Verktøy for å kutte gjengestang

Verktøy for å kutte gjengestang  Gjengestang, som iblant kalles en tapp eller en gjengetråd, er en lang metallstang med tråder langs lengden. Disse stengene er laget for å tilpasse nøtter og andre gjengede gjenstander lett. Skjære gjengestang til lengde kan være vanskelig. Den runde stangen har en tendens til å snurre i en vinkel, og kutting på feil sted kan gjøre det umulig å plassere en mutter på enden. Ved hjelp av de riktige verktøyene og teknikkene kan det gjøres enklere å kutte gjengestang.

Vis

Gjengestangen skal klemmes inn i en vinkel før noen skjæring begynner å hindre stangen i å bevege seg. Siden både stangen og kjevene til de fleste vises er metall, kan stangen ha en tendens til å spinne. Plasser en stripe av tre mellom stangen og viskestykket kan bidra til å forhindre dette. Det mykere treet deformerer for å imøtekomme stangen. Trebearbeidingstips anbefaler en lignende metode, ved hjelp av en trejig og mutter skrudd på stangen for å holde stangen stabil.

Hacksaw

En håndsåg, som en hacksag utstyrt med et blad for kutting av metall, fungerer bra når kutte bare noen få stenger. Disse sagene er enkle å kontrollere, men relativt sakte. De kan gjøre kuttprosessen kjedelig, men deres lave kostnader gjør dem tiltalende for de fleste butikkeiere.

Power Saw

En sirkelsag eller metall cutoff sag fungerer også bra for å kutte gjengestang. Disse sagene kan skape en burr på den kappede enden av stangen hvis den ikke brukes riktig. Builder Bill anbefaler roterende stangen mens du skjærer, mens M. K. Morse-firmaet antyder å lette bladet gjennom stangen og bruke et blad designet spesielt for kutting av metall. Kraftsager jobber mye raskere enn en hacksav og gjør kutting av store mengder stang enklere, men de er litt vanskeligere å kontrollere.

Gjengestangskutter

Boligeier som trenger å kutte store mengder gjengestang, kan ønske seg å investere i en spesialprofil med gjengestang. Disse verktøyene gir et presist kutt på de vanligste stangstørrelsene, og forhindrer burr eller andre skader på tråden. Dette gjør kappestang for rør, rør, kanaler og andre bruksområder en rask og enkel prosess. Men den høye prisen og spesialiteten til disse verktøyene gjør dem upassende for små jobber. De 'brukes best av folk som trenger å kutte mye gjengestang raskt og pent.

Andre artikkelen

Slik lagrer du solenergi
Wire Cutting Tools
Flislegging av jobbbeskrivelse
Hva slags fliser er anbefalt for benkeplater?
Hvordan installere Tile Backsplash på en slipt veggen
Om suspendert tak
Slik installerer du en vaskepumpe i kjelleren
Hvordan bygge en dekk veranda
Hva er de mest miljøvennlige rørene for vann?
Slik kobler du solenergi til et hjem
Hvordan kutte en Cinder Block Wall
Produserte hjem Vs. Site Bygget Homes
DIY harde tregulv
Hvordan kutte murstein til peis
Hvordan kutte flis for å passe en dørramme
Hvordan Stain Oak Cabinets Dark
Slik dekker du enden på en tregulv
Hvordan bygge Solar varmtvannspaneler
Reflekterende takisolasjon Vs. Glassfiberisolasjon
Hvordan bygge en liten A-Frame Cabin