Slik installerer du skiferfliser på en vegg

Slik installerer du skiferfliser på en vegg 

Lag din layout

1.

Bestem størrelsen og mønsteret til oppsettet. Slate fliser er tilgjengelige i en rekke forskjellige størrelser, inkludert 2-tommers, 4-tommers, 6-tommers, 12-tommers, 16-tommers og 24-tommers firkanter. På en vertikal overflate vil du vanligvis ikke gå større enn 12 x 12 tommer fliser.

Tile kan legges ut rett eller sett på en diagonal. I tillegg kan layoutet bruke en forskjellige størrelser. For eksempel kan du gjøre hovedparten av veggen med 12 x 12-tommers fliser sett på en rett linje med et bånd med 6 x 6-tommers fliser sett diagonalt.

2 .

Hvis du kan, kan du tegne komplett layout. Grafpapir kan være svært nyttig for dette prosjektet. Å se planen trukket ut på et stykke papir er bra for å bestemme mengden materiale du trenger, og hvor kuttene dine vil falle. I tillegg hjelper det deg med å visualisere det ferdige prosjektet, og avgjøre om layoutet du planlegger i hodet ditt, virkelig vil se bra ut på veggen.

>

Finn midtlinjen: Når du begynner å flette, bør du finne midtlinjen og legge ut flisene dine derfra. Midtlinjen kan enten dissekere midtpunktet, eller det kan markere fugemelten mellom to til es; bestemme hvilket mønster du liker best.

Når du har funnet senteret, bruk røret for å få en kalklinje som følger.

4.

Du må nesten uunngåelig kutte noen av flisene slik at de passer til veggplassen. Disse kuttstykkene skal ligge mot veggkrokene. Med forsiktig måling kan du forhåndsskære flisen før du legger den. Dette kan være nyttig hvis du ikke har tilgang til en våt flis på din arbeidsplass. Men husk at hvis målingene dine ikke er nøyaktige, må du kanskje gå ned til den lokale flisebutikken for å bruke såken.

Når du lager målinger, faktor i 1/8 tommer for hver fugemasse. Det virker ikke som mye, men de leddene legges til!

Legg til skifer

1 .

Bruk en plastbøtte, bland din mørtel. Sett vann i bøtte først, og legg deretter mørtelet gradvis til du finner riktig konsistens. En sterk pinne kan brukes til å blande mørtel, men en mørtel- og sementblandingsborefeste kan spare deg for mye albuefett. Husk at mørtel er tykk og det kan brenne opp borehullet. Sørg for at du har en kraftig drill hvis du skal blande mørtel med den.

For å legge fliser på veggen, og spesielt hvis du henger større fliser, bland mørtelet litt tykkere enn du kan ellers gjøre det. Legg til akkurat nok vann slik at mørtelet er blandet hele veien gjennom, men ikke så mye at det er rennende. Når du holder en mørtel av mørtel på din margbrett, vri bladet sidelengs. Mørtelet skal kle seg fast i trowel og bare sagge veldig lett og sakte.

2.

Hakkespader kommer i forskjellige størrelser, så velg den rette for størrelsen på flisen du ligger. Jo større flis, den dypere hakkespakkelen du bør bruke, fordi en dypere hakkel bruker en større mengde mørtel.

Bruk hakkespakkelen, spred mortnen på den delen av veggen der du er kommer til å legge dine første fliser. En hakkel har vanligvis en hakket side og en hakkende ende, samt en jevn side og enden. For første pass med mørtel, bruk glatt side for å påføre en tykk mørtelmørtel. Den hakkede trowel er målt slik at når du holder den i en 45 grader vinkel, får du akkurat den rette mengden mørtel på overflaten. Hold trowel i en 45 grader vinkel mot veggen, og bruk den hakkede siden eller slutt for å lage en riflet seng av mørtel. Dette er hva du legger på flisen på.

3. Når du arbeider med et vertikalt fliserapplikasjon, anbefales det å 'smør tilbake' flisen. Dette betyr at du bruker en marmorbrett til å påføre en murstein på baksiden av flisen selv før du trykker den inn i mørtelbunnen. Dette tjener et par formål. For det første skaper det et bedre band, og for det andre gir det deg et lite ekstra spill som passer til fliser med varierende tykkelser. Med et naturlig produkt som skifer, kan tykkelsen på hvert stykke variere - noen ganger dramatisk.

4. Bruk avstandsstykker og kiler for å justere flisposisjonene riktig når du skal. Spacere selges i varierende tykkelser, oftest 1/8-tommers. Legg bunnplaten på et par avstandsstykker for å etablere den første fugemasse mellom gulvet og den første flisens kant. Bruk deretter avstandsstykker mens du jobber deg over og over for å holde konsistensene i konsekvent størrelse mens du jobber .

Vinkler er små, trekantede nylonstykker som kan brukes til å justere mellomrommet mellom flisene. Igjen, med et naturlig produkt som skifer, vil du sannsynligvis finne brikker som ikke er helt firkantede, langs med andre små uregelmessigheter. I disse tilfellene er kiler din beste innsats for å skape et jevnt, jevnt utseende.

Fortsett å se mens du jobber, og gjør et poeng med å gå tilbake så ofte for å være sikker på at fugemasseforbindelsene dine holder seg konsistente og ser forholdsvis rett ut. Du har god tid til å gjøre justeringer mens du jobber. Tile mortar settes relativt langsomt. Justeringer kan gjøres selv opptil en halv time etter at flis er satt.

Grout Preparation and Grouting

1.

Når du har fått det e flis alle sett, gå over veggen med en våt svamp og verktøy kniv, og rydde opp noen mørtel som kan ha akkumulert på skiferens overflate. Se også etter områder der mørtelet kan ha klemmet opp gjennom flisene; Disse vil negativt påvirke utseendet til grout din. Bruk verktøykniven til å fjerne så mye av denne overflødig mørtel som mulig.

Tillat at flisene tørker i 24 timer før fuging.

2.

p> I en plastbøtte, bland din fugemasse. Tilsett vann først, deretter fugemasse. Blandet fugemasse bør ha konsistens av kake smør. Hvis det er for rennende, legg til mer fugemasse. Vær oppmerksom når du blander fugemasse med at litt vann går langt.

3. Bruk marginspytten og fugemasseflaten til å sprede fugemasse over overflaten på skifer. Bruk fugemasseflaten til å presse fugemasse helt inn i leddene. Når du har spredt fugemasse over et bestemt område, hold fugemasseflaten nesten vinkelrett på overflaten, som en gnist, og skrape bort overflødig fugemateriale. Dette sparer mye tid i skyllfasen.
< br /> Hvis du jobber med et spesielt stort område, bør du vurdere å grouting et lite område, og deretter rengjøre det helt, før du fortsetter. Slate spesielt kan virkelig holde fugemasse, og hvis fugemasse får tørke på overflaten, kan være nesten umulig å gå av.

4. Med en bøtte med rent vann og en svamp er du klar til å skylle. Denne prosessen innebærer å bruke svampen for å fjerne eventuell overskytende fugemasse fra overflaten på skifer. Skyllingsprosessen vil også utjevne fugemasse i leddene. Skyll flere ganger, til alle fuger og fugemasse er fjernet fra skiferflaten.

Det er det er en god ide å skylle to ganger, så la skifer tørke i 15 minutter. På dette tidspunktet må det oppstå uklarhet eller overflødig fugemateriale leier, og du kan skylle en eller to ganger for å få alt fjernet.

Tetting av skifer

1.

Det er en god ide å forsegle din skifer. Tetningen beskytter produktet mot potensiell farging og gjør det enklere å rengjøre. I tillegg er det sealer / forsterkere som virkelig bringer ut den slående variasjonen og fargen som ligger i et natursteinprodukt som skifer. Snakk med din lokale flisforhandler om de forskjellige forseglingsproduktene som er tilgjengelige, og velg deretter.

2.

Tillat skifer å tørke i minst 24 timer før du bruker søppel eller forsterkere . Fuktighet er nummer én årsak til svikt når det gjelder å påføre tetningsmidler.

3.

Følg produsentens instruksjoner. Noen tetningsmidler brukes med pensel og andre med filler eller svamper. Følg instruksjonene nøye for å få ønsket overflate for skifer.

Slate fliser er et naturlig, rimelig byggemateriale som kan gi dine vegger et særegent og vakkert utseende. Å bruke skiferfliser til en vertikal vegg er et prosjekt som kan utføres av flittige villaeiere som ikke har noe å gjøre med å planlegge, bruke litt albuefett og få litt rotete.

Andre artikkelen

Typer av kjellerkonstruksjon
Installasjon av Blum Clip Top Hengsler
Veibeskrivelse til å bygge en frokostkrok
Kjøkken Remodel sjekkliste
DIY Mortar for betongblokker
Slik installerer du ståltak på et bratt tak
Ceiling Ideas med en header
Screen Gazebo Prosjekter
Slik installerer du keramisk flis med lim
Flytende Gulv Installasjonsverktøy
Slik installerer du gulvfliser over trinnene
Hvordan å reparere et gulv og re-installere teppet
Hvordan lage en Cob House
Hvordan Remodel Small Homes
Hvordan bygge en master suite fra en garasje
Hva er holdbarheten til travertin?
Grunnleggende håndverktøy for hjemmearbeid
Garasje Hylle og skap
Bruk av brannmur
Slik installerer du Tile Over Linolium