Sikkerhetsinstruksjoner for en roterbar sander

Sikkerhetsinstruksjoner for en roterbar sander 

Personlig beskyttelse

Roterende skiveslibere produserer små partikler som flyr av materialet du slenger. Fordi disse partiklene kan skade øynene dine, må du alltid bruke vernebriller eller sikkerhetsbriller.

Bruk en ansiktsmaske fordi de minste partiklene som kommer fra sliping, kan skade lungene. Masker er enda mer kritiske hvis du bruker en sander i et lukket område, for eksempel et verksted eller en garasje, eller hvis du slipper i mer enn noen få minutter. Når du bruker en sander i et lukket område, må du også holde masken på hele tiden du arbeider, fordi de farligste partiklene vil forbli luftbårne i lengre perioder.

Vurder øreproppene eller øreproppene. Støyen fra en sander kan skade ørene og føre til hørselstap, spesielt hvis du sander i et lukket miljø.

Forberedelser

Pass på at det ikke er noe på deg som sanderens bevegelige deler kan ta tak i. Ikke hold slips, og bind deg eller løs i løse klær. Tie tilbake noe langt hår. Fjern ringer, armbåndsur, armbånd og halskjeder.

Stå på et tørt, rent gulv og arbeid med rikelig med ledninger. Klem ned materialene du bruker når det er mulig for å sikre at de ikke kommer til å bevege seg mens de blir slipt.

Driftssikkerhet

Sett alltid inn eller erstatt sandpapirplaten mens sander er koblet fra. Slå av sanderen før du plugger den inn. Slå på sanderen før du legger den på materialet. Hold håndtaket godt under sliping. Når du må skru av sanderen, hold den bort fra alle overflater til platen er helt stoppet.

Ikke la deg forstyrre deg selv mens du slipper. Hvis du trenger å snakke med noen, slår du av sanderen og sørg for at den er helt stoppet før du begynner å snakke. Hvis du trenger å forlate området, må du slå av sander og koble den fra, selv om du bare kommer til å være borte i noen minutter. Roterende skiveslibere, også kjent som tilfeldige båndsslibere, er kraftverktøy som bruker engangs sandpapirskiver til sandtre eller andre materialer. Skivene roterer med høye hastigheter. Du legger dem mot treet for å glatte ut tøffe overflater. Disse verktøyene er kraftige og farlige. Ta forholdsregler for å beskytte deg selv og deg rundt deg.

Andre artikkelen

Slik hender du et opphengt tak fra stålbjelker
Slik fjerner du badekar
Slik installerer du Sticky Back Tile
Slik installerer du flis til et Backer Board
Hvordan heve og senke en stige med en remskive
Slik avinstallerer Hardwood Floors
Hvordan bygge en Roll-in dusj
DIY Klipp granitt til vask
Hva er Mdf Wood?
Slik installerer du 2X2 fliser i dusjen
Hvordan installere Wood Molding
Hvordan reparere et tak med skadet Sheetrock
Slik fjerner du keramisk flis fra et badekar
Hvordan binde små høbaler
Slik legger du laminatgulv
Slik installerer Backsplash Kitchen Wall Tile
Slik fjerner du Reisetrailer Siding
Installasjonshjelp for kjøkkenskap
Hvordan velge den beste kjøkkenvask
Forsyninger til lydisolert et rom