Slik installerer du Hardie Board Tile

Slik installerer du Hardie Board Tile 

Installere Hardie boards

1.

Fjern det gamle gulvet, slik at du kan legge Hardie-bordet ned over den originale kryssfiner, om mulig. Hvis du arbeider med teppe eller tregulv, fjern teppet og puten, samt alle stifter og negler. Hvis gulvet er linoleum, er det mulig å montere direkte over denne overflaten.

2.

Mål rommet for å beregne kvadratfotene slik at du får riktig antall brett. Denne målingen kommer også til nytte når du kjøper flisen til gulvet. Vurder å måle to ganger for å sikre nøyaktighet.

3.

Test å legge brettene, begynner på et hjørne av rommet lengst fra døren. Legg dem ut så jevnt på gulvet som mulig, og bruk en verktøykniv for å kutte rundt hindringer eller rundt hjørner. Prøv å bruke så mange fulle plater som mulig, og bruk ikke små lappstykker med mindre det er absolutt nødvendig. Få dem så stramt opp mot hverandre som mulig.

4.

Løft det første brettet plassert og sett det til side på et annet gulv. Bruk en hakkede trowel for å spre tynnmørtel på tvers av gulvet, og legg forsiktig tavlen på plass mens tynnsettet fortsatt er vått. Trykk litt på brettet litt for å få det til å synke ned i tynn settet og skape et godt bånd.

5.

Fortsett å legge brettene rundt rommet til det er helt dekket. La platene gå i minst 12 timer for å la mørtelen tørke helt. Gå på rommet og kontroller at Hardie-bordet sitter fast på gulvet og ikke skifter.

Installere flis på Hardie boards

1.

Mål og merk midten av alle fire vegger for å finne den eksakte midten av rommet. Kjør en kalklinje fra motstående vegger til du har krysset linjer som skjærer seg midt i rommet over overflaten av Hardie-brettene.

2.

Test passe flisene langs begge linjer og plassere mellomrom mellom dem for å gjøre plassering enkelt og la rom for fugemasse. Påfør tynnmørtel med en hakkede trowel for de første horisontale og vertikale radene, etter retningslinjene. Sett flisen inn i mørtelen på en sikker måte, tørk bort en mørtel som klemmer på flisens ansikt. La disse to radene tørke i noen timer.

3.

Legg fliser av disse første radene, legg avstandsstykker og tynnmørtel som du går. Bruk en våt flisesag til å kutte fliser eller fliser til å lage små kutt for rundt obstruksjoner. Fjern avstandsstykkene og la alle fliser settes i minst 24 timer.

4.

Bland en passende mengde fugemasse inntil det er konsistensen av peanøttsmør. Start på det lengste punktet fra døren, og sprer fugemasse over flisene med trowel i 45 graders vinkel. Dette vil tvinge fugemassen inn i sporet mellom fliser. Bruk en fuktig svamp til å rengjøre flisoverflaten av overflødig fugemasse. Tillat fugemasse å tørke i 24 til 48 timer før du tillater tung trafikk.

Tips og advarsler

 • Bruk en straightedge som en guide når du skjærer brettene verktøyet kniv for å få kuttet rett og pent.
 • Prøv å ordne platene slik at flertallet av fabrikkens skjærekanter støter mot hverandre for å få gode, tette sømmer.
 • Gjør ikke bruk hardie bordskruer. Disse er vanskeligere å bruke, og får ikke gulvet på nivå med tynnmørtel.
 • Vær forsiktig når du skjærer brettene med verktøykniven at du ikke kutter deg selv. Skjær bort fra kroppen hvis mulig.
 • Hardie bord er et materiale som er lett å kutte og håndtere. Du kan bruke den til å skape en ren overflate over en undergulv eller annen stiv gulvflate. Styrene, ligner Sheetrock, er relativt tynne nok til å kutte med en enkel verktøykniv, men holdbar nok til å gå på og fliser over. De er ypperlige for rom med eldre undergulv, som selv om de bygges godt, kan ha noen groper eller bølger i dem som vil gjøre legging flis vanskelig. Plassering av brettene tar bare noen få timer, og tørketiden er best hvis den blir over natten.

  Andre artikkelen

  Definisjonen av ekspansive jordarter
  Hvordan reparere et tak med skadet Sheetrock
  Porch Construction Ideas
  Hvordan Kutte Rafter Haler
  Badekar Tile Design Ideas
  Slik legger du til høyttalere i kirkens baderom
  Hvordan reparere Wallboard rundt et dusjhode
  Hvordan leie en Sandblaster
  Hvordan male innvendige murvegger
  Typer av kjellerkonstruksjon
  Verktøy for måleområde
  Ulempene ved Precast Betong Trapper
  Hjemmelaget vindmølle deler
  Slik bytter du en murstein peis med flis
  Slik legger du keramiske fliser rundt toaletter
  Formålet med vinduet Trim
  Hvordan remodel en peis mantel
  Slik installerer og reparerer Tile
  Slik installerer du en Front Doorknob Lock
  Slik installerer du tregulv med fliser