Hvordan henge gips på et skråt tak

Hvordan henge gips på et skråt tak 

1.

Finn tappene i taket. Stå på en stige med en hjelper som holder basen, bruk stifteren til å finne studene i taket ditt. Merk hvor tappene er på veggen med en blyant.

2.

Mål taket med målebåndet for å se hvor mye gips du trenger.

3.

Start hengende gips fra den høyeste delen av det skråtaket. Få hjelpen din til å hjelpe deg med å bære gipset oppover stigen. Begynn å feste gipset til det skråtaket ved hjelp av gipsskruene, boret og gipsbiten. Gipsplaten gir deg mulighet til å redusere gipsskruene slik at du kan dekke dem opp der de ikke vil bli sett.

4.

Stagger de fulle arkene av gips. å aldri kjøre en sammenhengende ledd eller søm fordi det er veldig vanskelig å dekke. For å stagger må du sette ett ark med gips på det fjerne hjørnet av det skråtaket, ta deretter det neste arket og måle fire fot fra arket du bare hang. Marker det med en blyant. Kjør det neste arket fra det merket ut, og det vil gi deg en fire fots forskyvning, slik at sømmen ikke løper sammen.

5.

Mål tomt plass i taket som de fulle arkene av gipsvegg du har hengt så langt ikke dekker. Mål skrapgipset, klipp det med tømmerkniv og fyll resten av taket med skrapgipset. Bruk boret, gipsskruene og gipsplaten til å feste gipset.

6.

Tape alle sømmer ved hjelp av gipsbåndet. Bruk fellesforbindelsen og trowel til å lure alle sømmer. La det sette opp i tre timer. Sand lett med sandpapiret. Gjenta slammet og slipingen to ganger. Etter at den er fin og glatt, og du er fornøyd med det, kan du prime og male.

Tips og advarsler

 • Pass på at du har en annen person å hjelpe med å henge gips i taket. Det er for vanskelig å gjøre det selv.
 • Hengende gips på et skrå tak gir dybde til rommet. Med de rette verktøyene og moderat kunnskap om konstruksjon kan hengende gips på et skråtak være en enkel prosess. Å gjøre dette prosjektet selv kan spare deg for mye penger. Hvis du trenger hjelp med dette prosjektet, spør din lokale maskinvareforretning for råd eller en lokal entreprenør.

  Andre artikkelen

  Fordelene med isolerende et gjennomsøkingsrom
  DIY Gel Brensel Peis Plans
  Slik installerer du gulvbelegg
  Wall-Hung Toalett Installasjonsinstruksjoner
  Slik installerer du maskinvare på treinngangsdører
  Slik setter du keramisk flis på Luan
  Ulike former for konstruksjon
  Slik fliser rundt et boblebad
  Hvordan bygge en stiftelse for New House Construction
  Home Lighting Alternativer
  Hvordan lage glatte grout linjer på keramiske fliser
  Ulemper med CFL-lyspærer
  Strukturelle Timber Frame Komponenter
  Slik installerer du badet Beadboard
  Hvordan lage et skap med et skråt tak
  Granitt benkeplateverktøy og maskiner
  Slik installerer du et laminatgulvsystem
  Tips om å sette opp stolskinner
  Sammenligning av Caulk
  Slik gjør du kjøkkenplattformene billig