Deler av et neoklassisk vindu

Deler av et neoklassisk vindu 

Grunnleggende form

Neoklassisk arkitektur favoriserer vinduer som utfyller bygningens geometriske form. Grunnleggende neoklassiske vinduer er utformet som rene rektangler, og de er ofte doble, noe som betyr at de åpnes ved å skyve opp og ned. Den grunnleggende neoklassiske stilen var avhengig av de generelle utsmykninger som ble brukt på bygningen og selve plasseringen av vinduene.

Palladian Style

Palladian-stilvinduet er en neoklassisk vindusform designet av den italienske arkitekten Palladio. Et slikt varemerke for sin designstil at vinduet vanligvis kalles et Palladian-vindu. Standard Palladian-vinduet består av to vinduer, bunnen er ofte et stort firkant eller rektangel, mens det andre vinduet over det første har en buet halvcirkelformet design. < h2> Normandisk hjul En annen karakteristisk neoklassisk vindusform er Normandisk hjul. Dette vinduet er veldig særegent fordi det er helt sirkulært og ofte designet usi ng glassmaleri. I private hjem er det Normanhjul ofte omtalt i trapphus for belysning, men det er ofte sett mest i kirker med neoklassisk design. Et utmerket eksempel på en nyklassisk bygning med et normandisk hjul kan ses på Singers Hill Synagoge i Birmingham, England, som ble bygget i 1856.

Transoms u0026 amp; Sidelights

I neoklassisk stil, arkitekter ofte pyntet vinduer i fronten og sidene av hjemmet med dekorative transoms. Transoms er et ekstra vindu over det eksisterende rektangulære vinduet. Disse tverrvinduene er ofte dekorert med farget eller ugjennomsiktig blyglass for dekorasjon. En annen neoklassisk teknikk er å bruke vinduer som kalles sidelys som brukes på hver side av inngangsdøren. Bruken av transoms og sidelys i neoklassisk design er å tillate mer lys inn i hjemmet.

Farget glass

Farget glass i det 18. og 19. århundre ble brukt kun velstående hjem det var ikke før tidlig på 20-tallet som transoms og sidelys ble pyntet med glassmalerier i hjemmet designet for middelklassen. Stained glass design varierte fra tradisjonelle design, som sett i æra Tiffany lamper, til de mer brukbare røkt eller hvitt glassruter accentuert av bly skarpe kanter. Komplett glassmalerier ble brukt for personvern på slike områder som bad, garderober, og trapphus. Trenden mot klassiske arkitektoniske stilarter begynte i 18 og tidlig 1900-tallet opprettet en stilbevegelse kalt neoklassisk arkitektur. Den særegne stilen er en kombinasjon av storheten av gamle romerske og greske arkitektoniske stiler. Disse detaljene er i overensstemmelse med de rene geometriske arkitektoniske linjene som finnes i gammel romerske arkitektur, samt oppmerksomheten til detaljer som finnes i gammel gresk arkitektur som fokuserer på den doriske perioden stil, som innebærer tunge og fløylete kolonner med vanlige hovedsteder.

Andre artikkelen

Slik kommer du ut av ditt elektriske rutenett
Hvordan å refinfinere en ingen finish tregulv
Marmor Tile Alternativer
Slik beregner du målefasthetens styrke
Komponenter av vannvarmesystem
Modular Home Foundation Options
Slik legger du Stick-On Tile Flooring
Slik installerer du Keramisk Tile Over Formica Countertop
Hvordan tegne husgulvplaner
Hvordan sette opp Wallboard på taket
Slik installerer du en betongblokkvegg
Ideer for Pine Wood Ceiling Panels
Typer Dremel Tools
Gjør det selv: Granicrete benkeplater
Miljøvennlige takmaterialer
Materialer som brukes til bygningsstiftelser
Installasjonskrav for pelletskamin
Hvordan bygge en rotkjerne
Slik legger du på hyller
Slik måler du et bakgrunnsmønster Drop