Hvordan lage parkett tre design

Hvordan lage parkett tre design



 

1.

Undersøk rommet hvor du forestiller parkettträdesignet. Undersøk størrelsen og formen på området, måle med et målebånd og skriv inn målingene i en notatbok. Legg også merke til belysningen av rommet, fargene på veggene og møblene, og eventuelle hindringer for et parkett-treprosjekt, for eksempel ujevne gulv, objekter som er for store til å bevege seg eller hindre rør eller søyler. Ta et bilde for å få et objektivt perspektiv på området.

Studiemønstre av parkettdesign i bøker og kataloger, på nettsteder og i virkeligheten. Legg merke til gulvet hvor som helst du går. Du vil finne at parketttrekk er vanligvis lagt ut i et gjentatt geometrisk mønster. Du vil se skjulte planker dekket med forskyvte strimler av tre. Du vil merke panelet mønster, alt fra enkle vev design til mer komplekse vev som forvradd vev eller treble kurv vev. Andre spennende mønstre du kan se inkluderer sildben, neerlandis (tre vertikale rektangler med et horisontalt rektangel på toppen), kryss , hoveder og vev (et repeterende T-formet mønster).

Overvei utseendet og kostnaden av ulike skoger for ditt design. Sjekk ut husholdningsvedtrekk som eik, hickory , lønn, aske, kirsebær og valnøtt, samt eksotiske hardtre som teak, wenge, jatoba, palisander og afrikansk mahogny. Legg merke til hvordan disse skogene selges, i faste stykker eller i kryssfiner toppet av et hardt lag, kjent som 'finert' Du finner det massive treet dyrere, men det vil vare lenger.

4.

Se på de andre aspektene av tre, som farge, korn og tekstur, for å finne ut hva som kan forbedre tredesignet ditt. Du kan endre farge på tre med flekk. Du kan variere utseendet på kornet ved å velge hvordan det er savet; vanlig savet tre vil vise bredere kornmønstre og kvartsåset tre vil vise et mer innviklet mønster av vekstringer. Du kan gi en annen følelse til en parkettdesign ved å bruke skog med forskjellige teksturer, fra jevn til nød.

5.

Kjenn deg selv med skjemaene der tre er solgt til parkett designoppsett, f.eks. i paneler, blokker og striper. Undersøk de intrikate, elegante, 2-fots med 2-fots, pre-designet parkett trepaneler klar for tunge og sporet interlocking installasjon. Du kan også velge å lage dine egne mønstre med mindre rektangulære blokker av tre som er egnet for treutformninger som sildben eller med tynnere strimler av tre som passer for forskyvde planker og andre parkettdesigner.

Design parkett-treoppsettet ditt og tegne layoutdesignet for å skalere på grafpapir med linjal og blyant, ved hjelp av dine originale notater og målinger som en veiledning.

Tips og advarsler

 • Vurder et felt og grenseoppsett for parkettoppsettet. Denne utformingen har et mønster som en ramme eller ramme rundt utsiden av rommet, og et annet, men samordende mønster i rammen.
 • Se på dataprogramvare programmert for å modellere parkettdesign.
 • Unngå tre med en for tynn finér som kan bære gjennom raskt. Dette ville ødelegge parkettdesignet.
 • Merk at laminat, ofte annonsert for parkettdesign, er et mindre dyrt faux- eller falskt tre og ikke så sterkt som hardved. Den er laget av en blanding av papir og fiberplate, og deretter påtrykt med et bilde av tre.
 • Lag et parkettdesign for å forbedre gulvene i en inngang, foajé, kjøkken, spisestue eller andre rom i huset ditt. Eller bruk en parkett wood design for bordplater og andre overflater. Du vil finne at tre parkett er en elegant, geometrisk mosaikk som kan utformes i et nesten uendelig antall variasjoner av tre, mønstre og metoder for installasjon. Lær å forstå korn, farge og tekstur av tre, for å gjenkjenne mange av de tradisjonelle parkettdesign, og hvordan du tilpasser disse elegante tredesignene for dine egne oppsettformål.

  Andre artikkelen

  DIY: Vindurammer
  Slik fliser over fargede betonggulv
  Laminat vs Bambus Gulv
  Slik installerer du massive tregulv i kjelleren
  DIY Isolert Loft
  Hvordan å beregne en elektrisk romvarmer per kilowatt timer
  Hvordan remodel et kjøkken i et Ranch Style House fra 1960
  Hvordan å klare flisegulv
  Hvordan bygge en billig rustikk hytte
  Hvordan Spike Nicad Batterier
  Slik installerer du Tarkett laminatgulv på trapper
  Hvordan å bytte et baderom formica benkeplate
  Hvordan reparere Oak Floors
  Hvordan å klare et vinyl gulv
  Typer Utvendig Stucco
  Installasjon av en Curbless dusj
  Typer av takflisinstallasjoner
  Hvordan bygge en enkel vindusplass
  Hvordan lage en rabatt kjøkken remodel
  Slik fjerner du Wax Coating på Fresh Wood