OSB takmontering

OSB takmontering 

Bestemme hvor mye OSB skal kjøpe

Beregn kvadratfotene på taket. OSB kommer i 4-til-8 fotplater, totalt 32 kvadratmeter hver. Beregn antall ark som trengs for takprosjektet, slik at det blir flere ekstra for avfall og kutt.

Bestem tykkelsen

OSB kommer i forskjellige tykkelser. Tykkelsen på OSB som brukes til et takprosjekt, bestemmes av avstanden til takene. OSB-rådet anbefaler OSB-arket mellom 5/16 tommer og 7/16 tommer for takstene som er plassert 16 tommer på midten eller mindre. OSB på 3/8 tommer til 1/2 tommer anbefales for sperre på 24 tommer i midten. OSB-ark 3/4 tommer eller tykkere foreslås for sperreplass opptil 48 tommer. Tungere OSB og lengre negler bør brukes i områder som er utsatt for orkaner eller andre værforhold med høy vind, uavhengig av rafteravstanden.

Bruk av OSB

Når det brukes på et tak, bør OSB-arkene plasseres omtrent en åttende av en tomme fra hverandre for å tillate utvidelse. Ifølge nettsiden til Strukturforeningen, bør minimumspartiene på neglene være hver 6 tommer langs kantene av brettet og 12 tommer på midten i de midterste delene av hver OSB-ark. Standard 8 pennespiker brukes til å feste OSB til takfelt i taktekking. Lengre negler bør brukes til tyngre OSB brukes.

Etiketter er trykt på OSB som angir tykkelsen og kvaliteten på produktet. Mange produkter inkluderer også en etikett som angir hvilken side av brettet som skal legges opp på taket.

Etterbehandling av prosjektet

Fuktbarriere og helvedesild bør påføres taket så snart som mulig. Det forhindrer skade på OSB fra vær.

Installatører av OSB bør være forsiktige under takapplikasjoner. OSB kan være glatt når det er vått. Installatører bør bruke mykgummi-solte sko eller støvler og alt riktig sikkerhetsutstyr. Noen merker av OSB gjelder tekstur på den ene siden av arkene for å gi bedre trekkraft. Orienterte strandbrett, også kjent som OSB, brukes ofte i byggebransjen. OSB er produsert ved liming av treflis i ark med varierende tykkelse, men generelt 4 til 8 meter i størrelse. OSB brukes ofte i takkonstruksjon som laken over hvilke takmaterialer som brukes (helvetesild, rullet tak, metall, etc.). Det er noen spesielle teknikker som brukes når du installerer OSB som en del av et takbyggingsprosjekt.

Andre artikkelen

Hvordan å gjøre en badekar erstatning for å forbedre badet ditt
Hvordan å kante baderomsfliser
Betongveggverktøy
Slik installerer og limer ned Engineered Wood Flooring
Er solenergi fornybar eller ikke-fornybar?
Hvordan lage et lite kjøkken
Slik endrer du en rustfritt stål vaskefarge
De beste materialene som skal brukes som takdekk
Hvordan henge en interiørhusdør
Hvordan bruke Caulk i stedet for grout
Typer Keramiske Tile Installasjoner
Hvordan bygge en Cedar Cloth Closet
Slik installerer du hjelpestenger på et toalett for funksjonshemmede
Hvordan forsegler jeg Lap Siding?
Slik Shingle et Turret Style Roof
Slik fjerner du en glassfiberbad
Hvordan beregne mengden sement som trengs
Maling gamle fliser
Kran inspeksjon sjekkliste
Slik installerer du en keramisk dusj