Slik installerer du Radiant Slab Concrete

Slik installerer du Radiant Slab Concrete 

1. Sprer 6 tommer krosset grus over et ark med 6 mil plastfolie over hele puten før betongunderleverandøren begynner å sette sine former. Gruset må komprimeres under installasjonen. Dette gir en solid base for fundamentet. Kontroller at fotstykkene helles, rørlegger legges og former før du går videre til neste trinn.

2.

Legg ekstrudert polystyrenisolasjon over hele platen. Isolasjonen kommer i 4-til-8 ark. Tape leddene sammen slik at du har en kontinuerlig barriere over platen. Vekt dette ned med stenger av sperre til konkrete underleverandøren kan knytte sperren sammen.

3. Legg pEX-røret ut i 300-fots løp som dekker platen, per oppvarming plan. Leverandøren av strålevarmegulv vil gi deg en varmeplan. Pass på at alle løpene starter og slutter på et punkt der PEX-røret kobles sammen. Røret bør være avstand lenger enn 16 tommer fra hverandre og nærmere sammen som i nærheten av omkretsen. Ikke kom nærmere enn 6-tommers adskillelse mellom røret. Kjør PEX-røret mot motsatt side og sløyfe tilbake til den andre siden; Gjenta dette til det ikke er nok rør for å gjøre en annen sløyfe. Merk endene av røret med en permanent markør, slik at du kan se begynnelsen og slutten av hver sløyfe. Bruk rebar bånd for å feste PEX pipe til rebar. Det bør være minst 3 tommer betong over PEX-røret.

4.

Trykk-test PEX-røret for å sikre at det ikke er noen lekkasjer. Fest PEX-røret sammen langs et stykke skrapelinje. Dette vil sikre at de kommer ut av betongplaten i riktig rekkefølge og er ryddige slik at de kan bindes inn i manifolden av rørleggeren. Kutt røret ca 24 inches langt og hek endene. Dette vil holde forurensninger ut av røret.

5.

Hell betongen som vanlig. PEX-røret er klar til å bli koblet til VVS-systemet av rørleggeren.

Tips og advarsler

 • Ikke kink PEX-røret ved å også bøye Stramt.
 • Når du holder PEX-pipet til rebaret mens du er på farten, vil installasjonen bli enklere.
 • Bruk tykke hansker mens du håndterer rebaret.
 • Når du installerer strålende gulvvarme, må du planlegge litt tid for å installere PEX, tverrbundet polyetylenrør. Dette røret er konstruert for å tåle elementene og ikke forringes over tid. Dette må planlegges etter at konkret underentreprenør er ferdig med å sette inn skjemaer og før sperren. PEX-røret er installert i henhold til varmeplanen. Den strålende gulvvarmeinstallasjonen kan gjøres av gjør-det-selv-håndverkeren med noen rørleggerarbeid.

  Andre artikkelen

  Bygg ideer for en 10 av 12 Storage Shed
  Komponenter av solvarmer
  Real Wood Vs. Laminatgulv
  Polyuretan Spray Foam Facts
  Spring Winding Garage Door Installasjon
  Slik installerer du Wire Mesh for å beskytte Sheetrock
  Slik konverterer du 14 mikron til Mils
  Bambus Gulv Vs. Tregulv
  HVAC Duct Shaping Tools
  Hvordan lage Folding Knife Sheaths
  Gassrørforseglingsproblemer
  Produkter som lager benkeplater ser ut som betong
  Håndholdt grindersikkerhet
  Slik Vanntett Tile
  DIY Epoxy Garage
  Teppe til flisovergangsstykker
  Slik bytter du motplater med målinger
  Hva er tinnmetall?
  Regelmessige lysbrytere Vs. Stangbrytere
  Teppe Allergier og symptomer