Fordeler med kledning

Fordeler med kledning  I konstruksjon, bekledning, eller sidespor, refererer til å belegge ett materiale med et annet for estetiske og funksjonelle formål. Kledning fungerer som en kontrollfunksjon som beskytter bygningen mot elementene. Typer av kledningsmaterialer inkluderer tre, plast (eller vinyl), imitasjonsstein eller murstein og metall. Trefelt kan omfatte østlig hvit furu, kryssfiner ark, tre helvetesild, cedar og redwood. Metallfasad kan være aluminium og galvanisert stål.

Lav vedlikehold

Den mest fremtredende fordelen ved å kle inn en bygning er det minimale vedlikeholdet som kreves i forhold til maling. De fleste eksterne kledning krever ikke noe mer enn vanlig vask for å opprettholde sin nyhet. Ekstrudert aluminiumsbekledning, for eksempel, brukes til vegger, fasader, baldakiner, tak og kolonne dekker. Det gir holdbarhet og langvarig motstandskraft, og beskytter strukturen mot eksterne værelementer, mens det kreves nesten ingen vedlikehold. Vinyl sidespor er en vanlig finish som brukes på fasader i USA. Den er laget av polyvinylklorid (PVC) paneler, som er enkle å installere, kutte og erstatte. PVC-kledning krever ikke annet vedlikehold enn en kraftig vask hvert annet år. Sten eller murstein finérbekledning er en dyr investering på forhånd, men det er sannsynlig å vare i flere tiår uten vedlikehold.

Sikkerhet og beskyttelse

Det grunnleggende formålet med ekstern bekledning er beskyttelse. Det øker den mekaniske styrken til en struktur, forbedrer motstanden mot sprekker under økt temperaturendring, reduserer vannabsorpsjon, øker motstanden mot sollys og gir motstand mot luft og kjemisk forurensning. Kledning gir også beskyttelse mot regn, sterke vind og mugg.

Estetisk verdi

Byggekledd forvandler utseendet til en ellers slitestruktur, noe som gjør den estetisk tiltalende og øker markedsverdien. Granitt veggbekledning, for eksempel, er tilgjengelig i en rekke teksturer og farger. Det kan være polert, ferdig eller venstre grovt, avhengig av bygningens estetiske krav. Et stort utvalg av mursteinskjermløsninger er tilgjengelige, inkludert hvite stein, vintage, rustikk, rosebud og greywood. Hver type gir et unikt utseende til en fasade. Stenbekledning er tilgjengelig i et bredt spekter av farger, inkludert lysgyllen, krem, beige, trekull og gul.

Andre artikkelen

Hvordan heve Garage Floor til House Level for ekstra Living Space
Slik installerer du en Hall Light Fixture
Hvordan reparere en sement kjeller
Slik isolerer du et oppvarmet og ventilert gjennomsøkingsrom
Typer av Drill Chucks
Slik bytter du en dusjslange
Hvordan sette flis på en diagonal
En liste over typer hardt tre
Riktig måte å lim Delrin på
Slik installerer du Trex Deck-innlegg
Hvordan bygge en brann i en peis Sett inn
Hvordan å kle en Maple Floor
Slik setter du et hull i betongblokken
Hvordan Finne Nye Tre Gulv
Slik løser du en knust flisekspansjon
Slik fjerner du Limed Down Vinyl Floor
Treskjæring og dreieverktøy
Hvordan Hang Crown Molding
Hvordan feilsøker jeg en Bosch Bordsag?
Hva brukes natriumdamplamper til?