Gjør det selv peis planer

Gjør det selv peis planer 

Kodekrav

Når du planlegger peisen din, ta kontakt med lokale byggekoder. Finn ut om du trenger å trekke en tillatelse og ha en bygningsinspektør sjekke arbeidet ditt. Også forskningsmiljøet koder slik at du installerer peisen riktig. Enten kan du ta en tur til fylkebygningsavdelingen eller besøke nettstedet for informasjon og retningslinjer.

Valg

Vurder hvor du skal gå og så hva du skal installere. De fleste peiser er bygd inn i en eksisterende vegg. Du kan installere en peis midt i et rom, men dette fungerer bedre med nye byggeprosjekter.

Deretter bestemmer du hvilken type peis du vil ha. Velg enten en murpeis eller en prefabrikkerte. Masonry peiser er ikke et godt valg for gjør-det-selv hjemme prosjekter. De er laget av stein eller murstein og krever en erfaren mason å gjøre arbeidet. Men hvis du har en eksisterende masonry peis i hjemmet ditt, kan du gjøre jobben for å få den opp igjen og igjen, delvis ved å kjøpe en prefabrikert brannkasse som passer inn i eksisterende murverk peis.

Du kan også kjøpe en prefabrikerte peis laget av stål kalt en nullklar peis. Disse modellene kan også plasseres i et hjørne og kledd med et materiale som passer til ditt hjem, som fliser eller murstein, og deretter ventileres riktig.

Installasjon

Prefabrikerte peiser legges sammen som et puslespill. Alle komponenter til peisen selges vanligvis sammen. Når du har valgt plasseringen til peisen, skal du legge på røragen. De fleste røykrør er laget av metall, men noen er laget av et fleksibelt rør. Monter røykrøret fra toppen av peisen og løft det opp gjennom taket, helst med liten eller ingen bøyning. Rørrøret kan stå alene, eller du kan lufte det gjennom din eksisterende skorstein. Tenk også på å skure røret i et byggemateriale som murstein eller bergarter. Når røykrøret er installert, plasser en skorsteinhett øverst.

Hvis du har en eksisterende masonry peis, bør du vurdere en prefabrikerte peis som passer inn i ovnen. Så, som du ville for de prefabrikerte systemene, kjør en røykgass gjennom skorsteinen og rør den gjennom taket. Når en nødvendighet er, har peiser i et hjem i stor grad blitt erstattet av sentralvarmesystemer. Men det bør ikke stoppe deg fra å legge til en ny peis i en stue eller et soverom. Mens du ikke lenger trenger for varme, brenner peisene en spesiell varme og skjønnhet. Koselig opp til din egen peis med de riktige planene og informasjonen.

Andre artikkelen

Hva er et rødt og grønt merkesikkerhetssystem for stillas?
Hvordan klippe ut keramisk gulvfliser
Slik installerer du tregulv med negler eller stifter
Slik skarpe en 82-graders borbit
Tile Ideer for små baderom
Hvordan bli med antikke trebjelker
Harde tregulvtyper
Slik reparerer du en krumlende oppkjørselen
Hvordan å fullføre laminatgulv
Fordeler ved Log Homes
Hvordan bygge et hus i nærheten av våtmarker
Installasjon av rosa isolasjon
Hvordan å pusse betong cinderblock vegger
DIY Baderom Makeover
Hvordan bygge en tilgangsdør i gips
Slik starter du en remodel-prosjekt
DIY: Bygg en kino i hjemmet ditt
Hva er et modulært hus?
Gulvvarmeinstallasjon
Instruksjoner for hvordan du installerer baksteinsblokker