Slik bruker du merkingsverktøy

Slik bruker du merkingsverktøy 

1.

MERKNADER
Merking av leddene trenger en viss grad av nøyaktighet, så det første som må fastslås er at ditt forberedte tre er flatt og firkantet som er gjort med en kombinasjonsfirkant eller en prøv firkantet. Enten av disse verktøyene skal glides ned i lengden av treet som skal kuttes, og sikrer dermed ensartethet og firkantethet.

For å markere en mortise, bruk en mortise gauge og sett poengene til meiselens bredde du har tenkt å bruke til å kutte mortise, ikke fra en regel. Dette er langt mer nøyaktig, så vel som å være mye mer praktisk.

2.

En glideskål er et verktøy som brukes til å markere vinkler på et firkantet treverk. Den kan justeres i alle vinkler og er spesielt nyttig hvis vinklene skal gjentas, for eksempel når du setter ut tråder for en trapp.

Et godt alternativ for å markere gjentatte vinkler, for eksempel på en trapp, er å gjøre opp en jig eller mal som kan legges på stringer (den lange diagonale delen av trappen) og markere slitene tilsvarende. Du bør kunne kjøpe slike maler fra de fleste profesjonelle verksteder. De er Finnes i hardboard og Perspex.

3.

RETTEMARKEREN
Bruk en tømrerens blyant, vanlig blyant eller kina graf for å sette ut målinger. Bruk aldri en magi markør eller ballpenn, siden merkene er nesten umulig å fjerne og vil ødelegge arbeidet ditt. Uansett hvilket merkingsverktøy du velger, må du holde det skarpt for å sikre nøyaktighet.

Bruk et prøvefelt til å markere vinkler. Hold det rent og sørg for at bladet ikke er løs. Det kan brukes med blyant eller merkekniv etter behov.

Bruk en gips Auge å skribe direkte til skogen. De to stålpinnene til verktøyet er selvstendig justerbare på nøyaktige messingglass, mens glidematerialet løper mot ansiktet av arbeidet. Det kan være en enkeltpinne på motsatt side for å markere en scribed linje som brukes til å måle tykkelsen.

En annen viktig gjør-det-selv-ferdighet er å markere, noe som kan gjøre eller mene mange prosjekter. Hvor du må markere en serie med like mellomrom, må du bare sette et par avdelere eller kalibrer til riktig avstand, ved hjelp av en flatt tre- eller stålregel, og gå av avdelingene. Du kan markere arbeidsstykket for å kutte og / eller forme med en blyant eller en merkekniv. Sistnevnte er spesielt nyttig for fint arbeid.

En vanlig blyant er ganske akseptabelt, men en flat tømrerpenne vil ha en meiselformet spiss når den skjerpes, noe som gjør for mer nøyaktig merking.

Andre artikkelen

Verktøy som kreves for flislegging
Vinyl sidesporalternativer
Kjøkken Caulking Tips
Slik våt Sand Sheetrock
Tre som komposittmateriale
Hva er Honed Kalkstein Marble?
Hvilke tegningsplaner er nødvendige for byggekonstruksjon?
DIY Closet Shelves
Hvordan remodel et kjøkken rimelig
Ulempene ved stiv skumisolasjon
Slik installerer du et beadboardloft over popcorn
Hjemmelaget Attic Trapper
Gym Gulv Alternativer
Slik installerer du dører
Hvordan installere gassventil blinker på et tak
Slik isolerer jeg taket mitt
Slik legger du MDF til en base
Italienske Stone Carving Tools
Bruksområder for rustfritt stålrør
Slik bestiller du stålbjelker