Hvordan bygge en Solar Food Dryer

Hvordan bygge en Solar Food Dryer 

1.

Skjær åtte stykker tre i 3-fots seksjoner ved hjelp av en sag eller ha dem pre-cut når du kjøper dem. Treet du bruker, skal være 1 til 2 tommer tykt og 6 tommers høyt.

2.

Konstruer to firkantede rammer ved hjelp av treverkene. Ved hjelp av neglene og hammeren, spik stykkene sammen for å lage en firkantet ramme som er 6 tommer dyp. Dimensjonene til rammen, når de er ferdige, skal være 3-by-3 fot og 6 inches dyp. Gjør de to rammene like, slik at de kan sitte oppå hverandre.

3.

Velg en ramme for å være den nederste rammen. Denne rammen, når den er ferdig, vil være den som holder maten som skal tørkes. Fest skjermen til bunnen av rammen ved hjelp av negler eller en stiftpistol. Gjør det så sikkert som mulig. Det må være sterkt nok til å holde mengden mat du ønsker å tørke på en gang. Når du har festet skjermen, må du sette den nederste rammen til side.

4.

Ta den andre rammen som er toppen. Til den ene siden, fest det svarte stoffet. Det svarte stoffet skal møte maten. Når du legger på den, må du sørge for at den er stram, slik at den ikke kommer til å henges inn i tørkematen. Bruk velcro for å sikre stoffet på rammen slik at den er avtagbar og kan vaskes. Bruk et sterkt klebemiddel for å feste et stykke kardborrelås på rammen og partikkelen til stoffet.

5.

Fest den klare plasten eller glasset til toppen av topprammen . Dette blir den delen som vender opp. Hvis du bruker plast, kan du enten skrue, spike eller lim plasten til treet. Hvis du bruker glass, kan du bruke knapper som spiker i treet og har et buet plaststykke som setter på glasset og holder det på plass. Uansett hvilken metode du bestemmer deg for, må du bare sørge for at den er sikker.

6.

Bestem hvor du skal sette din solfodtørker. Du kan enten legge til rette for det, eller legge det på et eksisterende bord. Betongblokker kan også stables for å skape et stativ. Stativet må være sikkert og stabilt.

7. Ta ditt stykke bølgepapp og plasser det på strukturen som holder din solvarmetrommel. Solvarmetrommelen vil være på toppen av bølgepappet. Det bølgede stålet kanaliserer varm luft og fuktighet fra skjermen og bort fra tørkematen. Legg rammen med skjermen festet på toppen av bølgepappet. Skjermen skal være på bunnen, nærmest bølgepapp.

8.

Du kan nå legge maten du vil tørke inne i rammen på toppen av skjermen. Når du er klar, dekke bunnrammen med topprammen. Den svarte kluten skal være på bunnen, med den klare plast- eller glassruten på toppen.

9.

Sjekk fremdriften på maten din ofte. Avhengig av hvor mye sollys det mottar, kan maten bli tørket en til seks timer.

Tips og advarsler

 • For å optimalisere mengden sollys solenergi tørketrommel mottar, kan du vippe det 10 til 12 grader. Pass på at topprammen er sikker hvis du planlegger å vippe den. På en måte kan du sikre den til bunnrammen ved å bruke to dørhengsler.
 • Solvarmetrommelen vil bli veldig varmt under sterke sessioner i solen. Vær forsiktig når du åpner solenergi-tørketrommelen for å sjekke fremdriften av tørkematen din.
 • Tørking av friske grønnsaker og frukt er en fin måte å bevare dem på uten å eliminere alle de sunne vitaminer og mineraler. En enkel soltørketrommel vil fungere i tørre eller fuktige omgivelser, så lenge det er rikelig med sol. En solenergi tørketrommel vil spare deg for penger ved å la deg tørke friske grønnsaker og frukt. Den eneste utgiften du får, er kostnaden for de opprinnelige byggematerialene, siden solenergi-tørketrommel bruker solenergiens kraft til å fungere.

  Andre artikkelen

  Ulemper med solenergi
  Hvordan å pusse over trepanel
  Slik installerer du Tile Over Old Thinset
  Hvordan kutte fleksibel gassrør
  Montering av en Faux Wood Beam
  Hva er fordelene med betonghjem?
  Hvordan liming paneler til vegger
  Veibeskrivelsen for installasjon av linoleum
  Hvordan velge en granittfarge
  Hvordan ventilere et hus tak
  Teppe Gulv Typer
  Forslag til å ta av keramisk veggkledning
  Hvordan bygge en Frank Lloyd Wright designet hjem
  Slik identifiserer du en betongsag
  Hvordan komme til tregulv under dørjambs
  Hvordan kutte flisfliser
  Hvordan Rive Tile
  Hvor langt fra skal en gassutstød være fra luftinntak?
  Hvordan å remodel baderom kraner
  Typer gulvsystemer