Slik kobler du to takvifter på samme krets

Slik kobler du to takvifter på samme krets 

Planlegging av kretsen

1.

Planlegg kretsen for fansen. Ikke overstige mer enn 1.440 watt på en 15-amp-krets eller 1.920 watt på en 20-amp-krets. Sjekk fansen for å se at deres watt passer innenfor disse parametrene.

2.

Kontroller strømstyrken på bryteren din for å sikre at strømforsyningen til hjemmet ditt kan håndtere tilleggskretsen. Du kan bestemme dette ved å beregne det totale antall forsterkere hjemme ditt trekker og sammenligne det med karakteren på servicepanelet.

3.

Kjøp kabel som passer for typen krets. En 20-amp-krets krever 12-gauge-kabel, mens en 15-amp-krets krever en kabel som ikke er mindre enn 14 gauge.

4.

Drep strømmen til betjeningspanelet og Legg til den nye kretsen ved å feste den svarte (varme) ledningen til kretsbryteren og den hvite (nøytrale) ledningen til den nøytrale busslinjen. Legg på bryteren på plass.

5. Kjør kabelen så rett som mulig til rommet der du skal installere viften.

Hengende fansen

1.

Klipp åpningene i veggen og taket der du skal plassere bryteren og vifter. Klipp en annen, mindre åpning rett over bryteren der veggen og taket møtes for å gjøre tråden av ledningen fra bryteren til fansen enklere. Takhullene skal være ca. 6 cm i diameter, og hver bør være sentrert mellom to takbjelker.

2.

Fest bryterboksen til veggen. Byttingsboksene må ikke festes til veggpinner og kan festes direkte til gipsvegg eller plast.

3.

Heng hver vifters bærebjelke, fest den til takbjelker. Fest en kryssboks til baren.

4.

Kjør den elektriske kabelen fra betjeningspanelet til bryterboksen. Koble den svarte (varme) ledningen til en av koblingsskruene på bryteren.

5.

Kjør kabelen fra bryteren til den første viftekoblingsboksen. Fest den svarte ledningen fra denne kabelen til den tomme messeskruen på bryteren Koble de to hvite ledningene.

6.

Kjør kabelen fra den første viften til den andre. Ved den første kryssboksen festes den svarte ledningen fra bryteren til den svarte ledningen fører til den første viften og den svarte ledningen som fører til den andre viften. Ved den første kryssboksen festes de hvite ledningene sammen.

7.

Koble svart og hvitt ledninger i den andre kryssboksen til viften.

8.

Fest fansen til stangbommen i henhold til manufa cturer 's instruksjoner.

Takvifter er et attraktivt og kostnadseffektivt tillegg til alle varme- og kjøleplaner. Diameteren på viftens blader bestemmer hvor effektiv den er i sirkulerende luft, den største viften kan håndtere opptil 400 kvadratmeter. Hvis rommet ditt er større enn dette, kan du legge til flere enn en vifte på en krets og styre dem med en enkelt bryter. Denne artikkelen antar at du vil legge til en ny krets i bygningen din.

Andre artikkelen

Slik reparerer du utvendig hjørne av en gips
Slik installerer du Bifold Closet Dører på laminatgulv
DIY Betongrør
Solkraftprosjekter
Slik legger du 16-tommers flis
Hvordan bygge et bordtennisbord
Slik borer du fire hull i en benkeplate for et kjøkkenkran
Lommeportdørprosjekter
Hvordan Remodel en peis med keramiske fliser
Hvordan lage et flisebadekar / dusj
Hva er en Brad Nail eller Staple?
Hvordan bruke fliser utenfor
Slik fjerner du Old Rubber Carpet Padding
Hva er trapp tread retur?
Hva er betydningen av fotometri?
DIY Badekarfliser
Barn Design Ideas
Hvordan Estimere Cubic Yards av Betong
Hvordan kan du identifisere forskjellige tretyper?
Slik setter du en drenering i et plastrør