Strukturell taktekking

Strukturell taktekking 

Rafters

En takkonstruksjon består av en kombinasjon av komponenter som holder den opp. Disse inkluderer ryggbrett og sperrer eller trusser. Vekten inkluderer skjede, takmateriale, utstyr og snøfall. repareres ved hjelp av 'scab and prop' -metoden.

Bare fest et horisontalt stykke to-seks-bord til takstaven. Skuret må spenne brettet på begge sider av pause og festes Inn i de gode delene av brettet. Ikke bruk negler, men tre til fire tommer skruer. Gjør scab den samme størrelsen som den opprinnelige flåten. Sett inn skruene i et sikksagmønster, noe som vil gi ekstra styrke til reparasjonen.

Gi ytterligere forsterkning ved å sikre vertikale støttebraketter på begge sider av den ødelagte takstaven. Fest bøylene til takbjelken nedenfor.

Bjelker

Installer en midlertidig støttebjelke før du fjerner den skadede strålen. Plasser treblokker under sperrene i nærheten av takstrålen. Lag en midlertidig stråle ved å feste et par to-seks-seks planker sammen med skurbrett. Hver to av seks må spenne lengden på den opprinnelige strålen. Fest de midlertidige to-til-seks bjelkene til blokkene. Ta tak i taket med fire til fire innlegg. Legg inn et innlegg under hver rafter og løft innleggene på plass med flaskekontakter, som er små hydrauliske håndtaksknapper. Du kan også bruke et par to til fire festet sammen for støttebraketter. Fjern den skadede strålen. Koble taket opp nok til å installere den nye strålen.

Kolonner

Bruk en fire-fire-fire post som en midlertidig stav for å støtte strålen i nærheten av stedet der du vil fjerne eller reparere stolpe eller kolonne. Frigjør støttestrålen fra kolonnen og fjern den. Det kan være nødvendig å heve taket for å fjerne kolonnen. Sett den nye strålen på plass

Skjede

Merk området som skal fjernes. Bruk en gjensidig sag for å kutte ut den skadede takbekledning. Undersøk takene for å bestemme tilstanden og reparer dem om nødvendig. Erstatt mantelen med lignende materiale av samme tykkelse. Dette vil sikre at taket har likhet. Fest planker av samme størrelse som sperrene rundt kantene for å gi solid støtte for spikring i det nye stykket laken. Strukturelle reparasjoner er avgjørende for at et tak kan fortsette å støtte vekten. Vanligvis må du reparere på grunn av naturlige fiender av tre, som vann, rot, insekt og fellesfeil. Et tak i tak kan være et tegn på et problem med takkonstruksjonen og bør undersøkes nøye. Snakk med den lokale bygningsavdelingsinspektøren for å finne ut hva de aktuelle byggekodene er før du foretar reparasjoner.

Andre artikkelen

Den beste måten å forsegle et tregulv
Slik fjerner du selvklebende flis
Slik installerer du skuffens maskinvare
Slik overfører du en tregulv
Slik bruker du en sag for å kutte aluminiumstøping
Slik blander du tynn sett mørtel for flisinstallasjon
Tips for skap dører
Hvordan måle et skap for en vask
Veibeskrivelse for bruk av en boks
Verktøy for å påføre Caulk
Måter å øke solenergi bruk
Slik installerer du en kryssfiner tak
Hvordan Lim Lucite
Hvordan kutte Corian counter topper
Installasjon av flat takmontering
Hvordan lage Miterskår for gulvstøping
Slik installerer du en Hardibacker i en dusj
Gjør det selv: Konverter en Prefab Patio til et rom
Slik leser du en sivil skalaer
Iron Versus Steel Properties