Typer av taktekking

Typer av taktekking  Moderne tak er vanligvis enten flate eller vinklede. Takets form avhenger hovedsakelig av det miljøet det brukes i. Skråt eller A-Frame-type tak brukes ofte på bygninger i områder der regn eller snø er rikelig. Takets vinkel gjør det mulig å overskyte nedbør og annet rusk, slik at det ikke blir tung oppbygging som kan bære eller skade taket over tid. På steder der dette ikke er et problem, benyttes flate tak som et mer overkommelig og enkelt å bygge alternativ. Materialet på et tak kan variere sterkt også, noe som gir mulighet for både funksjonelle og estetiske muligheter.

Asfalt kompositt helvedesild

En av de mest vanlige og slitesterke materialer i taktekking i USA, asfalt kompositt helvetesild er ark av asfalt som er dekket av keramiske granulater. Asfalt helvedesild påføres på tak i overlappende mønster, noe som gir kanaler for vann og små rusk å strømme nedover uten å trenge mellom helvedesild. De forskjellige designene i disse helvetesildene tåler tøffe værforhold, vind- og vann erosjon, varme fra solen og skader fra brann. Asfalt helvedesild er allsidig og kan kuttes og farges for å oppnå en rekke utseendet.

Asfaltfiberkompositt Taktekking

Glassfiber helvedesild er mer holdbare enn deres asfaltkompositt motstykker og brukes vanligvis i miljøer der værforholdene er konsekvent alvorlige . Fiberglass sammensetning helvetesild er også vanlig i områder påvirket av orkaner og sterke tropiske stormer. Disse helvedesildene er laget av glassfiber som er infundert med asfalt, deretter dekket med keramisk innpakket granulat for å skape et lignende utseende som asfalt kompositt-helvetesild.

Metalltak

Metalltaking benytter plater eller plater av metall for å dekke et takområde . Denne typen tak kan være laget av mange typer metall, inkludert tinn, aluminium eller stål. Metalltaking har en tendens til å være dyrere enn asfalt- og glassfiber helvetesild og brukes hovedsakelig av kommersielle bedrifter, selv om eldre lader og skur i landlige områder ofte har tinntak.

Tile Roofing

Fliser laget av leire eller betong, en av de eldste takteknikkene, brukes ofte til å oppnå en bestemt estetikk. Anvendelse av flistak kan være dyrt, da det vil være behov for ytterligere støttestrukturer for å støtte vekten av flisene, noe som er mye større enn asfalt eller glassfiber.

Trebjelker

Vanligvis laget av sedertre eller furu, tre helvetesild er et populært alternativ til andre typer taktekking i Nordvest og Midtvesten. De naturlig forekommende plantevernmidler i furu og cedar bidrar til å beskytte boliger mot skadelige insekter, og helvetesildene kan være ferdig eller brannbehandlet for å øke levetiden eller forlates ubehandlet for et mer naturlig utseende.

Andre artikkelen

Slik legger du til en mursteinsliste til en betongblokk
Informasjon om gulvfliser
Slik installerer du Teracotta Tile
Grus oppkjørselen tips
Installere en vedovn
Cedar Closet Tips
Materialer som brukes til bygningsstiftelser
Keramisk Gulv Installasjon
Hvordan lage en ytterdøråpning
Hvordan sette Wall Trim rundt en en-Piece Tub u0026 amp; Dusj
Bruker til en flensbolt
Slik fliser du en balkong
Ulemper av en pellet brennende ovn
Mest populære Granit Countertop Farger
Bygging av latriner
Hvordan å henge en mantel peis
Slik legger du fliser i et nytt bad
Informasjon om å bygge et hjem med vind og solkraft
Hvordan velge Best Driveway Gate Designs
Hvordan sjekke New Jersey Construction Licenses