Slik rammer du på toppen av betongblokken

Slik rammer du på toppen av betongblokken 

1.

Sett en 2-å-8-tommers trykkbehandlet sillplate på CMU-blokkveggen. Merk plasseringen av ankerboltene som strekker seg ut av toppen av CMU. Bor et hull en størrelse større enn diameteren av tappeboltene som ble brukt i CMU-blokken. Bruk en bore og trebit for dette trinnet.

2.

Sett en termitbeskyttelse på toppen av stammen. En termitbeskytter er et tynt, bøyd galvanisert stål. Vaktet skråner nedover, så termitter kan ikke klatre på det.

3. Legg et feilskjold på toppen av termitbeskyttelsen. Bugskjoldet er et stykke skum bredden på CMU-blokken. Bugskjoldet komprimerer mellom termitbeskyttelsen og den trykkbehandlede sill for å fylle eventuelle hulrom der feilene kan få tilgang til huset.

4.

Sett 2-ved-8- tommers trykkbehandlet sillplate over boltene, legg til en skiver og muttere på ankerboltene. Stram silkeplaten ned til stengevæggen med en justerbar skiftenøkkel for dette trinnet.

5.

Gjenta trinn 4 for eventuelle innvendige, bærende kolonner som er angitt i de arkitektoniske planene.

6.

Fest gulvbjelker til kantbjelker ved hjelp av innrammede negler. Plasser kantbjelkene slik at utsiden av bjelken er til og med sillplaten. Tånpikke bøye seg på kjolen ved hjelp av innrammede negler. Gulvbjelkeavstanden bestemmes av grunnplanen. Bjelkene er spikret slik at de er vinkelrett på kantlinjen. Feltbjelken er en konstruert, laminert finértømmer (LVL) designet for å bære bygningens last ned til CMU-stammen. Gulvbjelkene er enten en konstruert 'I' bjelke eller tradisjonelt 2-tømmer som strekker seg mellom kantbjelker og støtter kryssfinerdekk.

Lim plywoodsedekken ned til gulvet og kantbjelken ved hjelp av konstruksjonslim. Legg en limstrimmel på toppen av gulvbjelken ved å bruke en limpistol. Konstruksjons limet vil holde gulvet fra å kvele i fremtiden. Start å sette kryssfiner på et utvendig hjørne av fundamentet og legg kryssfiner slik at den er vinkelrett på gulvbjelken. Skru kryssfiner ned til gulvbjelken med 1 1/2-tommers skruer. Stagger kryssfiner, slik at ingen to rader har endefuger som er i tråd med hverandre. Grunnrammen på toppen av betongblokken er nå ferdig og klar til vegginnramming.

Tips og advarsler

 • Bruk en pneumatisk innramming pistol i stedet for tradisjonell innramming hammer for fart og nøyaktighet.
 • Bruk sikkerhetsbriller mens du rammer huset.
 • Innramming av et hus er en standardisert prosedyre når gulvet er installert. Et typisk gulvsystem er enten en betongplate eller en tre dekk. Tretaket må bygges for å spenne mellom en betongmurerverk (CMU) blokkstamme eller en solid betongstamme. Tre dekk systemet vil ha en kryp plass eller kjeller under det for å tillate tilgang under huset. Du må konsultere en profesjonell for å oppnå en arkitektonisk plan som viser størrelser og spenner av rammebetingelsene som trengs for å støtte huset.

  Andre artikkelen

  Sliping og dreieverktøy
  Strukturelle trebjeletyper
  Hvordan bygge en Woodstove Block Chimney
  Hva er involvert i å bytte ut kjøkkenskap?
  Hvordan kutte perfekt miter for støping
  Hvordan håndtere støpeforming
  Boretrykk og riktig klemmeteknikk
  Slik legger du porselenfliser over et betonggulv
  Folding Ladder Informasjon
  Kan du gjøre en lim-ned installasjon på 3/4-tommers tregulv?
  Slik rengjør du temperert glass
  Lagskrueinformasjon
  Cavity Wall Insulation Methods
  Hvordan tegne husgulvplaner
  Ideer for malt kjøkkenskapsfarger
  Er tregulv et godt valg for kjøkken og bad?
  Slik isolerer du en låve
  Hvordan lage sementblokker
  Billige Kitchen Ceiling Ideas
  Steg-for-trinn Betong Porch Konstruksjon