Slik matcher du teppefarger og malfarger

Slik matcher du teppefarger og malfarger 

Fargematching av øye

Samle malingfargebrikkebånd for hver farge du vurderer eller som er i teppet. Lån eller kjøp av en komplett fargevifte fra malingbutikken kan gjøre prosessen med å matche mye enklere enn å gjette på riktig chipprøver å ta tak i.

2.

Ta fargebrikkstrimmene eller fargeviften til ditt hjem eller kontor Hvis du matcher installert teppe, eller til en gulvbutikk hvis du handler for ny teppe. Legg flisene eller viftedeksidene på teppet for å bli avstemt, og avgjøre nærmeste match. Det hjelper å skli litt og sørge for at det er tilstrekkelig belysning.

Løft teppeprøver for å bringe til ditt hjem eller kontor hvis det passer til eksisterende maling der fargebrystkoden ikke er kjent, og det er ingen maling tilgjengelig for å male ut et utvalg.

Digital fargematching

1.

Skann teppet med en håndholdt skanner, som de som tilbys av Benjamin Moore, som et alternativ til å matche farge for øye Både Benjamin Moore og Sherwin Williams tilbyr også den samme teknologien i form av gratis smarttelefonapplikasjoner. Skanneren returnerer nærmeste malekode og navn for å matche fargeskannet.

2.

Ta et nærbilde av teppet med et digitalkamera eller skann i en prøve ved hjelp av flatbed skanner. Last inn bildet til en datamaskin og juster farge om nødvendig.

3. Bruk et gratis eller kommersielt pixelgrabbingprogram (sett til RGB-opptak) for å få fargen på en piksel i ditt bilde. De fleste grafikk, illustrasjon, maling og fargeprogrammer, for eksempel ColorImpact (tigercolor.com), har dem innebygd. Søk freeware nettsteder for mange gratis versjoner, for eksempel Instant Eyedropper (instant-eyedropper.com).

4.

Skriv inn RGB-koden i et program, for eksempel easyRGB (easyrgb.com). Programmet lar deg velge fargesamlinger fra de fleste store malingsfirmaer og returnerer de fire nærmeste malekamper sammen med navnene og fargekodene. De fleste store malingsfirmaets nettsteder, som Benjamin Moore og Sherwin Williams, har også muligheter til å konvertere RGB-koder til å male farger i sine samlinger. Plukk opp de faktiske fargebrikkstrimmene ved å bruke disse kodene fra malingsbutikken.

5.

Skriv ut et rektangel eller firkant av RGB-koden fanget på en nøyaktig fotokvalitetskriver som en siste alternativet. Hvis fargen er en god kamp, ​​kan malingsbutikken skanne den inn og blande en tilpasset fargemalingstype direkte fra den.

Tips og advarsler

 • Når det passer til fargen, er det alltid best å se valg i det aktuelle miljøet og lysforholdene der maling og teppe skal brukes.
 • Lag alltid prøver av teppe og maling for fremtidig shopping. Lagring av en forkortet omrøringspinne som ble brukt til å røre maling, er en fin måte å fange opp den faktiske fargen på maling.
 • Merk at selve teppet og maling kan variere noe fra prøvene som tilbys.
 • Malte vegger vil vanligvis ha en tendens til å se to nyanser mørkere enn de tilsvarende fargechips. Prøv en testdel av maling før du maler et helt rom.
 • Matchende tepper og malingfarger er enkle og krever enkle verktøy og en grunnleggende følsomhet for fargeforskjeller. Den beste tiden å oppnå matchingen er når du handler for tepper og maling på samme tid. Hvis en er på plass, er det fortsatt mulig å matche til den andre, selv om de største alternativene er i matchende maling til teppe, da det kan farget på hvilken som helst farge. Følgende malingalternativer gir et utgangspunkt, men få mennesker maler faste vegger i samme farge som solid gulv, så undersøk alternativene med forskjellige nyanser og fargeskjemaer, eller betrakt 'dra ut' en dramatisk aksentfarge fra flerfarget teppe.

  Andre artikkelen

  Slik legger du murverk på forsiden av en peis
  Slik skarpe en 82-graders borbit
  Hvordan påvirker byggeplasser Watersheds?
  Installasjonsveiledning for loftsstiger
  Slik legger du fliser og reparerer betongsprekk i gulvet
  Slik installerer du Mosaic Tile med papir på forsiden
  Hvordan sette isolasjon i kjelleren Eaves
  Brown Rainforest Marble Vs. Granitt til badet
  Slik installerer du kjellervegger
  Slik Level A Wood Floor til Lay Keramisk Tile
  Hvordan gjenopplive plastrør
  Slik Prep og Stain Cedar Shingles
  Slik installerer du massivt trepanel
  Metal Crafting Tools
  Hvordan Kutte Tre Tak Trim
  Slik installerer du en skipsvask i en benkeplate
  Slik installerer du en flis dusjhyllehylle
  Hvordan installere Engineered Hardwood Flooring Lim
  Wilsonart Countertop Installasjonsinstruksjoner
  Slik installerer du Tile Products