Forskjeller mellom gulvfliser og veggfliser

Forskjeller mellom gulvfliser og veggfliser 

Forskjeller i klassifiseringer

National Floor Covering Alliance benytter en P.E.I. Bruk bedømmelsessystem for å beregne flisens holdbarhet. Generelt skal gulvfliser i de fleste områder av huset og i alle kommersielle innstillinger ha en PEI-rating på 3, 4 eller 5. De fleste veggfliser vil ha en rangering på 0, 1 eller 2.

Forskjeller i finish

Veggfliser er generelt jevnere og slicker enn gulvfliser, spesielt når de er våte. Ofte blir gulvfliser teksturert for å gjøre dem tryggere å gå på, og mer glidebestandig. Veggfliser kan også ha en ujevn overflate, noe som vil gjøre dem uegnede til bruk på gulvet.

Forskjellige tykkelser

Gulvfliser er generelt mye tykkere enn veggfliser. Gulvfliser må være tykk nok til å motstå fottrafikk, tunge møbler og støt fra fallende gjenstander. Fordi veggfliser ikke trenger å absorbere noen av disse belastningene, kan de bli tynnere og mer skjøre.

Forskjeller i glass

Gulvfliser må enten være produsert med glasur --- eller i stand til å absorbere en glasur --- for å gjøre dem vanntette. Veggfliser er vanligvis glassert med halvglans eller matt finish, og kan være for porøse som følge av dette. Porøse veggfliser bør ikke brukes i ryggplaten.

Forskjeller i størrelse

Begge gulv- og veggfliser er tilgjengelige i et bredt spekter av størrelser. Noen dekorative fliser kan være så små som 1 'x 1', mens noen større fliser kan være så store som 3 'x 3' eller større. Vanligvis kan den kommersielle mørtelen som fester fliser til overflaten ikke holde fliser større enn 12 'x 12' på en vegg. Større fliser festet til vegger vil kreve spesialtilpasset mørtel. Fliser er tilgjengelige i et bredt utvalg av materialer, former og farger. Imidlertid er ikke alle fliser egnet for alle overflater. Lær om forskjellene mellom gulv og veggfliser for å unngå å installere feil type fliser.

Andre artikkelen

Slik bruker du Stucco til en vegg
Hvordan å refinfinere et badekar med munro
Instruksjoner for installasjon av Shingle Roofing
Fordeler av betong benkeplater
Hvordan kutte hull i fliser
Hvordan Lim Wall Tile
Hvordan male en epoxy gulv
Hvordan skrive en kontrakt for å bygge et hus
Typer Paint Mixers
Slik legger du til et medierom
Slik fjerner du en servantskap
Hvordan installere en betong veranda
Hvordan trekke opp et gammelt tregulv
Hvordan lage konkret ser fin ut
Hvordan kutte en svamp gummi pute
Hvordan Finne Slate Tile
Tile Cutter Tools
Tips for å flytte et kjøleskap
Betongpoleringsteknikker
Hvordan lage Gamle Stained Wood Trim Look New