekk fordi det vil skille treet over kornet, og etterlate skrapelodd som vil dukke opp etter farging. Bruk 50- eller 80-grus sandpapir.

Tips og advarsler

 • Bruk en stålbørste til å nå hullene mellom brettene når du bruker paint stripper.
 • Hvis oppgaven virker umulig, må du legge på dekkplaten og sette plankene på igjen med den malte siden under.
 • Vær forsiktig når du bruker en spenningsvask. Tre er mykere enn maling, og du kan enkelt hakke veden når du fjerner maling.
 • Fjerning av maling fra et forhåndsbehandlet treverk vil være lettere enn å fjerne det fra et uferdig dekk. Hvis treet har blitt trykket, farget eller vanntett, vil det være mindre absorberende, slik at malingen ikke vil trenge inn i trefibrene så dypt. Det kan imidlertid fortsatt være en kjedelig jobb å fjerne eller fjerne maling. Du har flere alternativer for å fjerne det, men forvent å bruke litt tid på en rotete jobb, uansett hvilket alternativ du velger.

  Andre artikkelen

  Hvordan bygge gjerder på bolig i San Diego
  Pella Vinduespesifikasjoner
  Slik installerer du håndklær i keramisk flis
  Slik legger du keramiske fliser over gamle benkeplater
  Anbefalte etasjer for lukkede verandaer
  Hva er mursteinstikk?
  Hvordan separere to stykker PVC-rør limt sammen
  Hvordan teste et hygrometer
  Lim ned Hardwood Flooring Vs. Nail Down Hardwood Flooring
  Slik installerer du et bakplate for keramiske fliser
  Små baderomsreduserende ideer
  Hvordan bygge et rom på en reisevogn
  Hvordan bygger jeg et skurkjøkken?
  Hvordan lage en miter sag flytte jevnt
  Hjemmeisoleringstips for gulv
  Craftsman Air Tools
  Slik installerer du Brass VVS-ventiler
  Hvordan å fullføre garasje vegger
  Riktig måte å installere dørdeksel på
  Underjordisk Vanntank Installasjon