Kan du isolere takkasser med skumisolasjon?

Kan du isolere takkasser med skumisolasjon? 

Takkroker

Takkroken er hele trekantlignende strukturen på et tak, inkludert de øvre akkordbjelkene for å støtte taket og det nedre akkordet for å feste taket til, sammen med noe bracingmateriale eller kapper i mellom. Dette triangulære rommet er generelt gjennomgangsstedet eller loftet i de fleste hjem. Isolasjon er vanligvis installert mot toppen av taklinjen midt i taket, eller på bunnen ved siden av taket, eller begge deler. Mange tak er også pålagt å ha ventilasjonsporte installert i takrennen eller andre områder for å ventilere isolasjonen, så sørg for at du konsulterer byggekoder.

Den vanskeligste delen av taket til å isolere er i nærheten av takfot, hvor taket begynner å overhale seg bort fra huset. Disse områdene er noen ganger for små og noen ganger for lange til å nå med normal batt eller glassfiberisolasjon. I dette tilfellet kan sprøyteskumisolasjon fungere veldig bra, og hvis du vil, kan du bruke samme isolasjon for resten av taket, men vær forsiktig med å ha en skillelinje som skiller isolasjonen fra eventuelle gjennomsøkingsåpninger og fra luftventiler som har tilgang til takflatene, siden sprøyteskum ofte er lufttett.

Sprøyteskumisolering

Sprøyteskum er en kjemisk-basert isolasjon som sprøytes fra tanker som en våt løsning. På denne måten kan sprøytedysen brukes til å nå de små mellomrommene eller de lave takflatene på taket. Når du har skummet sprayet, vil det umiddelbart ekspandere til mange ganger sin størrelse og tørke, og danner en sterk barriere mot vann, varme og luft. Denne barrieren er også nyttig for å plugge uønskede hull, beskytte mot skadedyrsinnbrudd og forsegle eventuelle vannlekkasjer. Det kompenserer for eventuell mangel på endedammer langs takfeltene, som kan gi vind til å rive på andre typer isolasjon.

Det finnes mange forskjellige typer sprøyteskumisolasjon, inkludert grønne baserte typer som er dyrere, men er laget av mindre skadelige produkter som soya i stedet for de vanlige plastbaserte løsningene. Timing er et viktig hensyn i sprayisolasjon. Hvis du bruker sprøyteskum på nytt tak, kan det ikke være så effektivt, fordi treet fortsatt er friskt og fuktig; Over tid vil den tørke, trekke seg bort fra skummet og skape lommer om plass rundt isolasjonen. For å unngå dette, installer sprøyteisolering et år eller to etter at taket er bygget. Isolerende tak er en av de viktigste isolasjonsjobber i huset, siden varmen stiger og det meste varmeutslipp har en tendens til å skje i loft og tak. Før du begynner å isolere taket ditt, må du kontrollere at alt luftlekkasje gjennom taket er forseglet og at isolasjonsmetoden du bruker, oppfyller alle lokale krav til byggekode. De fleste byggekoder tillater skumisolering. Takplater kan isoleres med skumisolering.

Andre artikkelen

Hvordan lage et garasjehus
Slik Planlegger Tile Layout
Instruksjoner for keramisk fliserapplikasjon
Hvordan lage en Ductwork Offset
Dampdusj komponenter
Hvordan få fliser og teppe å møte
Hvordan finne ekstra badlagringsplass
Hvordan Freecycle (Resirkulering)
Slik fjerner du Redwood Tongue u0026 Groove Paneling
Hjemmelagde Log Homes
Kjøkkenskap Byggeverktøy
Hvordan bygge en hytte for gutter
Cylinderbore Gauge Instruksjoner
Hvordan installere laminat tregulv rundt en peis
Hvordan sette et toalett på flis
Wire Cutting Tools
Hvordan måle en dør
Små bad Remodeling ideer
Hvordan størrelse Gutters u0026 Downspouts
Hvordan Seal Slate Tile u0026 Grout