Hvordan forstår EER u0026 SEER

Hvordan forstår EER u0026 SEER 

Trinn

1.

Kjenn deg selv med den grunnleggende prosessen med et klimaanlegg eller varmepumpe. Både klimaanlegg og varmepumper har samme grunnleggende funksjon med de samme arbeidsdelene. Et klimaanlegg sirkulerer et kjølemiddel mellom innendørs og utendørs; Når den beveger seg innendørs, suger den opp varme som en svamp, og strømmer deretter til utendørs rør hvor den klemmer ut varmen. En varmepumpe gjør det samme, bare i omvendt; det sukker opp varme fra utendørs og avviser det til det innendørs.

2.

Forstå energienhetene. Varmepumper og klimaanlegg er vurdert av sine britiske termiske enheter (BTU) utganger. En BTU er mengden varme som går inn i å heve ett pund vann med en grad Fahrenheit. En klimaanleggets BTU-utgang representerer hvor mye varme det fjerner fra en bygning, mens en varmepumpe BTU-utgang (når den er i varmemodus) representerer hvor mye varme det legger til. Strøm, målt i watt-timer, krever begge typer enheter. En watt-time er mengden energi av en 1 ampere strøm som strømmer gjennom en 1 volt-krets i 1 time.

3.

Differensier mellom strøm og energi. En BTU og en kilowatt-time er begge enheter av energi; de representerer faste mengder varme og elektrisitet og er ikke avhengig av en tidsfaktor. Makt, derimot, er lik energi over tid. Strømutgangen og inngangen til et klimaanlegg er BTU per time og watt.

4.

Forstå forskjellen mellom EER og SEER. EER er lik effekten (i BTU per time) dividert med strøminngangen (i watt). Fordi effektiviteten til et klimaanlegg er avhengig av utendørs og innendørs temperatur, må EER være gitt for et bestemt sett av driftsforhold. SEER er lik den forventede energiproduksjonen over en hel kjøle / varmesesong (i BTUer) dividert med den forventede energitilgangen (i watt-timer). Mens EER kan måles direkte, er SEER alltid en prediksjon på grunn av uforutsigbarheten av værforholdene. Fordi varmepumper og klimaanlegg flytter en større mengde energi enn de forbruker, vil EER og SEER alltid være et nummer større enn 1. Energy Star klimaanlegg og varmepumper har en SEER på minst 14 og en EER på minst 11,5 .

Under et klima med usikker energisikkerhet og utbredt luftforurensning er det like viktig som mulig å forstå miljøvennlige vurderinger av EER og SEER. Akronymerne EER og SEER henholdsvis står for 'energieffektivitetsrating' og 'sesongmessig energieffektiv vurdering' når det gjelder klimaanlegg eller varmepumper. For å forstå nøyaktig hva disse begrepene betyr, bør du forstå noen ting om varme- og kjøleutstyr.

Andre artikkelen

Slik legger du til en visning på en boretrykk
Ulike typer hus i ørkener
Grønne produkter og teknologi
Hardi Tile Backer Installasjonsinstruksjoner
Materialegenskaper for 416 rustfritt stål
Slik bruker du en rattskjærer
Hvordan bygge en bakgård grilløya
Forskjeller i laminatgulv
DIY Skap for side-by-side vaskemaskin u0026 amp; tørketrommel
Hvordan lager jeg en peismantel?
Slik installerer du lagringshylle enkelt
Hvordan fjerne Grout Haze From Ceramic Tiles
Slik installerer du steinfinér på innvendige aksentvegger
Hvordan lage en Tørrvegg Hoist
Definisjon av solvarme
Bruker for en elektrisk stiftemaskin
Hvordan å figurere firkantede opptak av et hus
Betongvibratorinstruksjoner
Slik Refinish Gamle Betong Steps Bruke Dekorative Cement
Hvordan sette Wilton Band Saw Speed