Tips om kutting av gipsvegger

Tips om kutting av gipsvegger  En av de vanskeligste aspektene ved å installere gips er å kutte de nødvendige hullene for uttak, lysbrytere og alt annet som er montert på veggen. Hvis disse hullene er for store, for små eller av med en brøkdel av en tomme, har du problemer med å montere gipset. Dette er spesielt plagsomt fordi du vil oppdage at du har et problem mens du holder et tungt 4x8-fots ark med gipsvegg i luften.

Mål to ganger

Et gammelt uttrykk blant trearbeidere som er like gjeldende for gipsvegg, antyder at du 'måle to ganger, kutte en gang.' Bestem hvor gipsplaten skal gå, og måle hvorfra siden og bunnen skal installere til hvor uttaket er på veggen. Skriv ned horisontale og vertikale målinger, og overfør dem til gipsplaten. Ved hjelp av en rett kant, skisser størrelsen på utløpet på gipsplaten med blyant. Hullet for utløpet må være større enn utløpet for gipset for å passe over utløpet, men det skal være mindre enn ferdigplaten slik at hullet er usynlig når ferdigplaten er installert.

Klipp hullet < / h2> Klipp hullet i gipset ved hjelp av en gipsveggsag, som er en liten håndsag med et spiss blad som kan puttes gjennom gipset med litt press. Hvis du scorer over det utvendige papiret på gipsveggen med en verktøykniv, før du kutter den med sågen, får du en renere kutt fordi sagen ikke vil rive så mye i papiret. Etter å ha kuttet tre sider av hullet med saga , kan du skyve gipsplaten ut og kutte bakpapiret på den siste, igjen, festede siden med en verktøykniv.

Monter skruene

Ikke alle uttak har samme profiler. For noen uttak er den rektangulære hull som du nettopp har kuttet, vil være alt du trenger. Andre har to små skruehull for å feste ferdigplaten, plassert rett over og under rektangelet på utløpsboksen. For disse, kutt en liten forlengelse av det rektangulære hullet på topp og bunn, ved hjelp av enten gipsveggsagen eller en verktøykniv.

Andre artikkelen

Verktøy for kutting hengsler
Hvordan bevare logghytter
Bygge hyller i min garasje
Slik Strip Concrete Sealer
Veibeskrivelsen for installasjon av linoleum
Slik fjerner du konstruksjonslim
Slik installerer du en vedovn i en garasje
Slik hopper du over Trowel Texture a Wall
Hvordan installerer jeg en dusjgrillbar?
Slik bytter bladene på en Delta 22-580 Planer
Slik installerer du gulvisolering
The Best Roof Coatings
Slik reface et tre kabinett
Ideer for et hjørne boblebad
Tips for kutte marmor
Slik fjerner du flis fra bademurer
Slik kutter du ned senteret med en vertikal båndsag
Slik installerer du Elfa Shelving
Hvordan bruke Pump Jacks
Hvordan gjenopprette en gammel tregulv