Slik installerer du en vinyldusj riktig

Slik installerer du en vinyldusj riktig 

1.

Det første trinnet i et prosjekt er å vite nøyaktig hva det er du prøver å oppnå. Ved installering av bunnforingen i dusjkabinettet må du vite hvordan dette skal fungere og hva som gjør det til en riktig installert liner eller ikke. Foringen må ikke ligge flatt på stallets undergulv. Det må, etter kode, hvile på toppen av en skrånende overflate. Dette kalte PRE-SLOPE. Pre-slope materiale er tilgjengelig på de fleste Keramiske Tile Distributor varehus. De er vanligvis laget av Styrofoam og veldig lett installert. Uten denne PRE-SLOPE under den vanntette membranen er det ingen måte at vannet noen gang kan finne veien til 'gråt hullene' på bunnen av dreneringsenheten.

2.

Legg liner på PRESLOPE-materialet. Liner er kjøpt fra en rulle og har målt din dusjkabinett, du må kjøpe den nødvendige bredden for dine formål. Foringen må strekke opp veggen 8 ' til 10 ' fra underetasjen. Som regel må liner også være 4 ' høyere enn høyden av en kant eller et trinn som kommer inn i dusjkabinettet. Membranen er festet til tappene med bruk av taktekking. Det er ALDRI kuttet bortsett fra størrelsen. Hjørnene skal foldes som om å skape et pent kvadrat hjørne. Litt tålmodighet og praksis vil få dette oppnådd, og når du får en ferdig, vil de andre tre ikke være like mye av en utfordring. (se mine tips i slutten av denne artikkelen om å feste hjørnene)

3.

Før noen mørtel blir brakt i et arbeid for å lage sengen som flisen skal settes inn i , vil du ønske å utføre en av de mest kritiske trinnene i prosessen. Dette er beskyttelsen av 'gråt hullene' ved foten av dreneringsenheten. Du har riktig gitt en måte at vannet strømmer mot bunnen av avløpssammenstillingen ved å installere PRESLOPE. Nå må du forsikre deg om at vannet faktisk kan komme ut av foringen ved hjelp av 'gråt hullene'. For dette trinnet trenger du en slags aggregat. Jeg bruker ertgravel når jeg bygger en dusj. Det er samme konsept å plassere grus i bunnen av en planter for å gi drenering. Denne ertgraven eller annen type aggregat vil holde sement og mørtel fra tilstopping av 'gråt hullene' og ikke la vannet flykte. Dette trinnet er så viktig. I alle dusjreparasjonene jeg har gjort i løpet av de siste 39 årene, har jeg aldri funnet noe aggregat eller beskyttelse for 'gråt hullene'. Det har vært en av hovedårsakene til dusjens feil.

4.

Min personlige preferanse i rekkefølgen av ting ville være installasjon av dusjmurpanelene. er en annen total prosess hvor den riktige metoden gir lang levetid for jobben. Mine forslag til noen, selv de såkalte fagfolkene, er å sjekke produsentens foreslåtte installasjonsprosedyrer for produktet du velger å bruke til veggene. Det er ikke rom for noe 'know-it-all' i denne virksomheten. Hvert produkt på markedet er annerledes på en måte, og det er heller ikke noe problem å installere disse panelene. Cementplater vil ikke rote, men det vil beholde fuktighet, så det trenger å være en polyetylen damp barriere satt opp først over studene for å beskytte dem mot fuktighet. Den porøse fliser og fugemasse vil tillate jevn vann å passere gjennom veggene også. Husk at disse panelene er også laget av sement og de, akkurat som en fortau , må ha ekspansjonsledd slik at den kan 'puste' og / eller utvide. Dette oppnås ved å forlate en 1/8 ' gap mellom paneler. Hjørnene og skjøten mellom panelene må tapes med et glassfibermasketape designet spesielt for dette formålet. Uten maskebåndet over leddene, vil bevegelsen av panelene fra ekspansjonen og sammentrekningen føre til at panelets ledd telegrafiserer gjennom flisen, og vil ødelegge flisen som forårsaker at en sprekker oppstår der det er et panel. Jeg ser dette oppstå altfor ofte. Det er et lite skritt, men det som utelukkende vil føre til en svært kostbar reparasjon, hvis ikke fullført på dusjen. Festeelementene som holder panelene, er et annet kritisk aspekt. Cement-bakplater har et ph-nivå på ca. er nok til å faktisk spise gjennom en standard gipsskrue eller en vanlig spik. Produsentens retningslinjer krever enten en epoxybelagt skrue designet bare for dette formålet eller en elektrolysert sinkbelagt takspik minst 1 3/4 ' til 2 ' I lengde. Bunnlinjen, aldri ut fra hva du vet, og kontroller produsentens anbefalinger. IKKE sett veggskiltene opp uten å sørge for at de er opp og ut av lineren med ca 2 'fordi du ikke vil bruke sementmørtel base for å komme i kontakt med bunnen av brettene som noe vann vil 'wick' opp disse panelene og begynne å forårsake skade. Vannloggede paneler på bunnen av en dusjkabinett vil ha en tendens til å forårsake at fugemassen nær bunnen blir mørkere i fargen som det vil alltid være våt der, og til slutt vil du holde neglene opp minst 6 'fra liner. En gjennomboret liner vil lekke og forårsake en mislykket dusjkabinett.

5. < / p>

Neste vil du installere mørtelplaten på hvilken flisene skal holdes. Mørtelen eller 'mudden' som det vanligvis refereres til, er laget av en blanding av grov sand (ikke den røde Aberdeen murstein). Denne sanden er for fin til å jobbe med. Du må blande i en trillebør og bruke en mortarhakke eller lignende. Roportions bør være 6 deler sand til 1 del Portland sement. Bland ingrediensene ' noen ganger frem og tilbake i trillebåren eller annen beholder til fargen er jevn og det er ingen lommer med ublandet sand. Deretter kommer introduksjonen av vann til blandingen. Ved hjelp av en annen person kan du få dem til å legge vann med en hageslange sakte mens du hugger gjennom blandingen. Sluttresultatet du vil ønske er å kunne bare lage en ball med blandingen i hånden din. Dette kalles en 'tørr pakke' gjørmeblanding. Hvis det er for våt, vil du ikke kunne ordne det riktig for å lage en fin slam til flisen. Ved å bruke en sementfinish trowel pakke gjørmen rundt omkretsen av gulvet et par inches dypt (ikke berøre veggplaten) og ved hjelp av et nivå, gjør et godt, jevnt band rundt omkretsen. Hellingen må være 1/4 ' per linjefot, slik at du vil justere høyden på avløpet ved å heve eller senke til ønsket høyde. Avløpet er gjenget og så kan dette lett oppnås. Det er godt å ha flisen du planlegger å bruke for hånden på dette punktet, slik at toppen av avløpet og toppen av flisene kan være på samme plan. En god jobb har kuttene rundt dreneringen for å se bra ut og være glatt. Noen fliser kan ha skarpe kanter som kan kutte føttene.

6.

Slammet hvis det er riktig blandet, kan fortsette å fungere i 2 til 3 timer. Etter at dreneringshøyden er bestemt, vil du lage noen 'screeds' fra hver av de fire hjørnene til avløpet. Pak litt gjørme med trowel langs en linje på 3 til 6 inches bred og bruk et rett treverk eller til og med et nivå for å lage en jevn overflate fra hjørnet til drenering til riktig skråning. Få disse fire 'screeds' laget, og så er det bare et spørsmål om å ta deg tid og fylle ut kvadranter du nettopp har opprettet med gjørmeblandingen Ta deg tid til å trekke av skruene, og prøv å ikke grave inn i dem med din rette kant. Det kan hende du trenger flere rette treverk i varierende lengder for å oppnå dette. Hvis du finner ut at du egentlig bare graver inn i gjørmen bare sett mer mudder tilbake og fikse det mens du går. Pass på å pakke slammet tett som du gjør dette trinnet, og etter å ha trukket så langt, ta det tilbake og bruk den ferdige trowel. Hold et fast grep på håndtaket, legg noe press og glatt over Nyopprettet gulvfylling i sandrommene og eventuelle v OIDer. Husk at du lager overflaten som flisen vil bli overholdt. La det ferdige gulvet ditt sette opp i minst 24 timer, og det vil være klart for flisinstallasjonen.

Lykke til med flisinstallasjonen. Bruk et tynt sett mørtel av høy kvalitet, og vær sikker på at du vrir posen over og les instruksjonene. Igjen, aldri anta at du vet-det-alle. De er trykt der av en grunn. Når du har installert og flettet flisen, kan du dekke dette nye gulvet opp og installere veggflisen. Jeg liker å gjøre gulvet først slik at veggen fliser kommer ned og skjuler den stygge omkretsen og gjør en meget ren finish på kantene. Å gjøre gulvet til sist, skaper en stygg fugemasse rundt omkretsen som alltid sprekker hvor det kaskende vannet lett kan finne veien inn i pannen. Hvorfor prøve å sette vann der inne? Det blir nok uten vår hjelp! Du har nettopp opprettet en dusjkabinett som potensielt kan vare i livet.

Tips og advarsler

 • Ikke fest festebrett til toppen eller innsiden av fortau eller trinn over av dusjdøråpningen. Dette vil gjennomsyre liner og forårsake lekkasje og føre til at vann kommer til strukturen under liner og begynner å rive av veden. Jeg har sett det skje hundrevis av ganger. Bruk i stedet diamantmaske med metallskive i lengde og brett det for å lage en L-form. Fest dette med noen takspiker på lengst punkt mot utsiden av trinnet over. Bland en stiv mengde gjørme litt våtere enn gulvet, og bland denne blandingen over nettverket. La denne slam tørke og feste flisen til dette i stedet for bakerbrett.
 • Hakk ut knastene i hjørnene der du legger sammen det brettede linermaterialet til en dybde på ca 1/4 ' og lengden på liner. Dette vil eliminere at veggen blir bøyd ut over materialet. Og etterpå vil flisen se fint og rett i hjørnene i stedet for å bukke ut.
 • Pass på å lage en 1/4 ' helling per linjefot til toppen av trinnet over, så vannet vil alltid løpe tilbake i dusjen.
 • Les alltid produsentens foreslåtte prosedyrer for alle produkter du bruker. Garantier er ugyldige hvis anvisninger er ikke overholdes i en installasjon.
 • Beskytt fôringen til enhver tid fra eventuelle fremspring eller skader fra negler eller verktøy som kan skade det før det kan bli 'mudded in'.
 • Hvis slam ikke er pakket godt og tett når du installerer det, vil det pleie å skille seg fra hverandre når du prøver å spre tynn lim på den når du setter på flisene dine
 • Korrekt installasjon av liner plassert i bunnen av flislagt dusjkabinett er den mest kritiske delen av flisinstallasjonen. Hvis dette stykket av puslespillet ikke er riktig plassert, er hele dusjen ikke-funksjonell. Det er sikkert at når du er ferdig vil dusjen fungere som vannet kommer ut av dusjhodet / kranen og du kan såpe opp og vaske og skylle av og gjøre alt det folk gjør i en dusj, men dypt ned under alle usete steder, ned i alle de andre stykkene av puslespillet, kan det ikke være så bra. La meg forklare. Materialene som brukes til å lage en fin flislagt dusj er flisen selvfølgelig, og mellom flisene er fugemasse. Med mindre grout er av epoksybasert type, så er det et porøst produkt. Grouts annet enn epoxy-basert grouts består av en sementbase og vi vet alle at sement er porøs. På grunn av at dette porøse produktet blir plassert i gulvet i dusjen, er det sunn fornuft at noe vann kommer til å passere gjennom gulvet. Dette er den viktigste grunnen til at vi har en liner i utgangspunktet. Problemet er en todelt i at 1) liners vanligvis ikke er installert riktig og 2) så mange installatører ikke forstår konseptet om hvordan liners skal fungere. Fôringen skal IKKE bare være vanntett rundt stallets omgivelser eller bare for å samle opp vannet som samler seg, men skal imidlertid gi en vei for dette akkumulerte vannet for å komme seg ut av liner og ikke forbli der. Hvis vannet ikke har lov til å unnslippe foringen, vil du utvilsomt ha det jeg kaller en miniatyr 'septiktank' vokser i ditt hjem. Dette fanget vannet blir svart som kull og begynner å stagnere og begynner å gi en lukt som ligner på en muggen lukt. For lenge vil mugg begynne å trives i dette mørke, fuktige omgivelsene, og når dette begynner, er det bare et spørsmål om tid før noen svært dyre skader er gjort.
  Installasjonsprosessen til dusjens base, inkludert 'pannen', er en vanlig metode som har pågått i mange år. Dessverre har det gått feil for de fleste årene på grunn av mangel Metoden vi kaller denne konvensjonelle installasjonen er WATER-IN, WATER-OUT-metoden. 'Inneholder' kommer fra foringen slik at den kan gjøre det ved hjelp av den porøse 'Utvannet' kommer fra arbeidet som skal gjøres ved de små 'gråt' hull som er innarbeidet i bunnen av dreneringsanordningen. Basen av dreneringsenheten blir aldri sett av huset da det er under flislagt gulv. Det er faktisk på nivået på undergulvet som vinylfolderen hviler på. Avløpssamlingen er laget av tre grunnleggende deler som når de er skrudd eller boltet sammen, danner hele dreneringsenheten. Avløpet installeres normalt av rørleggeren før t ile installatør kommer inn på arbeidsstedet. Det er på dette punktet etter at rørleggeren forlater og har

  Andre artikkelen

  Gjør det selv utenfor trappskinner
  Viktoriansk utvendig hus farger
  Hvordan installere Wood Crown Molding
  Luftverktøy for trebearbeiding
  Slik setter du en kran gjennom flisene i en baddusj
  Gjør det selv kjelleregulv
  Slik installerer du en granittunderlagsvask
  Garasje Oppvarming og kjølesystemer
  Slik fjerner du en flislagt dusj
  Instruksjoner for bøyning av EMT-ledningen
  Generisk Garage Dører Installasjon
  Slik beregner du overflaten av skum
  Slik reduserer du kjøkkenvannavfall
  DIY Epoxy Paint
  Kommersielle takmaterialer
  Hvem lager gode produserte hjem?
  Underjordisk Vanntank Installasjon
  Slik installerer du laminatgulv over støt i badegulv
  Gjør det selv Gipsvegg Tekstur Teknikker
  Hvordan bygge en Solar Hot Air Collector