Kan du brenne pellets og tre sammen?

Kan du brenne pellets og tre sammen? 

Brennende mønstre

I husholdningsovnen er det ikke mulig å brenne pellets og tre samtidig. Det er flere grunner til at de to ikke kan brennes sammen. Først brenner de begge veldig annerledes. Vedovner er konstruert for å brenne trevirke jevnt og raskt, med riktig utkast, slik at hele asken blir brent, noe som gir maksimalt mulig varme. Vedet brenner raskt i intens varme og mer må legges for å holde brannen gått. Pellets brenner varmere og langsommere enn vanlig tre på grunn av deres komprimerte natur, produserer varme raskere og med forskjellige typer avfall.

Komfyrforskjeller

Samme komfyr kan ikke håndtere både pellets og tre. Faktisk er de to ovner så forskjellige fra hverandre at de to brennstoffene ikke er kompatible, selv om de brente det samme. Vedovner har vanligvis en frontvendt dør som du åpner for å sette inn mer tre og rense ut kul eller aske etter behov. Pelletskammer, derimot, har en hopper som pellets blir lagt til, og vanligvis et lite basseng som pelletsas faller inn for å bli samlet inn og fjernet. Fordelen med pelletskaminen er at den kan automatiseres, slik at flere pellets blir tilsatt når brannen brenner ned og en konstant temperatur holdes, mens eieren bare sørger for at beholderen holdes full av pellets. Vedovnene må vedlikeholdes og tilføres nye logger for hånd, etter behov, basert på brannens tilstand.

Alternativer

Hvis du har en vedovn og ekstra trepellets som du ikke vet hva du skal gjøre med, prøv å bruke noen av dem med din oppstart for å hjelpe med å starte brannen din og hold et langt brennende underlag av materiale under loggene dine. Mens pellets ikke helt kan erstatte loggene, vil en liten mengde ikke påvirke ovnsforbruket for mye, og det kan bidra til å holde kulen varm.
Hvis du har en pelletskamin, kan du ikke og bør ikke bruke noen typer tre i den. Hvis du har ekstra tre, prøv å lage dine egne pellets fra den. Det finnes chippere og pelletmakere tilgjengelig for hjemmebruk, men de er dyre og bare praktiske hvis du har en jevn strøm av brensel som du må gjøre i pellets. I dette tilfellet er det et billigere alternativ enn å kjøpe pellets, men sørg for at du har en pelletskamin designet for å brenne den typen tre du lager pelletsene fra. Pellets er små, komprimerte bunker av sagflis og andre trerester som er komprimert sammen i små rørformede bunter. Pellets kan eller ikke holdes sammen med andre organiske forbindelser. De kjøpes i poser i henhold til vekt og størrelse, og brukes i pelletsovner. Tre er et langt mer tradisjonelt drivstoff og er vanligvis kjøpt i ledninger som allerede er delt for lettere brenning. Det er ikke en god idé å brenne pellets og tre sammen.

Andre artikkelen

Slik installerer du Wall Trim u0026 Crown Molding
Hvordan kantede veggfliser
Hvordan påføre Gips med tape og mudder
Veibeskrivelse for legging av flis
Air Meisel Instruksjoner
Slik måler du Bad Vanity Lighting
Informasjon om Corn Pellet Stoves
DIY Remodel Bathroom Innramming
Slik installerer du et AquaDyne dusjhode
Slik borer du gjennom glass eller Kina
Slik bruker du trær fra landet ditt til å bygge et hus
House Wrap Building Codes
Typer Cmu Cinder Block
DIY Skap for side-by-side vaskemaskin u0026 amp; tørketrommel
Trenger du planleggingstillatelse til å bygge en garasje?
Slik installerer du rustfritt stålplater
Hvordan kutte en sluttdeksel på Crown Molding
Slik fjerner mørtel fra gamle fliser til gjenbruk
Hvordan sette pris for flisegulv
Ting gjort på en tre dreiebenk