Loddeprosedyrer

Loddeprosedyrer  Lodding er en nyttig ferdighet for mange bruksområder, fra elektronikk til konstruksjon til dekorativt farget glass eller metallverk. Den grunnleggende ideen forblir den samme: Du bruker smeltet bly og tinn, eller blyfritt jern, for å samle to metallkomponenter. Ved elektroniske applikasjoner skaper lodding en elektrisk tilkobling. Ved konstruksjon eller andre metallbearbeidingsprogrammer, skaper det en strukturell ledd. Uansett hva du skal gjøre med lodding, bør flere grunnleggende prosedyrer følges for en vellykket jobb.

Bruke Flux

Den første prosedyren for en hvilken som helst type lodding jobb er grundig rengjøring av alle overflater. Mens det er viktig å fjerne støv eller rusk, krever rengjøring også at du fjerner tynnfilmen av oksid som dekker alle metaller som er utsatt for luft. For å fjerne oksydet må du bruke et materiale som kalles 'flux'. Fluxer er enten naturlige eller syntetiske rosins, noen ganger inneholdende kjemiske aktivatorer. Rosiner er en fast form av harpiks, saften avledet av nåleplanter. Fordi fluss er sterkt etsende ved eksponering for høye temperaturer, spiser det eventuelle oksyder så snart du bruker det varme loddejernet. Først påfør flussen, smeltet, over hele overflaten av elementet som krever lodding. Når det er fullstendig på overflaten, forflyktiggjør det med loddens varmtvann.

Bruk av loddemåler

Nøkkelprosedyren ved lodding a ledd er applikasjonen av loddet selv. Når du har 'rengjort' arbeidsflaten med fluss, må du bare bruke spissen på loddetinnet til leddet, og berøre det til punktet med maksimal masse. Med andre ord, hvis du har en uregelmessig formet skjøt, med flenselement, påfør jernet til den tykkeste delen av flensen. Dette vil skape varme i hele leddet raskt og effektivt. Når du har tilstrekkelig oppvarmet alle delene av leddet, kan du søke loddet. Hvis du har oppvarmet skjøten til en tilstrekkelig temperatur over solderens smeltepunkt, så vil du se loddetallet umiddelbart flyte ved kontakt og dekke skjøten jevnt. Ved å bruke loddetinnet til leddets høyeste punkt, kan du telle på tyngdekraften for å bidra jevnt fordelt materialet. Tegn på feil teknikk inkluderer ujevn loddemodul eller et uregelmessig utseende. Når du har påført loddet, fortsett å holde eller støtte skjøten på plass, og la den stå jevnt.

Etterloddsprosedyrer

Når du har loddet, må du fjerne fluxrester. Gjør det så snart som mulig og vent ikke mer enn en time etter lodding. Du kan bruke et rengjøringsmiddel eller oppløsning, som anbefalt for din type fluss. Noen flusser er spesialdesignet for å være vannløselige for arbeid med vannbaserte rengjøringsmidler. I tillegg kan du forsiktig agitere eller pusse skjøten for å bære av fluxrester. Skulle oppløsningen være nødvendig, kan du enkelt gjenoppvarme loddet felles, og tilsett fluss etter behov.

Andre artikkelen

Hvordan sette Vinyl Siding på en dobbel-bred
Slik installerer du Bath Tub Surrounds
DIY Keramiske fliser benkeplater
Skal jeg bruke en dampbarriere for Sunroom Tile?
Ideer for en to-bil garasje
Slik legger du Cryntel Self Stick Tile
Wood Pellet u0026 Kornovner
Hvordan kutte en Faux Brick Sheet
Peismantelkomponenter
Dørløse dusjdesign ideer
Hvordan bygge et nytt hus for deg, ikke entreprenøren
Hvilken side burde hengslene være på når du installerer en ytterdør?
Slik fjerner du linjer i paneling
Hvordan male Handicap Ramps Yellow
Hvordan gjenopprette Rusted Ceiling Grid
Slik anodiserer du aluminiumtråd
Slik legger du til keramisk flis til en kjøkkenbord
Woven Wire Fence Building Instruksjoner
Tile Underlayment Alternativer
Slik fliser et innrammet boblebad