Slik bytter du gasslogger til en peis

Slik bytter du gasslogger til en peis 

1.

Slå av gass til peis. Din peis skal ha en avstengningsventil som er lett å finne og nær ved hånden.

2.

Fjern eksisterende gassloggsett, alt tilbehør som steinull og rist eller annen støtte som loggene dine hvilte på. Målet ditt er å fjerne alt som kan flyttes ut av peisen for å gi deg enkel tilgang til gasslinjene.

3.

Koble den eksisterende brenneren løs ved å løsne den gjengede rørledningen som kobler den til gassledningen. Du må kanskje bruke et par rørnøkler for å skru beslagene i motsatt retning. Hvis du planlegger å bruke den eksisterende brenneren (for eksempel hvis det nye gassloggsettet ikke inneholder en ny brenner), hopp over dette trinnet og de neste to, og fortsett til trinn 6.

4.

Coat de gjengede ender av gasledningen og den nye brenneren med et rørforseglingsmiddel som Teflon tape eller flytende skjøtforsegler, og koble dem til. Bruk en rørnøkkel for å stramme beslagene sikkert.

5.

Plasser brenneren der du vil at den skal være innenfor peisen. Hvis det ønskes, bor i bunnen av peisen med en murstein og fest brenneren på plass med murskruer.

6.

Bland litt oppvaskmiddel og vann i en spray flaske, og sprut blandingen på rørleddene og andre synlige tilkoblingspunkter. Slå på gassen og se om det oppstår bobler i væsken, noe som indikerer en gasslekkasje. Hvis du har en lekkasje, slår du av gassen, stram beslagene og test for lekkasjer igjen. Hvis nødvendig, løsne beslagene, fjern rørforseglingsmiddelet og gå tilbake til trinn 4 for å skape en sikker forsegling.

7. Legg risten eller loggstøtten over brenneren, og ordne din gass logg satt på den. Noen gassloggsett er utformet med en enkelt konfigurasjon, mens andre lar deg ordne loggene på mange forskjellige måter basert på dine preferanser. Følg produsentens instruksjoner for de beste resultatene. Legg til kull, karm eller annet tilbehør som ønsket for å utfylle loggsettet.

8.

Kontroller at alt er i orden posisjon og lys peisen din for å sikre at alt er installert og fungerer som det skal.

Tips og advarsler

 • Hvis du har problemer med å bytte gasslogg sett eller bare vil ha ekstra trygghet, bør du vurdere å ansette en lisensiert profesjonell entreprenør for å gjøre jobben eller utføre en nøye inspeksjon når prosjektet er fullført.
 • Følg nøye alle instruksjoner som følger med det nye gassloggsettet selv når
 • Hvis gassloggpakken inneholder alternativer som termostat eller fjernkontroll, følg de medfølgende instruksjonene for å installere tilleggskomponenter mellom trinn 4 og 5.
 • Kontroller lokale byggekoder for å sikre at installasjonen din overholder gjeldende krav og retningslinjer.
 • Hold røyk a nd kolmonoksid detektorer i ditt hjem. Kontroller driften og bytt batteriene regelmessig.
 • Et gassloggsett gir en ideell måte å nyte varmen og komforten til en peis uten alt det harde arbeidet og rotet som er involvert i brennende tre. Mens både ventilerte og uventede gasslogger kan vare i flere tiår med svært lite vedlikehold, vil du sannsynligvis måtte erstatte dem til slutt på grunn av brudd, normal slitasje eller et enkelt ønske om å oppgradere til et tiltalende nytt utseende. Når tiden kommer, bør bytte av gassloggene være et relativt raskt og enkelt prosjekt.

  Andre artikkelen

  Slik installerer du Cement Board
  Hvordan henge en håndklestativ
  Klassifisering av elektriske kabler
  Hvordan dekker garasjemurer
  DIY Loftet Gulv
  Slik bytter du en telefonjack i et 40 år gammelt hus
  Hall Painting Ideas
  Konstruksjon Impact Tools
  Slik installerer du stereohøyttalere i et hjemloft
  Slik bytter du hengsler på kjøkkenskap
  Wet Saw Tips
  Hvordan bygge et hemmelig skap
  Slik installerer du en Farm House Sink
  Hva er hylle og støping?
  Hva er forskjellen mellom Vinyl Gulv u0026 amp; Bambus gulv?
  Hvordan kutte pleksiglassplater til størrelse
  Ideer for bygget i køyesenger
  Barn Building Ideas
  Hvordan kutte rustfritt stålfliser
  Ideer for å redde et lekerom