Hvordan separere to stykker PVC-rør limt sammen

Hvordan separere to stykker PVC-rør limt sammen 

Separering av rørene

1. Bruk en PVC-rørkutter for å kutte ett rør eller det andre så nær limet som mulig. Hvis røret er i en posisjon hvor PVC-rørkutteren ikke kan brukes på grunn av utilstrekkelig plass, vil en hacksag lett kutte røret.

2.

Klipp av den andre rør så nær limet montering som mulig hvis målet er å eliminere monteringen helt eller kanskje erstatte den med en annen type montering.

3.

Kutt rørene fra hverandre ved Hvis monteringen er en rettkobling, kan en PVC-kutter brukes. Hvis det er en t-skjorte eller en albuefitting, bruk en hacksav. En del av montering vil forbli på hver ende av de utkledte rørene.

4.

Fjern rester av limet montering ved å slipe det med et grovt hjul på en vinkelsliper. Hvis denne enden av røret skal gjenbrukes med en annen montering, vær så forsiktig som mulig å bare fjerne plasten fra montering og ingen fra røret.

Tips og advarsler

 • Ved å kutte bort hele fitting, forlater det gjenværende røret for kort for å bli brukt igjen, er det enkelt å flytte tilbake noen få inches, kutte røret igjen, og bruk en limt kobler for å feste det nye rørstykket til den gamle med den nye delen kuttet litt lenger enn den enden som ble fjernet.
 • Å fjerne en montering og gjenbruk av enden av et rør som den var festet på, er ikke sannsynlig å produsere en vanntett tilkobling. Bruk kun denne metoden hvis PCV-røret brukes til ventilasjon eller i en ikke-VVS-applikasjon som PVC-plenemøbler eller som ramme for et utendørs banner.
 • Når to deler av PVC-rør er sluttet sammen med en limt PVC-fitting, sveises de sammen. Det er ikke noe løsemiddel eller 'de-liming' -middel som kan påføres for å myke limet og la rørene trekkes fra hverandre. I en situasjon der et par PVC-rør må separeres, vil det være behov for en mer drastisk tilnærming.

  Andre artikkelen

  Slik installerer du Click Flooring
  Hvordan lage en stein som vender mot betong
  Slik installerer du Granitt Tile Over Ceramic
  Hvordan lage en liten skapdør
  Hvordan Finish Gipsvegg og hvilke verktøy som skal brukes
  Vinyl Vs. Lap Siding
  Hvordan installere Patio Door Rollers
  Slik monterer du gulvplater
  Slik Steam Clean Tepper på tregulv
  Slik installerer du laminatgulv i en butikk
  Hvordan kutte flis hjemme
  Slik installerer du keramisk flis på en betong kjeller gulv
  Slik installerer du nye dusjdører
  DIY Wood Bar Top Counter Construction
  Hvordan lage en Grow Light Shelf
  Slik løser du ødelagte keramiske fliser
  Tips om å hente ny betong
  Renoveringsideer for et kjøkkenkrok
  Keramisk gulvflisekrav
  DIY Kitchen Base Skap