Slik viser du kvadratfotene for en teppepute

Slik viser du kvadratfotene for en teppepute 

1.

Tegn en grov planløsning av rommet der du planlegger å installere teppeputen. Sørg for å inkludere obstruksjoner eller ulike figurer i gulvplanen av rommet som vil påvirke hvor du skal legge teppeputen.

2.

Mål lengden på hver vegg i rom med et målebånd. Merk dimensjonene på gulvplanen.

3.

Bestem romets størrelse ved å multiplisere bredden med lengden ved hjelp av en kalkulator. Denne grunnleggende formelen vil fungere hvis rommet ditt er et rektangel eller firkant. Hvis rommet ditt ikke er et rektangel eller et firkant, hopp over dette trinnet.

4. Bryt et uregelmessig formet rom inn i grunnleggende former ved hjelp av stiplede linjer på gulvplanen. Beregn området for hver form, og legg deretter til områdene sammen for den totale kvadratmengden. For høyre triangler multipliserer du høyden på trekanten ved hjelp av basismåling av trekanten, og deler deretter tallet i halvparten.

5.

Bestillingsruller av teppepute med kvadratmottak av rommet. De fleste teppebelegg er tilgjengelig i 6-fots brede ruller. For å finne ut kvadratfotene av et rulle teppepute, må du fylle lengden på rullen med 6.

6.

Kjøp rullen nærmest kvadratfotene på rommet. De fleste produsenter anbefaler at du får en 5 prosent varians når du kjøper ruller med teppepute, så sørg for at kvadratfotene på rommet ditt bare er 95 prosent av kvadratfotene i teppeputen. For å verifisere prosentandelen, del romets firkantede opptak av rullens firkantede opptak. Hvis resultatet er .95 eller lavere, er den rullen egnet for rommet.

Tips og advarsler

 • Bruk aldri kvadratfotene som kreves for tepper å bestille teppe. De fleste tepper krever noe matchende. Selv om det ikke er repeterende mønster, bør du bestille 10 prosent mer enn du tror du trenger.
 • For å sikre at målingene dine er nøyaktige, be noen om å hjelpe deg med å måle rommet.
 • Mens det ikke kreves teppebelegg for teppeinstallasjon, velger mange villaeiere å installere en når de kjøper nytt teppe. En pute kan gjøre nye tepper føles mer luksuriøse, og kan forlenge levetiden til teppet. Installatører tape teppebelegg sammen før installasjon, slik at arbeiderne kan bruke stykker som ville bli kastet hvis de var synlige. Dette reduserer avfallet betydelig, og eliminerer behovet for å oppblåse kvadratfot ved bestilling for å tillate skrap.

  Andre artikkelen

  Slik fjerner du en porselensteinmur
  Hvordan tegne et rom
  Slik festes Sheetrock til Gips
  Hvordan redusere varmetap fra en stålbygging
  Hvordan bruke Pump Jacks
  Gjør det selv rustfritt stål Backsplash
  Hvordan installerer jeg Rake Trim?
  Slik installerer du en Marble Vanity Top
  Slik fjerner du flis fra et bad gulv
  Slik installerer du keramisk flis over treunderlag
  Slik installerer du Tumbled Stone Tiles
  Modular Home Vs. Stick-bygget
  Hjemmelaget fettpistol
  Hvem lager gode produserte hjem?
  Slik Sand Tre Gulvplater
  Hvordan remodel en kjeller tak
  Clean Room Isolasjon
  Slik fjerner flis fra tregulv
  Slik fjerner du en Moen Dusjkran
  Hvordan er bølgepapp produsert?