Borax og tregulv

Borax og tregulv 

Funksjon

Borax er et tørkemiddel som tørker ut vannskadet trevirke og hjelper forseglingen og beskytter den mot fremtidig rot. Det er også et naturlig plantevernmiddel som dræper termitter, sopp og andre tregulvfiender.

Betraktninger

Du kan gjøre borax vedgulvbehandling hjemme ved å forberede en blanding av borsyre og varmt vann eller borsyre og glykol. Selv om glykol er giftig, er det også bedre å behandle eksisterende problemer.

Forberedelse

Klargjør gulvet for boraksbehandling ved å rydde ut rottede områder, fjern eventuell rusk og oppvarm gulvet før søknad for å lette bedre penetrasjon av treet og økt absorpsjon.

Tidsramme

Borax er vannløselig, så det er ikke en permanent løsning for tre som ofte blir utsatt for vann. Tim-Bor er et kommersielt boratprodukt som beskytter mot rotting i over 30 år.

Advarsel

Natriumborat, eller borax, regnes som miljøsikkert, spesielt i forhold til andre trelagsbehandlinger. Det har oral og dermal toksisitet, ifølge US Environmental Protection Agency, så bruk med forsiktighet. Borax- og borsyreblandinger har godt dokumenterte positive effekter ved behandling og forebygging av tregulvrot og angrep. Mange kommersielt tilgjengelige produkter tilbyr borax behandlinger for spesielle formål som trebehandling og rotting, men hjemmelagde løsninger er enkle og rimelige å lage.

Andre artikkelen

Slik installerer Mannington Engineered Wood Flooring
Slik forbedrer du skorsteinsutkast
Verktøy for kutting hengsler
Hvordan velge en rustfritt stål vask
Slik oppretter du Foundation for Cement
Typer av skruer og navn
Slik legger du etasje på betong
Hvordan kutte en kjøkkenbord
DIY Tile dusjgulv
Hvordan bygge en enkel vindkraftgenerator
Slik installerer du Vinyl Siding på en vinkel mot taket
ADA Krav til skilting
Slik installerer du boligflater
Slik borer du betong
Slik legger du tregulv parallelt med et gulvspjeld
Slik filtrerer du regnvann
Mudroom Floor Ideas
Slik installerer du flytende laminatgulv
Typer gulvsystemer
Hvordan å beregne betong kubiske verft for slab