Slik reface en peis med flis

Slik reface en peis med flis 

1.

Klargjør peis surround for å motta fliser. Hvis den er dekket av murstein eller feltstein, jevn ut overflaten ved å bruke en trowel for å spre et lag med tynnsett mørtel over overflaten. Pass på at det tynne settet er helt jevnt og jevnt og det er ingen ujevne kanter. La det tynne settet tørke helt over natten.

2.

Mål surrounden ved å bryte den i tre deler. Den øverste delen av brannkassen og hver av de to benene fra brannen til brennkammerets øverste kant bør alle behandles som egne områder.

3. Legg pannene til installeres på peisen i en tørr layout, som består av å legge fliser uten mørtel for å bestemme plassering, kutt og fugemasseforbindelser. Legg den første flisen i tørrlayouten slik at den sitter midt i det øverste området av surrounden, like over åpningen til brannkassen. Legg de neste flisene jevnt til høyre og venstre over toppen av surrounden, legg deretter flisene ned i hvert bein av surround og til ilden.

Marker hver flis som skal kuttes med en rett kant og blyant, deretter kutte fliser på en flis sag. Sett opp flisene i tørroppsettet for å dobbeltsjekke passform og plassering.

5.

Installer fliser i samme layout som bestemmes av tørroppsettet, med den første flisen installert i det øvre sentrum av surrounden like over ovnen, ved å spre en liten mengde tynn sett på området som skal flises. Rist det tynne settet med riflet side av trowel til ryggformene er til og med i høyde. Trykk hver flis i tynn sett og vri det litt på plass for å feste det på overflaten.

6.

La det tynne settet kurere i 24 timer, pakk deretter fuger inn i leddene med en fugemasse. Tørk av overflødig fugemasse med en fuktig svamp, pass på at du ikke blir våt eller 'vaske' fugemasse, da dette vil medføre reduksjon i fugemassefarge. Legg en perle av caulk i leddet mellom de vertikale, fliserne og ildstedet for å skape en ekspansjonsfeste og la omgivelsene bøyes med husoppgjør.

Peisen er ofte midtpunktet og fokuspunktet til et rom. Remodeling eller refacing en peis surround kan ha stor innvirkning på utseendet på et rom; det kan etterligne, forbedre eller kontrast omgivelsene for en sammenhengende, visuell effekt. Enten du fjerner en gammel marmorrunde eller fliser over en murstein, kan flislegging av en ny peis surround gi hjemmet ditt et friskt nytt utseende.

Andre artikkelen

Kutting rett med en Sawzall
Hvordan bygge og designe et rom
Slik installerer du laminatgulv rundt hjørner
Hvordan bygge Wood Stillas
Caulk vs Grout
Hvordan leie en Mini Skip fra Toddskips
En liste over typer hardt tre
Hvor lenge skal Thinset Mortar Cure
Slik installerer du Quarter-Round Trim på gulvet
Hvordan kutte Cement Siding
Hvordan henge en håndklestativ
Ideer for takbrakninger på en veranda
Slik installerer du en dørpinne
Slik Reset Tech Tech Calipers
Slik kobler du en lysbryter i midten av en krets
Hvordan bygge fliser badekar
Hvordan kutte rundt sirkler i betongblokker
Hvordan gjøre vannet ditt varmt raskere mens du beholder vann
Hall Painting Ideas
Slik legger du til isolasjon og kryssfiner i tak