Verktøy for kutting Formica

Verktøy for kutting Formica  Formica er et høytrykksplastlaminat som består av melaminharpiks. Den har høy toleranse for varme; På grunn av dette blir det ofte brukt til å lage kjøkkenbenk og andre slike ting som må være varmebestandige. Formica er forskjellig fra andre trematerialer og krever spesielle verktøy for å kutte det.

Laminatsaks

Dette er spesialverktøy for kutting av høytrykkslaminater som Formica. Med laminatsaks kan du kutte Formica ganske enkelt uten å binde eller chippe. Ved riktig bruk kan laminatsaksene kutte stykker Formica opp til 1/8 tommer tykk. Verktøyets munn beveger seg oppad og nedover for å kutte ut små stykker laminat. Med dette verktøyet kan du kutte sirkler eller mønstre. Det gode med laminatsaks er at de kan roteres i 360 graders vinkel.

Sirkelsag

Sirkelsagen, sammen med et 40-talls karbidblad, er også et verktøy som brukes til skjæring av Formica. Dette verktøyet brukes til å lage lengre kutt og er ikke egnet for mindre detaljerte kutt. Du kan bruke denne sågen normalt, og skyve den inn i stykket som kuttes, men dette kan chipet Formica. En annen teknikk til å kutte Formica med en sirkelsag er å kutte i omvendt - det vil si å kutte Formica ved å trekke sagen inn i stykket, kutte den fra baksiden av bladet. Denne teknikken er ikke lett og bør ikke gjøres av noen som ikke har blitt trent eller praktisert det først; Det krever en viss grad av kompetanse og kontroll.

Jigsaw

Denne saga er utstyrt med et fintannet blad for å gjøre nøyaktige kutt og fungerer godt på Formica. Hvis du har nok plass, kan du til og med kutte Formica fra motsatt side av den ferdige delen av lamineringen. Et stikksag er håndholdt og elektrisk. Den har en flat metallplate som sitter på Formica; Når avtrekkeren trekkes, beveger det tynne bladet opp og ned. Du kan kutte rett eller i vevbevegelse.

Router

En ruter er et elektrisk håndholdt verktøy som sitter flatt på stykket som skal kuttes. Den har litt som er låst inn i midten av maskinen. Når maskinen er slått på, spinner denne biten raskt i en sirkel, og skjærer materialet. Formica kan også kuttes effektivt med en ruter. Du kan kjøpe litt for ruteren som er laget spesielt for kutting Formica. Rutere brukes til å avrunde kantene på Formica benkeplater eller andre lignende biter. Rutere kan også brukes til carving design på brikken.

Andre artikkelen

Hvordan måle for nye kjøkken tellere
Generisk Garage Dører Installasjon
Slik installerer du en amerikansk standard kran
Hvordan Blacktop og Refinish en kjørebane
Slik rengjør du en 3M respirator
Hvordan installere metall tak blinker for en skylight
Slik installerer du keramiske fliser
40 PVC Pipe Vs. 80 PVC-rør
Instruksjoner for Vinyl Siding
Tile Bullnose Edging
Hvordan estimere kostnaden for Butcher Block countertops
Slik installerer du tre kjøkkenskap
Slik påfører du keramisk flis til vegger
Wooden Porch Railing Komponenter
Slik installerer du Pantry-skap
Resirkulert betongprodukter
Slik beregner du bøyede dimensjoner i metallplater
Slik bytter du stenflis
Slik reparerer du et eksisterende tinntak
Hvordan hente nivå betongankre for en gazebo