Kan du installere keramiske fliser på teppet?

Kan du installere keramiske fliser på teppet? 

Substratets betydning

Under hvert hus er et fundament. Det er en av de viktigste elementene i huset, fordi det er grunnlaget for at hvert annet element er bygget. På samme måte er underlaget under en keramisk flisinstallasjon grunnlaget for installasjonen. Hvis substratet er svakt, utsatt for bevegelse eller på noen måte kompromittert, kan det skade den samlede keramiske flisinstallasjonen, forårsaker sprekker i fugemasseforbindelsene, adskillelse av flisen fra gulvet og mange andre installasjonsfeil.

Betong er det foretrukne underlaget for alle typer flisinstallasjoner, enten det er betongbetong eller en slags betongbrett som brukes som et lag mellom en kryssfiner gulv og en fliserinstallasjon. Betongbaserte underlag er de eneste underlagene som kan gi tilstrekkelig stabilitet for flisinstallasjonen for å stå opp til tidsprøven.

Betydningen av Thinset

Thinset er limet som binder tinsettet til underlaget under. Det er et betongbasert lim som brukes til å lage et lag mellom flis og underlag. Med spesielt latexmodifisert tinsett fungerer tinsettet som en buffer av slags mellom de to overflatene, og absorberer bevegelser på grunn av sesongmessig hevelse eller krymping i tillegg til bevegelse fra trafikken. Når tinsettet bindes til en underlagsflate og flis, vil installasjonen vare i en levetid og utover, forutsatt at den ble riktig installert.

Hvorfor teppe kan ikke brukes

Teppe er ikke et stabilt underlag. I tillegg tillater det ikke at tinsettet bindes til overflaten. Enhver keramisk flisinstallasjon trenger en solid betongbasert overflate under den for å skape et stabilt underlag for installasjonen av keramisk flis. Teppet er ikke bare mykt og fleksibelt, men hver teppeinstallasjon har også polstring under som skaper en pute som er altfor myk til en hvilken som helst keramisk flisinstallasjon.

Hvis du ønsker å sette keramisk fliser i et område der det for øyeblikket er teppe, er den eneste akseptable metoden for installasjon å fjerne det gamle teppet, ta installasjonsflaten tilbake ned til det opprinnelige substratet, og gå derfra. Enten du går inn i et tidligere eid bolig eller bare befinner deg i en posisjon der du ønsker å renovere et eksisterende område i huset ditt, vil du kanskje ha keramisk fliser på et gulv, uansett hvilken type gulvmateriale som allerede er på plass . Å vite hvordan å håndtere gammel teppe er nøkkelen til en feilfri ny installasjon.

Andre artikkelen

Hvordan erstatte Drafty Windows
Ideer for utendørs hjemme tillegg
Granitt benkeplater
Typer Commercial Building Exteriors
Wire Cutters u0026 Safety
Bruken av trykkbehandlet tre
Dørrammekomponenter
Hvordan komme til tregulv under dørjambs
Hvordan lage en Sheetrock Jack
Solar Water Funksjoner
Hvordan å henge gips på et hjørne
Residential taktekking alternativer
Verktøy som kreves for flislegging
Granittfargealternativer
Spray Skum Isolasjonsinformasjon
Slik legger du ut motsatt flis i et diagonalt mønster
Wood Floor Ideas
Slik fjerner du porselenfliser fra gulvet
Slik bruker du en pulver-aktivert neglpistol
Slik beregner du solpanelstørrelse