Hvordan plassere et rom for en tregulv

Hvordan plassere et rom for en tregulv 

1.

Fjern alt gulvkanten i rommet, ved hjelp av hammeren og prybaren. Få gulvet rent og tørt.

2.

Rull gulvpapir over gulvet, begynner på lengste vegg og legger den i litt overlappende baner. Stift papiret ned hver få meter.

3.

Mål 1/2 tommer ut fra den ene enden av veggen der du vil starte (vanligvis den lengste veggen i rommet ) og merk det på gulvpapiret med blyant. Gjør det samme i den andre enden av veggen.

4.

Hold kalk snapline mellom de to merkene. Snap det, la en rett linje på gulvpapiret 1/2 tommer ut fra veggen. Gjør det samme på motsatt veggen.

5.

Mål avstanden mellom de to krittlinjene på flere punkter. Hvis avstanden ikke er den samme gjennom, må du justere en eller begge linjene slik at den er. Del forskjellen mellom begge ender av begge linjene når du flytter dem, så det er så lite bevegelse som mulig av de opprinnelige 1/2 tommers merkene. (For eksempel, hvis den ene siden av rommet er 1 tommers bredere enn den andre siden, flytt begge linjene ved den brede enden / 4 tommers innover, og begge linjene i den smale enden / 4 tommers utover, i stedet for å gjøre alt justeringene i den ene enden.)

6.

Legg dine gulvbrett når avstanden mellom de to linjene er den samme på alle punkter. Bruk linjene som start- og sluttpunkt for de lange kantene av brettene, og la et gap på ca 1/2 tommer på veggene på hver side. Spalten vil bli dekket når du installerer gulvet på nytt på slutten.

Tips og advarsler

 • Før du legger gulvplankene dine, ta måling mellom de to krittlinjene og divider den med bredden på et gulvbrett, for å sikre at du ikke kommer til å ende opp med et snitt på 1 tommer eller mindre for det siste kurset. Du kan dele forskjellen ved å kutte brettene for det første kurset i lengderetningen på en bordsag på mer enn 1 tommer, så det siste kurset kan bli lengde kuttet med mer enn 1 tommers også.
 • Hvis du bare begynner å legge gulvplanker langs en vegg i et gammelt rom og jobber deg over, kan du komme til den andre enden og finne at brettene for det siste kurset må kuttes praktisk talt trekantet slik at de passer, fordi rommet er ute av torget. Det er derfor viktig å nøye legge ut og justere gulvplanen før du spiker ned den første planken. Du må likevel forlate hull i kantene på gulvet (for å imøtekomme treutvidelse), så bruk disse hullene for å dele forskjellen i et uteområde.

  Andre artikkelen

  Gipsvegg Installasjonsmetoder
  Hvordan plassere en dørramme
  Er tregulv et godt valg for kjøkken og bad?
  Slik bytter du en knust keramisk veggkledning
  Spørsmål om bygningsleiligheter
  Slik Refinish Oak Hardwood
  Slik Remodel Lakkert Kjøkkenskap
  Hvordan beregne leie ganger per kvadratfot
  Hvordan forsegle Wallboard til bruk i et dampområde
  Hvordan bygge en Hutch til en College Desk
  Dekorative Tre Trim Etterbehandling Prosjekter
  Bulldog Front End Loader Information
  Hvordan dekke gamle fliser med tynn granitt
  Slik monterer du Solid Oak Flooring
  Innramming Instruksjoner for et boblebad
  DIY Kjøkkenfliser
  Verktøy for å kutte flis
  AC pluggen typer
  Slik installerer du en støping på et kjøkkenskap
  Veibeskrivelse til Tile Over a Laminate Backsplash