Slik samler du regn fra et bygg uten gutter

Slik samler du regn fra et bygg uten gutter 

1.

Finn ut hvor mye du kan fange. Din posisjon og takspesifikasjoner kan begrense dine ambisjoner. For å bestemme maksimale årlige gallonene med regnfangst, multipliserer gjennomsnittlig årlig nedbør i ditt område med kvadratfotene av taketidene .623 gallon. For eksempel, i et område med gjennomsnittlig årlig nedbør på 50 tommer med et tak med et 1100 kvadratmeter tak, har du muligheten til å høste 34.265 gallon hvert år. Taket, betong- eller metalltak har den høyeste effektiviteten, og utgjør 95 prosent avrenning fra disse materialene. Gress, jord eller grus takmaterialer reduserer avløpseffektiviteten.

2. Finn beholdere med brede åpninger og tilstrekkelig lagringskapasitet til å fange og lagre ønsket mengde vann. Vannopptaksholdere kan være laget av polyetylen, keramikk eller ferrocement og er tilgjengelige i de fleste landskaps- eller hagesenter. Se etter tønner med tut og vannpumpe vedlegg for enkel tilgang til fangstvannet ditt.

3.

Hvis taket ditt er bratt og vinkelt og har daler hvor vann løper naturlig, plasserer du beholdere under hvert av disse punktene. Ellers plasserer du beholdere langs hele takets tak.

4.

Hvis du lagrer vannet til husholdnings- eller drikkformål, må du installer et filter. Mikron skjermfiltre kan fjerne rusk og noen forurensninger. Vurder en mer omfattende f iltreringssystem som kull, o-sone eller ultrafiolett lys for å rense vannet av skadelige bakterier, sopp og miljøgifter.

5. Bestem hvor mye vann du trenger. Vurder ønsket bruk når du beregner vannbehovet ditt. Bruk kalkulatoren for gratis vannforbruk på: http://www.csgnetwork.com/waterusagecalc.html for å fastslå det eksakte antall gallonene du trenger for din tilsiktede bruk. Selv om du bare planlegger å bruke vannet til utvendige formål, som for eksempel vanning plenen, trenger du kanskje mer enn du tror. En plen på 1000 kvadratmeter krever opp til 600 liter per dag.

Tips og advarsler

 • Maksimere vannoppsamlingspotensialet ved å holde taket og vannet
 • Tak med metalliske maling eller andre belegg kan forurense vannforsyningen med skadelige kjemikalier, fargestoffer eller lukter.
 • Fordi man samler regn fra en bygning uten gutters er mindre effektiv enn mange andre oppsamlingssystemer, vil du sannsynligvis ikke kunne levere dine husholdningsbehov.
 • Regnvannet oppfanges som en moderne vekkelse av alderen, den gamle praktiske visdommen. Med riktig oppsamling og lagring av vannet som naturlig faller fra himmelen, kan du forsyne vann til husholdningen og plenen. Ved å legge til et takrørsystem, kan du øke vanninntaket betydelig, men for hus uten takrenner er det enkelt å plassere enkle fartøy på kanten av et tak, og det er en enkel og effektiv teknikk for å samle regnvann til senere bruk.

  Andre artikkelen

  Slik installerer du hardved på en betongplate
  Baderomsdynamiske farger
  Hvordan å sikre en granitt counter til en forfengelighet
  Rivet Head Types
  Slik setter du en saltfinish på betong
  Hvordan bytter jeg ut på trefronten av en støpt plastskuff?
  Hvordan installere Engineered Hardwood Flooring Lim
  Hvordan Justere Blade på Håndverk Bandsaw
  Hva er fordelene med halmbaljekonstruksjon?
  Hvordan bruke Grout til Wall Tile
  Installasjonsinstruksjoner for 30-lb. Taktekking Felt papir
  Hvordan velge en rustfritt stål vask
  Glidende glassdører Vs. Franske dører
  Slik rengjør du Resin Off Saw Blades
  DIY Door Trim
  Hvordan finne ut hvor mye keramisk flis jeg trenger for my countertop
  Hvordan sette ankerbolter
  Billigste måten å remodel et kjøkken
  Hvordan klippe komfyrrør
  Slik installerer du vinyl gulv på betong kjeller gulv