Slik fjerner og erstatter flis

Slik fjerner og erstatter flis 

1.

Tape av kantene på fliser rundt området som skal byttes ut. Påfør bare maskeringsbåndet til flisene selv, ikke de nærliggende fugemasseforbindelsene, som vil bli fjernet sammen med de skadede fliser.

2.

Hold spissen av en stor negl over flisen eller flisene som skal byttes ut og slå neglen fast i flisen med en hammer. Gjenta denne prosessen på to eller tre steder per fliser; spikeren vil bryte flisen i stykker og skille flisen fra underlaget nedenfor.

3. Plukk ut eventuelle løse stykker fliser og mørtel. Bruk en meisel med hammeren til å bryte opp og fjerne det som gjenstår. Hold meiselen i en 45 graders vinkel nedover på en veggflate, eller vekk fra deg på en gulvflis. Hit den under kanten av flisen du fjerner for å hente den gamle mørtel også. Bruk små kraner når du nærmer kantene på de omkringliggende flisene for å forhindre ekstra brudd.

4.

Spred en liten mengde mørtel på baksiden av erstatningsflisen eller fliser med en margin trowel. Skum baksiden av flisene med nok mørtel til å dekke alle utsatte områder av flisens bakside, men unngå å bruke så mye mørtel at den klemmer seg opp rundt flisen når den er lagt. Skyv utskiftningsflisene på underlaget, pass på å rette dem opp riktig med de omkringliggende fliser, og la det være plass til en fugemasse.

5. Vent minst 24 timer for mørtel på erstatningsfliser for å tørke, og bruk fugemasse Bruk en svamp for å sprede fugemasse over kantene på erstatningsfliser, og tørk flisens flater ren når du er ferdig. La erstatningsfliserne stå uforstyrret i ytterligere 24 timer.

Det kan være ganger over livet til en flis jobb når noen fliser må fjernes og erstattes. Du må kanskje få tilgang til rørleggerarbeid bak en dusjvegg, eller noen få fliser kan ha sprukket eller fliset og må byttes ut. Uansett årsaken til å ta ut og erstatte noen fliser, forblir metoden den samme. Hvis erstatningsfliser ikke er identiske med de som fjernes, må du bruke en løs flis som en mal for å sikre at du kjøper erstatninger i riktig størrelse.

Andre artikkelen

Hvordan finne en Louisiana Mason
Hvordan bygge en utvendig tre gjerdet
Hvordan å beregne spindel spacing
Hjemmelaget Solar Water Panel
Installasjonsinstruksjoner for Vinylgulvfirkanter
Hvordan kutte keramiske veggfliser
Hvordan lage høy styrke konkret
Hvordan lage en toskansk pergola
Typer Garage Gulv
Kan jeg bruke en PVC-kulventil i en avfallslinje?
Slik borer du hull for å feste en hylle på en vegg med en Dremel
Informasjon om taktekking
Hvordan kutte med en sammensatt miter sag
Slik bærer du et 4x8 ark av kryssfiner
Hvordan legge travertin gulvfliser
Laminat Gulvmontering Instruksjoner
Slik forsegler en fliser dusj i hjørnene
Custom Granite Countertop Gjør det selv
Hvordan skarpere en vridningsvinkelborbit
Teak Wood Identification