Hvordan kutte med en oksygenacetylen fakkel

Hvordan kutte med en oksygenacetylen fakkel 

1.

Sett slangerne rett ut og frigjør dem. Lukk alle regulatorventiler på tankene og lukk fakkelventilene. Hver regulatorventil er plassert på toppen av regulatoren. Regulatoren er skrudd inn i tanken og har to måler på den - en for tanktrykk og en for slangetrykk. Fakkelventilene er plassert på hovedklippen.

2.

Fest hver slange til den respektive tanken. Skru den grønne slangen til oksygenbeholderen og stram med en justerbar skiftenøkkel. Skru den røde slangen til acetylentanken og stram med en justerbar skiftenøkkel. Fest slangene til skjærbrenneren (grønn til oksygenforbindelsen og rød til acetylenforbindelsen). Stram med en justerbar skiftenøkkel.

3.

Åpne hovedavstengningsventilene på tankene sakte - acetylen først og oksygen sekund. De er plassert direkte på toppen av hver tank. Åpne begge regulatorventilene til du når produsentens anbefalte trykk for fakkelen. Åpne igjen acetylenventilen først og oksygenet ett sekund.

4. Rengjør hver av slangerne ved lommelykten ved å åpne en ventil om gangen. Du vil ikke ha acetylen i oksygenslangen eller omvendt. Lukk begge ventiler ved brenneren en gang renset.

5.

Åpne acetylenventilen på brenneren en åttende til en fjerdedags sving. Lys fakkelen med en brennstoffspiller. Åpne acetylenventilen lenger inntil det ikke er mer røyk. Åpne oksygenventilen på brenneren til den indre kjeglen er godt definert og flammen er blå.

Plasser fakkelen i 20 graders vinkel mot materialet du kutter. Det bør nesten røre ved materialet.

7.

Klem utløseren på fakkelen for å begynne å kutte. Flytt fakkelen langsomt langs stien du vil kutte. Når du ser gnister som skyter ut bunnen av materialet, betyr det at du har vellykket klippe gjennom den.

8.

Slå av fakkelen når du er ferdig. Slå av oksygenventilen på fakkelen; Slå deretter av acetylenventilen. Lukk begge tankventilene. Åpne ventiler på fakkelen en gang til for å bløde linjene og lukk dem deretter. Åpne regulatorventilene til håndtakene blir fritt.

Tips og advarsler

 • Hold en brannslukker nyttig, bare hvis noe brenner.
 • Hold begge oksygen- og acetylentankene til enhver tid sikret i sin vogn.
 • Hold alle brennbare materialer godt unna arbeidsområdet. Alt som trengs, er en gnist for å forårsake en stor brann.
 • En oksygen acetylen fakkel er en fakkel som brukes til å kutte ulike tykkelser av metall. Fakkelsystemet består av et fakkelhode, slanger, en oksygenbeholder og en acetylentank. Syren og acetylen strømmer gjennom sine respektive slanger og møter i fakkelen, hvor de kombinerer for å produsere en veldig varm, smal flamme. Den høye konsentrasjonen av varme ved fakkelhodet smelter metallet i en meget smal slyng og strømmer deretter ut av kuttet.

  Andre artikkelen

  Slik installerer du et premade gjerde
  Trappskinnebehov
  Slik setter du inn badekarssikkerhetsskinner
  Metal Dreiebenk Vs. Tre dreiebenk
  Old English Brick Colors
  DIY Badekarfliser
  Hvordan bygge en tre skuff
  Slik bygger du en dekkstanghåndtak
  Hvordan lage betong ikke fryse
  Leilighet Leasing Tips
  Slik isolerer du eksisterende yttervegger
  Moderne sidesporalternativer
  Hvordan legge Solid Wood Flooring på Betong
  Hvor langt fra skal en gassutstød være fra luftinntak?
  Slik legger du nytt tregulv over gammelt tregulv
  Slik: Pipe Cutter
  Gjør det selv: Keramisk fliser og stein
  Hvordan å brette eksisterende betonggulv
  Hvordan skarpere en vridningsvinkelborbit
  Gjør det selv: Laminat benkeplater til Corian benkeplater