DIY Bygg en handikapdusj

DIY Bygg en handikapdusj 

Dimensjoner

Minimimålene for en overføringsdusj er 36 tommers med 36 tommer. En innrullingsdusj må ha dimensjoner på 60 tommer med 30 tommers, som er den samme størrelsen på en standardstørrelse badekar. For å kunne manøvrere en rullestol, må området være 54-tommers med 54 tommer. Men hvis du har nok plass, vil et 60-tommers 60-tommers dusjområde gjøre manøvrering enda enklere. Hvis du planlegger å installere et forhåndsbestemt dusjbrett, kan det hende du tar det med i betraktningen når du bestemmer deg for dusjdimensjonene.

Gulv

Før du begynner å legge inn dusjen, kontroller du undergulvet og rammebjelkene under gulvet. Reparer eller fjern skadede eller strukturelt usunde gulvkomponenter før du starter. Lag undergulvet ca 1-1 / 2 til 2-tommer lavere enn undergulvet for resten av badet. Bruk gulvbjelker med mindre bredde i denne delen. Bruk metallbjelkehenger. Hvis du arbeider på en betongplate, bryter du ut betongen og utgraver til riktig dybde. Dette gir deg grunnlaget du trenger for å fullføre gulvet på riktig nivå med den keramiske gulvflisen.

Vegger

Vanligvis brukes 2-tommer med 4-tommers tømmer til å innramme dusjkabinettene. Du kan også bruke 2-tommer med 6-tommers brett hvis du vil installere mer enn 3-1 / 2 glassfiberisolasjon eller for å imøtekomme rørene. Monter også treblokker mellom tappene for å gi forsterkning for takstenger, dusj eller annen type tilbehør. Plasser blokkering 8 tommer høyt fra gulvet til dusjbunnen. Fullfør veggene med sementbrett, men installer bunnbrett bare etter at du har satt dusjkabinettet på plass.

Dusjbrett

Det er to måter å nærme dusjbrettet: du kan kjøpe en dusjpanne som er ADA-overholdelse, eller du kan bygge din egen panne. < br />
Den forhåndsgjutte pannen er den enkleste ruten. Avløp og sprutvegg er allerede bygget inn i en-pi ece enhet; bare følg spesifikasjonene for installasjon av produktet. Hvis du bestemmer deg for å bygge dusjen, installer du en vanntett membran på undergulvet. Installer membranen på en 1-1 / 2 til 2-tommers tykk mørtel seng skrånende mot dreneringen. Sjekk kodene, men vanligvis er en 1/8-tommers skråning per fot tilstrekkelig. Kjør membranen ca. 8 tommer oppe på sidene av dusjveggen under sementbrettet og bruk galvaniserte negler for å feste membranen til tappene.

Tilleggsoverveielser

Monter en anti-skold dusjventil som lett kan betjenes . Pass på at den har et hånddusj sammen med hovedhodet. Tile veggene først og deretter gulvet. Følg ADA-retningslinjene for montering av gripestenger eller dusjsete. Et handikap dusj er bygget til spesifikasjoner stavet ut av amerikanerne med Disability Act (ADA). Det er bygget selv med resten av badet gulvet tillater en person å gå inn og ut av dusjen uten å måtte løfte et bein. Denne dusjetypen tillater også at rullestol rulles direkte inn og ut av dusjen. Med nøye overveielse og VVS / konstruksjonskompetanse kan dette være et gjør-det-selv-prosjekt (DIY). Vær imidlertid sikker på å undersøke lokale koder før du starter.

Andre artikkelen

Hvordan gjenopprette Hand Hewn Log Homes
Typer av tømmergulv
Slik setter du en dusj i et dampbad
Hvordan velge en sandblaster
Wood vs Laminate skap
Slik dekker Laminat benkeplater med betong
Keramikk mot Porcelain Gulvfliser
Slik installerer du en toalettflensspacer
False Ceiling Structure
Slik farges Seal Grout
Sikkerhet for Tørrmurstiler
Slik fjerner du en kjøkkenvask og teller
Vask Installasjonsinstruksjoner
Asfalt Vs. Cement kjørebaner
Bygg ideer for en 10 av 12 Storage Shed
Hvordan installere et tak med Tongue u0026 Groove Pine Soffit
Gjør det selv isolasjon og kanalarbeid
Slik setter du en drenering i et plastrør
Cedar Siding Vs. vinyl
Steder i Maine som har brukt solenergi vellykket