Log Homes: Fuktighetsnivåene

Log Homes: Fuktighetsnivåene 

Tremetning

Levende treceller eller fibre er hovne med fuktighet. Når treet er kuttet, fordampes væsken, slik at de svulne fiberene blir på plass. De fleste arter av trefiber beholder sin hovne størrelse til omtrent 28 til 30 prosent fuktighet --- fibermetningspunktet. Etter hvert som fuktighetsinnholdet faller, begynner fibrene å krympe inntil fuktighetsinnholdet i treet er lik fuktighetsinnholdet i omgivelsene --- likevektsfuktheten.

Milled Logs

Ideelt sett, freslagte logger brukt i hjemmebygging tørkes først. Målfukthalten er rundt 15 prosent. På den måten har det meste av krympingen funnet sted og fuktighetsinnholdet ligger nær det typiske likevektspunktet på 10-14 prosent. Mens den endelige fuktighetsnivået varierer fra klimasone, begynner begynnelsen i den 15 prosent EMC-målsonen at mest krymping er fullført.

Fuktighetsendringer

I de fleste nybygde boliger er fuktighetsnivået ganske høyt. Mur, gips, interiørtre og betong kan alle slippe ut fuktighet i hjemmet. Da væsker fordamper og fuktighetsnivåer faller inn i hjemmet, og årstidens fuktighet og temperaturnivåer stiger og faller utenfor hjemmet, svinger EMC inn i skogen. Disse svingene er kjent som bevegelse. Ved et fuktighetsnivå på rundt 95 prosent, kan EMC f.eks. Ligge på 20 prosent.

Anbefalt fuktighet

Ved å holde et innendørs fuktighetsnivå så høyt som mulig uten å produsere kondens, bidrar det til å opprettholde en stabil EMC, noe som resulterer i mindre krymping. Et typisk målområde er mellom 35 og 50 prosent, varierende etter sesong, temperatur og nedbør.

Lav luftfuktighet

Noen kontroll skjer når fuktigheten beveger seg fra innsiden av loggen eller strålen til utsiden. Fuktighetsnivåer med tett overvåking kan minimere kontrollen og beskytte hjemmets integritet. Lav luftfuktighet fører også til løse ledd, vinduer og dører og separasjoner i tregulv.

Høy luftfuktighet

Ekstremt høy luftfuktighet fører til at treet svulmer. Høy luftfuktighet fører til dører og vinduer som holder seg fast, og bjelker, vegger og gulvbelegg og krumming.

Løsninger

Under konstruksjon opprettholdes tilstrekkelig ventilerte vind- og gjennomsøkingsrom for å unngå kondens og fuktighet. med polyetylen for å redusere fuktighet i underetasjen. Monter takrenner for å beskytte verandaer, dekk og vegger fra konstant fuktighet fra avløp fra regnvann. Etter konstruksjon, bør du vurdere å installere en luftfukter eller avfuktingsmiddel --- avhengig av atmosfærisk krav --- for å kontrollere innendørs fuktighetsnivå. Trær krymper ettersom det mister fuktighet. Hvis utsiden av en trevirke taper fukt raskere enn innsiden, gir trykket fra fuktigheten innvendig mot krymping utenfor sprekker --- kalt kontroll. Da svømmer treet igjen da det absorberer fuktighet fra omgivelsene. Logger som brukes til tømmerhjem krever nøye behandling og fuktighetsnivåovervåkning før, under og etter konstruksjon for å beskytte mot kontroll eller hevelse.

Andre artikkelen

Slik bruker du Wood Trim
Slik holder du kyllingstråd fast på balevegger
Hvilke gulv ser best ut med trepanel?
Hvordan forberede seg på internmaleri
Hvordan sette opp en stige
Vinterisoleringstips for eldre hjem
Slik festes eikfiner
Metal Dreiebenk Vs. Tre dreiebenk
Grønne produkter og teknologi
Taklampe Installasjonsveiledning
Hvordan lage et skap med et skråt tak
Slik fjerner du en parkettgulv
Hvordan lage et skap med en dusjstang
Hvordan remodel en kjeller tak
Slik installerer du paneler på gips
Hvordan lage et kjøkken for eldre
Sprøytepolyuretanskum takmontering
Power Rotary Tools
Slik installerer du et fliselegg
Slik kjøper du en krypteringsdampbarriere