Hvordan lage en House Layout Plan

Hvordan lage en House Layout Plan 

Bestemme hva du trenger

1.

Evaluer dine åpenbare boligbehov. Du må planlegge for antall soverom, bad og samle steder du trenger. For eksempel, hvis du har en veldig uformell familie stil, vil du kanskje at det store rommet eller familierommet skal være fokus på huset, ikke en formell salong. Hvis familien elsker å lage mat og spise, et stort spisekjøkken eller et stort kjøkken med en frokostbar, kan det være avgjørende.

2.

Lær magasiner for å få ideer. Du kan finne magasiner som har eksempler på hjemmeplaner på lokale byggforsyningsbutikker. Du kan få gode ideer fra disse kildene, og de er en god ressurs for å utdanne deg på de typiske gulvplanene for ulike boligstiler, for eksempel Tudor, viktoriansk eller en lodge-stil hjemme. Selv om du ikke trenger å følge noen bestemt stil, er det enklere å selge hus som lett kan beskrives i eiendomsoppføringer som en bestemt type.

3. Bestem hva du må møte dine fremtidige behov. For eksempel, hvis du har barn som skal ledes til college, kan du kanskje lage et soverom som en selvstendig studioleilighet som passer for en ung voksen til å leve i, og som du kan leie til leietakere senere. Alternativt kan det være lurt å lage et soverom som lett kan konverteres til kontorlokaler eller et hobbyrom. Hvis en eldre foreldre kan flytte inn, vil en liten leilighet i første etasje være avgjørende.

Planlegg for fremtidige utvidelser, spesielt hvis ditt hjem må være mindre enn du vil eller vil trenge i fremtiden. Lag en uteplass med et godt fundament i området du planlegger å utvide senere. Denne beslutningen vil redusere fremtidige utvidelseskostnader betydelig.

Kjellere kan gi verdifullt fremtidig plass til å utvide, men områder med sand eller porøs jord, høyt vannbord eller flomproblemer kan gjøre forsegling en kjeller problematisk. Hvis du ikke er sikker, undersøk andre boliger i området i eiendomsmegler eller sjekk personlig for å se om naboer har kjellervinduer i fundamentet. Hvis de alle har crawlspaces, slabfunn eller til og med hevde stiftelser, er ditt område sannsynligvis ikke egnet til gode kjellere.

Når du har en solid liste over hva du mener å være 'må ha' i ditt hjem , kan du legge ut en planløsning.

4.

Lag et utkast til hjemmeplanen din. Bruk unlined papir og en blyant med en god viskelær for ditt første utkast. Ikke vær redd for å være rotete.

5.

Velg ditt fokuspunkt for huset ditt. Bygg resten av huset rundt den. For en stor og vennlig familie vil fokuspunktet trolig være et familierom eller et stort rom; for en utendørs gruppe kan dekket festet til det store rommet være fokus. De andre rommene i huset skal ligge rundt dette midtpunktet, enten festet direkte til dette rommet eller til gangene som fører ut av det.

Legg ut plasseringen av viktige områder og elementer i huset. Plasser kjøkkenet slik at det er tilstøtende til alle spisesteder. Prøv å holde alle soverommene skilt av mer enn en vegg (bruk skap, bad og hallways for å oppnå denne effekten). Du bør unngå å plassere eneste inngangen til ett rom rett over fra et annet rom, unntatt rom som er utenfor sentrale samlingsområdet. Kontroller at det er vindutilgang til alle rom, med mindre det er et rom som er spesielt utformet for å ikke ha tilgang til vinduer (et medierom, for eksempel); rom uten vindu må ha mekanisk ventilasjon av noe slag for å forbli i kode for de fleste områder.

Lag strategiske beslutninger om rørleggerarbeidet i huset. Av kostnads ​​grunner, prøv å holde alle rørleggerarbeidene tett sammen. For eksempel, prøv å stable badene oppå hverandre og sett kjøkken og vaskerom ved siden av hverandre, slik at rørleggerarbeidet kan dele en felles vegg.

8.

Tenk deg tar en gjennomgang av hjemmet, når du har ditt tøffe hjemmedesign. Se etter feil, for eksempel bad som vender mot slutten av gangene (du vil kanskje ikke at badet skal være utsiktspunktet på slutten av hallen), mørke, smale hallways eller dårlig strøm fra rom til rom. Når du har korrigert eventuelle feil i utkastet, merker du størrelsen på hvert rom.

9.

Opprett hjemmeplanleggingsplanen din ved hjelp av et dataprogram. Tallrike hjemmeoppsettprogrammer er tilgjengelige, fra gratis programmer til høyere-end, dyre programmer. Du kan ofte finne et passende hjemmeoppsettprogram ved å spørre hos din lokale hjemmeforsyningsbutikk. Alternativt kan du laste ned Google SketchUp, et gratis, tredimensjonalt arkitektonisk program, eller kjøpe programmer som ConceptDraw eller Edraw Softs byggeplanprogramvare.

Uansett hvilket program du velger, ta din tid når du legger inn ditt hjemmedesignutkast. Programmet vil korrigere skalaenes størrelse slik at du vil kunne ta deg tid til å gjennomgå eventuelle feil i størrelsene du projiserte. Disse feilene kan omfatte rom som er for små, dører som ikke har nok plass tildelt slik at de kan åpnes eller vinduer som gir en uattraktiv utsikt. Sørg for at utkastprogrammet du velger, gjør det mulig å gjøre en tredimensjonal mock-up av hjemmet ditt slik at du kan få en veldig god titt på ideene du planlegger å implementere.

10. < / p>

Skriv ut husplanen din. Bevis den trykte versjonen. Hvis du finner feil, må du rette dem.

Tips og advarsler

 • Vær tålmodig. God hjemmedesign tar tid.
 • Forskning lokale byggekoder før du begynner å planlegge huset ditt. Dette vil bidra til å sikre at du ikke trenger å revidere planen din senere for å gjøre huset ditt kompatibelt med koden.
 • Et godt hus oppsett plan er det første og viktigste skrittet for å bygge ethvert hjem. Den beste planen tar hensyn til din familie størrelse, fremtidige behov, liker og misliker. I tillegg til disse nødvendighetene bør alle husplaner overholde noen kjernevilkår om romflyt, naturlig belysning og personvern. Med omhu og planlegging kan du opprette en planløsningsplan som passer perfekt til dine nåværende og fremtidige behov.

  Andre artikkelen

  Typer av murstein murverk
  Typer av skjermer for en avskjermet veranda
  Hvordan lim en trebord til glassfiberrør
  Tips om Metal Siding Installasjon
  Hjemmelaget elektrisk vindmølle deler
  DIY Dusjfliser
  Slik installerer Styrofoam
  Instruksjoner for hvordan du installerer en Tub Surround
  Billigste måten å bygge et hus på
  Typer kobberpiping
  Hva er Lap Siding?
  Slik plasserer du verktøy på Pegboard
  Slik borer du et hull i herdet stål
  Slik installerer du keramisk fliser i dusjen
  Installasjonsinstruksjoner for badekardusj
  Hvordan kutte Laminat Formica benkeplater
  Tilpassede vaskerom Ideer
  Tips for sveising av støpejern
  Måter å øke solenergi bruk
  Power Woodworking Tools