Leed sertifisering forklart

Leed sertifisering forklart 

Rating Typer

LEED tilbyr en rekke typer rating typer skreddersydd for ulike typer bygninger. Hvert klassesystem er utformet for å møte de spesifikke behovene til hver prosjekttype. Rating systemer inkluderer: Ny konstruksjon, for store kommersielle prosjekter og store renoveringer; Eksisterende bygninger, som retter seg mot vedlikehold og drift effektivitet av eksisterende bygninger; og Homes, som evaluerer den grønne ytelsen til nye boliger. Separate klassifiseringssystemer finnes også for skoler, helsevesen og detaljhandel, i tillegg til Neighborhood Development, som bruker en helhetlig tilnærming til grønt urban design av nabolag.

Sertifiseringskriterier

LEED baserer sin evaluering på en bygning ' s effektivitet på følgende fem hovedområder: energieffektivitet, vann effektivitet, materialer og ressurser, innemiljøkvalitet og helhetlig bærekraft på nettstedet. LEED for Homes-sertifiseringen inneholder to ytterligere kriterier som er spesifikke for boligbygging. Den første er Locations and Linkages, som fokuserer på et hjems beliggenhet og tilgjengelighet til fasiliteter og transport. Den andre, Bevissthet og utdanning, adresserer et ofte oversett aspekt av grønn bygning, nemlig beboerens bevissthet om hvordan man skal betjene bygningen på en måte som maksimerer sine grønne egenskaper.

Sertifiseringsprosess

Søkere som ønsker å skaffe seg en LEED-sertifisering må først registreres hos GBCI. Da må bygningseieren utarbeide et program som beskriver bygningens grønne egenskaper og hvordan de oppfyller LEED-kriteriene. Bevis på bygningens ytelse på disse områdene må være tydelig demonstrert, for eksempel med laboratorie test sertifikater som verifiserer at byggematerialer er fri for giftige kjemikalier. Søknaden blir deretter sendt for vurdering av GBCI gjennom et online innleveringssystem. gjennomgå en grundig gjennomgangsprosess, som varierer i prosedyre og varighet avhengig av karaktertypen. Hvis søknadskonkurransen er vellykket, vil søkeren få formell melding og et sertifikat for anerkjennelse. Hvis en sertifisering ikke er tildelt, kan søkeren appellere denne beslutningen .

Sertifiseringsnivåer

LEED-programmet tildeler et sertifiseringsnivå avhengig av hvor godt bygningen utfører seg mot vurderingskriteriene. Poeng er tildelt mot hvert kriterium og deretter lagt sammen for å gi en total score. som følger: Sertifisert, 40-49 poeng, Sølv, 50-59 poeng, Gull, 60-79 poeng, og Platinum, 80 poeng og høyere. e-bygningen mottar færre enn 40 poeng, ingen sertifisering er tildelt.

Fordeler

Bortsett fra de åpenbare miljøfordelene, gir LEED-sertifisering også fordeler for byggets eier og leietakere. Mens du får en LEED-sertifisering, kan det medføre ekstrautgifter i design- og konstruksjonsfasene, LEED-sertifiserte bygninger er designet for å maksimere energi og vann effektivitet, og gir kostnadsbesparelser over bygningens levetid. I tillegg oppnår å oppnå en LEED-sertifisering en standard for bærekraftig bygning på siden av bygningseiere og byggherrer. Det brukes ofte som et markedsføringsverktøy for å demonstrere et nivå av bedriftsansvar. LEED (Ledelse i Energi og Miljødesign) er et grønt bygningssertifiseringsprogram administrert av Green Building Certification Institute (GBCI). Det gir tredjepartssertifisering om at en bygning er konstruert og bygget ved hjelp av materialer og metoder som reduserer miljøbelastningen. LEED-programmet er designet for å brukes på alle typer bygninger, på ethvert tidspunkt i en bygnings livssyklus og gir byggebransjen og bygningseiere et rammeverk for å produsere grønne bygninger som gir et sunt miljø for sine beboere.

Andre artikkelen

Bruk av kvartsitt
Ulempene med travertin
Bruker for en front-end Loader
Hvordan bygge et bølgete tak
Hvordan tegne en arkitektonisk steinmureksjon
Slik installerer du et bad under vaskeskap
Slik installerer du Vinyl Siding Corners
Interiør Dør Casing Ideas
Hvordan klippe akustisk flis
Hvordan endre Vinyl Siding
Slik gjenoppretter du kjøkkenbordsplater
Slik legger du keramiske fliser langs kantene
DIY Steel Siding Installasjon
Ideer til billige bademurer og tak
Hva bruker du svart rør til?
Hvordan å isolere en veranda gulv
Slik legger du viktorianske gulvfliser
Slik bytter du gasslogger til en peis
Prehung Dører u0026 Jambs
Slik installerer du belysning under kjøkkenskap