Faktorer som påvirker takdesign

Faktorer som påvirker takdesign  Takdesign er påvirket av 10 separate faktorer, løst gruppert i fire kategorier: kostnad, 'grønne' hensyn - inkludert lokalt klima og vær - juridiske hensyn og verdien av innholdet i bygningen, basert på bruk. På samme måte som alle elementer i den endelige designen må samarbeide for å produsere et tak med karakter, så må elementene som påvirker designen balanseres for å gi en nyttig design av høy kvalitet, egnet for den tilsiktede bruken og være estetisk tiltalende. < h2> Anskaffelseskostene Kostnadene ved konstruksjon inkluderer ikke bare materialkostnaden, kompetente arbeidere for å installere taket og dekkplankene som kreves for et bestemt design, men kostnadene basert på utforming og utførelse gjennom hele livet av taket, kalt livscyklus kostnader. Faktisk er lengden på livssyklusen, levetiden, et viktig hensyn, et tak som varer to uker er ubrukelig på en bygning som vil stå i årevis. Kostnaden for vedlikehold, ikke direkte en livscykelkostnad, er også et designhensyn.

Miljø og grønne hensyn

Miljøfaktorer, som snø og vindbelastninger, er direkte relatert til en annen faktor, det lokale klimaet . Hvor snø og vindbelastningskapasitet generelt er spesifisert i byggekoder, kan de fysiske kravene til disse lastene overgå de lovkrav som er påkrevd, både når det gjelder konstruksjon og konstruksjon av taket. Andre faktorer, som muligheten til å legge til 'grønne' systemer, som takvinduer og solvarme, gir en direkte økonomisk fordel for bygningseierne, gjennom skattekreditter.

Juridiske hensyn

Lokale bygningskoder, som de sørlige statene Byggekode og lokale variasjoner dikterer minimumsbyggings- og konstruktjonsstandarder, som et lovvalg.

Byggbruk og innhold

Bolig eller kommersiell, et hjem, et kontor, en bank eller et museum, hver har forskjellige behov i et tak. Banken trenger kanskje et høyt sikkerhetsdesign, museet som tåler en miljøkatastrofe, mens et hjem kanskje trenger 'bare et tak'.

Andre artikkelen

Hvordan sette Wilton Band Saw Speed
Hvordan bruke Leveling Cement
Slik installerer du Press u0026 Stick Tile
Slik bytter du en glassfiberspadehåndtak
Fremgangsmåten for belegg i et plastpulver
Slik fjerner du Loctite-skruer
DIY Bambus Gulv Installasjon
Hvordan bygge et trekantet hjørne skap
Typer kobberpiping
Triks for bøyningsrør
Peismantelkomponenter
Slik gjenoppretter du Makita batterier
Slik installerer du en loftet nedtrekksstige
Slik installerer du drenerte fliser rundt en stiftelse
Bruken av gummitre
Hvordan velge en Bordsaw Blade
Design ideer for Remodeling Attics
Ideer for Layout Patterns of Ceramic Tile
Slik legger du Marble Wall Tiles på Cement Board
Slik Level The Floor for Carpet Installasjon