Slik installerer du en forhåndsformet dusjnisje

Slik installerer du en forhåndsformet dusjnisje 

1.

Stå inne i den nye dusjen. Legg merke til plasseringen av dusjhoder, kraner, vinduer og andre funksjoner som avløp, seter, glassvegger etc. En dusjnisje bør være i en behagelig høyde og lokalisert ut av direkte eller hyppig strøm av dusjvann. Merk potensielle steder på veggene. Hvis du deler dusjen med andre familiemedlemmer, må hver person stå inne i dusjen og se om plasseringen og høyden fungerer bra for alle.

2.

Velg en dusjnisje av størrelsen du vil installere. Legg innramming i dusjen vegger for å lage en 2-by-4-tommers brett boks rundt nisje som er bundet inn i vanlige innramming av dusjen. Gjør den innvendige åpningen 1/4 tommer større i høyde og bredde enn yttermålene til den forhåndsformede dusjnekken, slik at du kan justere nivået på nisje under installasjonen.

3.

Sett dusjnitten inn i dusjen veggen slik at ansiktsflensen av nisjen blir jevn med veggbrettet eller sementbrettet som brukes til å støtte flisene. Nisens flens vil vanligvis skrues direkte inn i innfellingen ved hjelp av skruer som følger med nisje. Noen sett inkluderer avstandsstykker som kan brukes mellom flensens bakside og 2-by-4-tommers tømmer for å holde nisje i riktig avstand for veggbrettet.

4.

Bruk et membranbånd mellom utsiden av flensen og veggen eller sementplaten. Noen produsenter kan også foreslå spesifikke membraner som skal brukes inne i nisje under fliseprosessen. Disse membranene brukes vanligvis til å skape bedre vedheft mellom nisjematerialet og tynnmørtelmørtelen. De gir også et ekstra lag med vanntetting. Følg produsentens retning for membraninstallasjon.

Tips og advarsler

 • Pass på at du installerer nisjeen din rett opp, med den vinklede bunnen på bunnen. Denne vinkelen tillater at vann går tom for nisjen under dusjer.
 • Dusjer har jevnt vokst i popularitet, spesielt i master badinstallasjoner der en dusj kan være konstruert av arkmarmor eller annen dyr stein. Moderne dusjer inkluderer ofte glassvegger samt en rekke dusjer, for eksempel flere dusjhoder, dampdusj, seter og selvfølgelig nisjer eller hyller for plassering av produkter. Fordi dusjer er våte miljøer, pleide installasjon av nisjer å vise byggevansker. I dag er nisjer forhåndskonstruerte, vanntette og enkle å installere i nesten hvilken som helst størrelse eller form. Dette gjør en nisje rimeligere, og den legger til funksjonen og stemningen i dusjen.

  Andre artikkelen

  Vinyl Gulv Installasjon Tips
  Hvordan kutte en dusj rundt
  Cat 246B Skid Steer Spesifikasjoner
  Slik rengjør du en betongmaskin
  Typer av karakterer på bolter
  Slik installerer du utendørs sikkerhetsbelysning
  Typer av håndboringer
  Hvordan velge Aluminium Siding
  Takområde Måleverktøy
  Hvordan Cedar Shingle en tillegg til et hus
  Hvordan legge rom til kjelleren billig
  Hvordan lage et felle for regnvann
  Deck Railing Instruksjoner
  Hjemmelaget Metal Spinning Dreiebenk
  Innramming av en fliseredusj
  Instruksjoner for en umiddelbar garasje
  Typer av avløpssystemer
  Slik lager du mer plass i soverommet ditt
  Installasjonstips for Wide Plank Gulv
  Hvordan velge et treverk ferdig