Hvordan å ramme betong trapper

Hvordan å ramme betong trapper 

Trappdesign og layout

1.

Utform trappene for å møte grunnleggende koder. De må være minst 3 meter brede. Stigerørene må være i et akseptabelt område, vanligvis 5 til 7 u0026 # xBD; inches. Trinnene eller trinnene er generelt 11 til 12 tommer. Et typisk sett med konkrete trinn vil være 42 inches bredt. Minst 3-fots ved 3-fots landing må gis øverst på trappen og skal være ca 1 u0026 # xBD; tommer under ferdig gulvnivå. Anta at den ferdige gulvhøyden til huset er 24 fot fra et nivågradert parti. Den ferdige landingshøyden vil være 22 u0026 # xBD; tommer fra klasse. Ved å bruke en 7 u0026 # xBD; -inch riser (2x8 nominell kort), vil vi ende opp med tre riser og to slitebaner. For vår layout vil vi bruke 12-tommers slitebaner. Så den totale lengden på trappene vil være 36 tommer (landing) + (2 tråder @ 12 tommer = 24 tommer) = 60 tommer samlet betong med 42 tommer i bredde.

p> Nivå på nettstedet og komprimer det om nødvendig for å støtte den ferdige vekten. Ved hjelp av garn- og brettbrett eller offset-innsatser, legg ut rektangelet på bakkenivå og firkant hjørnene ved hjelp av 3-4-5-metoden. Deretter graver du ut en 12-tommers x 12-tommers kvadratfot helt rundt innsiden av trappens omkrets. Pass på at fotene er flade, firkantede og rene. Pass på at området innenfor omkretsen er jevnt og rent. Dette skjemaet vil være åpent mot fundamentveggen, som antas å være betong eller blokk. Ramme en tresidig form 60 tommer innsiden på to sider og 42 tommer innsiden på den tredje siden. Dette er første nivå skjemaet. Sett skjemaet i sin endelige plassering ved kanten av fotene. Kjør 1x3 fundament stakes vertikalt godt i bakken i alle form hjørner og midtpunkter, og sørg for at skjemaene forblir firkantede.

3.

Bruk en nivå- eller nivelleringsenhet på et punkt på den ene siden av skjemaet mot fundamentveggen (som er akkurat 24 tommer fra det ferdige gulvet til huset ovenfor). Niv rammen og spik den til vertikale innsatser, ved å bruke 8d dupleks neglene. Sjekk kontinuerlig ved hver innsats for nivå. Når du er ferdig, vil basisformen være helt nivå. Neste frame en 2x8 tresidig form til 42 inches ved 50 inches. Plasser dette på toppen av basisformen og nøye nivå og spik på hver innsats. Gjenta prosessen med en tredje ramme på 42 tommer ved 40 tommer, noe som vil gjøre landingen. Denne landingen vil være 1 u0026 # xBD; tommer under den ferdige gulvet i huset og vil ha en ferdig overflate på 40 tommer x 42 tommer. Stigerørene vil være 7 u0026 # xBD; tommer og tråder vil være 12 tommer. Bruk 8d dupleks negler til å spik random 1x3 brett vertikalt etter behov for å forsterke skjemaene og hold de tre nivåene tett sammen. Deretter forbereder du fire 2x4-spisser og kjører dem fast i jorda mot formen på fundamentveggen og ved første stigning. Spiker dem med 16 d dupleks negler for ekstra styrke. Nå begynner du på den ene enden av skjemaet, bruker garnet til å holde skjemaet rett, og kjøre 1x3 45-graders 'kicker' -piller i jorda. Legg dem i 1x3 vertikale innsatser. Sjekk etter linje ved hver vertikal innsats. Bruk kickers øverst i den første nedre formen, toppen av midthøydeformen og midt i høyden på høyeste form. Bruk 45-graders midlertidige bånd i skjemaene for å holde dem i kø i avventning av betonghetten.

5.

Klargjør to stolper av ' et rektangel som passer inn i trappfotene. Heng stålet fra skjemabrettene i midten av foten og bunnen. Også danner et rebarrektangel for å henge midt i høyden på toppskjemaet. Ta tre rette stenger og knytt dem fra toppstålrektalen til det fremre høystålet i foten ved den første stigerørken og fest sammen med slipsetråden. Ta tre 22-tommers rekkverkstykker av rekt stål og bind dem av fra landingsstålrektangel til stålrektangel i foten. Våt ned skjemaene, og du er ferdig.

Tips og advarsler

 • Jordkomprimering er svært viktig. Sørg for at jorden er godt komprimert eller ta kontakt med en jordingeniør.
 • Enkle trappsteg med to eller tre stigninger kan prefabrikeres som en enkelt bokslignende enhet før du setter på plass for å redusere tid og krefter. Nye lasernivåer og linjer fungerer godt for enkle trappinstallasjoner.
 • Ikke start før du sjekker dine lokale byggekoder for trappekonstruksjon. Håndtak kan være påkrevd i bestemte høyder. Mange bygningsavdelinger tilbyr standardplaner for små prosjekter som trappinstallasjoner.
 • Betongtrapper er innrammet som en boks eller mugg for betongen. Rammen er vanligvis konstruert av 2-tommers nominelt innrammet tømmer kuttet i størrelse, utjevnet, braced og forsterket på plass ved innsatser som drives solidt i bakken. Jorden må være nivå (eller jevn) og komprimert, eller den naturlige jord skal være tilstrekkelig solid til å bære den endelige dødvekten til betongtrappene og armeringsstålet.

  Andre artikkelen

  Sammenligning av takstengelkvalitet
  Federal Government Affordable Housing Grants
  Hvordan gjenopplive en betongbalkong
  Hvordan å kle en Maple Floor
  Slik Remodel Tile Floors
  Vinyl Vindu Problemer
  Tips for fjerning av bakgrunnsbilde
  Hvordan bygge en trapp banister
  Ideer for takbrakninger på en veranda
  Hvordan lage en dusj pan
  Installasjon av Groutless Tile
  Hvordan er MDF Wood produsert?
  Hvordan opprettholde bærekraftighet: Del 19
  Brick Patio Outdoor Kitchen Ideas
  Slik installerer du et badveggspeil
  Problemer med TPO taktekking
  Hvordan henge en håndklestativ
  Slik fjerner du betongverktøy
  Slik legger du en Cement Board Tile Floor
  Hvordan bygge en gårdsplass med betongblokker