Slik installerer du porselenfliser over linoleum

Slik installerer du porselenfliser over linoleum 

1.

Undersøk linoleum. Se etter curling hjørner, løs fliser eller manglende fliser. Porselen fliser må holde seg til de gamle fliser, som igjen må holdes fast på substratet for å gi de nye flisene stabilitet. Hvis de gamle flisene er løs eller krøllet, vil flisearbeidet mislykkes.

2.

Mål under døråpninger, terskler og under skap for å bestemme hvor tykk den nye flisen kan være. Flislegging over et gammelt gulv dobler i hovedsak tykkelsen på gulvet, så sørg for at dørene fortsatt kan svinge og terskler fortsatt har klaring, selv med et ekstra lag med fliser og tynn sett. Kjøpe porselenfliser som er tynne nok til ikke å forstyrre.

3.

Rengjør linoleum grundig. Fjern fett, voksstøv og rusk fra overflaten. Linoleumet må være helt rent slik at det tynne settet og porselen fliser kan feste seg til det, ellers vil flisearbeidet mislykkes.

4. Legg ut de nye flisene i en tørr -layout over den gamle linoleum. En tørr layout består av å legge fliser uten mørtel for å bestemme plassering, kutt og fugemasse. Legg den første flisen i midten av veggen lengst fra døren, og legg de neste flisene til venstre og høyre jevnt. Dette vil sikre en jevn flis jobb. Ta med rom fra fugemasse og fliser alle områder som for øyeblikket er dekket av linoleum, spesielt hvis flisene inneholder asbest.

Bruk blyanten til å markere flisene som skal kuttes. Klipp fliser på flisesagen og returner dem til tørrlayout for å dobbeltsjekke måling og plassering før du legger fliser i tynn sett.

6.

Spred en liten mengde av tynn sett over området som skal flises. Rist den riflede siden av trowel gjennom det tynne settet til ryggene igjen er jevne og jevne i størrelse. Trykk flisene i det tynne settet i samme layout som bestemmes av tørrpasningen. Vri fliser i tynn sett litt for å få en god binding mellom fliser og tynn sett.

7.

Tillat det tynne settet å kurere i 24 timer og grout deretter flisene ved å pakke fugemasse mellom dem med en fugemasse. Tørk av overflødig fugemasse med en fuktig svamp, vær forsiktig så du ikke går over vann eller 'vasker' fugemasse, da dette kan føre til at fugemassen mister fargen. Tillat fugemassen ytterligere 24 timer å sette før du går på gulvet.

Tips og advarsler

 • Hvis flisene er 9 tommer eller 13 tommers firkant, de inneholder mest sannsynlig asbest. Hvis asbestfliser ser løs, krøll på kantene eller støvete, ikke forsøk å flisse over dem eller fjern dem. Ring et profesjonelt farlig avfallshåndteringsteam for å rense de gamle fliser til deg, legg deretter friske fliser over det rensede underlaget.
 • Mange boliger inneholder gamle, linoleum fliser, som kan gjøre et gulv ser ut datert. Noen ganger inneholder denne gamle linoleumflisen asbest, noe som gjør det umulig for villaeieren å trekke seg opp lett. Eller det gamle linoleumet er så godt overholdt til substratet som fjerner det, er en mye større jobb enn et hus ønsker å takle. I begge tilfeller er det mulig å legge nye porselenfliser over det gamle linoleumet og gi gulvet et friskt, nytt utseende.

  Andre artikkelen

  Effekten av varme på keramisk flis
  Regelmessige lysbrytere Vs. Stangbrytere
  Slik installerer du fliser over sprekker
  Slik installerer du et solenergisystem
  Hvordan gjenopprette Brick Peiser
  DIY Patio trinn
  Elektrisk Snekkerverktøy
  Hvordan installere utendørs teppe på trapper
  Remodeling ideer å male Cedar Wood rom
  Illinois State Agencies Energy Grants
  Hvordan lage lette betongformer
  Hvordan kutte Keramisk Tile Around Corners
  Hvordan justere kjeden på en Sears Garage Door Opener
  Hvordan Trim Tile for benkeplater med tre i stedet for bullnose
  Slik bruker du Peel u0026 Stick Groutible Tile Floors
  Hvordan bygge din egen garasje skap
  Verktøy som brukes til taktekking
  Slik installerer du en Glass Brick Wall
  Kostnaden for Slab Vs. Kjeller
  DIY Gravel Grid Driveway