Standard Lumber Størrelser i USA

Standard Lumber Størrelser i USA  Du kan ikke være klar over det, men tømmeret du kjøper for hjemmeprosjektene, er ikke alltid størrelsen det er merket på. Årsaken til uoverensstemmelsen er at massivt treverk først blir grovt kuttet til den navngitte størrelsen og deretter freset for å gi en jevn overflate på alle sider av tømmeret. Resultatet er at tømmeret vil være 1/4 tommer eller mer mindre enn den oppnådde verdien, slik at den opprinnelige grovkutt kan trimmes på alle sider. Hvis du er ute etter tømmer med en størrelse som samsvarer med den navngitte verdien, må du kjøpe det som er kjent som grovt tømmer.

Målinger mer enn 1 tommers men mindre enn 8 tommer

Alle kommersielle tømmer med en navngitt størrelse på mer enn 1 tommer, men mindre enn 8 tommer blir kuttet ned med 1/2 tommer. Et eksempel er en 2-ved-4, som faktisk måler 1 1/2 av 3 1/2 tommer.

1-tommers tømmer

Tømmer med en navngitt måling på 1 tommers er faktisk malt ned til 3/4 av en tomme. For eksempel vil en 1-i-4 virkelig være 3/4-by-3 1/2 inches. Alle kommersielle tømmerstørrelser med en tykkelse på 1 tommer vil måle det samme.

Bredder på 8 tommer eller større

For masseprodukt tømmer som har en navngitt bredde på 8 tommer eller mer, trekker 3/4 tommer fra verdi. Som et eksempel, ville en 4-by-12-tommers stråle ha en bokstavelig måling på 3 1/2-ved-11 1/4 tommer.

Sheeting

Sheeting, for eksempel paneling eller kryssfiner, er mer presis enn freset tømmer. Tykkelsen, bredden og høyden samsvarer med den navngitte verdien for alle, men spesialmaterialer. Årsaken til dette er at laken brukes til å dekke en vegg eller annen plass og følger standard kutt for å sikre en lik passform. For å illustrere hvorfor det er viktig for plater å være presis, bør du vurdere at et 48-tommers bredt stykke plater er nøyaktig bredden på 3 pinner i en ferdig vegg. Hvis arket var av en annen størrelse, ville bygningsdesign kreve mer av det fresede tømmeret for å oppnå samme dekk.

Andre artikkelen

Hvordan lage Laminat Trim Molding av en stein peis
Hvordan bygge opp lagring i et garasje tak
Slik Larner en Old Oak Kjøkkenskap
Utskiftningsalternativer for tak for produserte hjem
Master Bath Design Ideas
Sunporch Tile Options
Grants for energibesparende oppgraderinger
Slik Hang Barn Dørspor
Hvordan bruke hule veggankre
Hvordan plasser strålerør i betong
Masonry Peis Design Ideas
Slik fjerner du radiatorer for å dekorere
Linoleum Fakta
Instruksjoner for en arbeidsstyrke Tile Cutter
Slik kombinerer du solenergi og vindkraft
Slik gjør du tunge- og groovelofter i et hvelvet tak
Slik bytter du glasset i franske dører
Hvordan unngå å miste penger på et hus salg
CAD Drafting u0026 Design Technology
Hvordan installere Vinyl Gulv Under Floor